Najdi forum

Problemi z windovsi

Pozdravljeni,

Imam stacionaren računalnik z inštaliranimi windowsi XP professional. Ne vem kaj bi lahko bil razlog, ampak kar naenkrat se je pojavil problem, namreč ob zagonu računalnika se pojavi črn ekrat “windows error recovery”. Tam je več možnosti, med drugim “safe mode”; potem pa tudi “start windows normally”. Katerokoli opcijo izberem, vedno je isti rezultat, windowsi se poskusijo zagnati, za sekundo se pojavi moder ekran, ki takoj izgine in potem spet isti črn ekran in spet te možnosti. Torej tudi v safe modu ga ne morem zagnati. Že prejšnji teden se mi je to zgodilo in sem ga resetirala parkrat, pa je potem čudežno začel delovati, danes pa že cel dan noče in noče.. Naj povem, da je dopoldne (ko je še delal), delal zelo počasi. Ne vem, mogoče je kriva inštalacija programa iz CD-ja za pregledovanje posnetkov iz kamere (PGM al nekaj takega se imenuje). Mi je pa zelo zanimivo to, da sem poskušala inštalirati Limeware, pa mi ni pustil. Oba programa (Limeware in PGM) sta bila na seznamu prepovedanih programov, čeprav sem PGM lahko inštalirala in tudi uporabljala.

Kaj lahko storim, da zaženem windowse? Izklopila sem internet povezavo, USB priključke, CD-ja ni notri…

Hvala za pomoč!

Pardon, pomota, imam windows VISTA (in ne XP profesional).

Mogoče pa trdi disk odhaja v večna lovišča slabih sektorjev in ga bo treba zamenjati..

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Ja, sem pomislila tudi na to. Vendar je računalnik praktično nov…Začelo se je počasi, najprej mi ni zagrabil pogon windowsov, če sem predolgo držala tipko za vklop, potem če sem jo prekratko držala itd. Večkrat sem morala ugasniti in spet prižgati računalnik-pa sem mogoče kaj uničila?

Kako preverim ali je šel disk ali ne? A moram kakšnega majstra na dom poklicati ali lahko sama ugotovim? Koliko stane če koga pokličem? Mi priporočate koga?

Hvala!

Garancija? 🙂

Živjo !!

Kje in Kako dobim windows 7 ?? !!

BigBang? Z gotovino ali kartico.

Mogoce ti lahko jaz pomagam, sem rac. serviser, iz okolice Celja
Drugac pa po teh podatkih kolk si jih dala je mozno, da imas na compu polno nesnage (virusi, spyware) To ti lahko zelo upocasni računalnik in ti spremeni pomembne sistemske datoteke…..lahko pa je tudi kaj z hardwerom narobe….ce je se pod garancijo ga odnesi nazaj….

aja se nekaj…..ce prides v ukazno vrstico probaj vpisat ta ukaz
“chkdsk /r”
ta komanda ti pregleda in popravi napake na disku

nesi na servis, ker veš zelo težko je svetovat, če nimaš računalnika pred seboj,, disk bi pa itak moral bit v garanciji, če je računalnik nov, ja poskušaj to kar ti je aragon svetoval,
si poskušala zagnat z windows cd-jem( v biosu naštimat, da se zažene cd ogon kot prvi) in repair
ma po moje bi bilo najboljše na servis, cene so odvisne od napake in tistga, ki uslugo ponuja,
nasvet vedno imejte s seboj nekoga, ki se malo bolj razume, ker so serviserji, ki so zelo nepošteni in obračajo ljudi okrog kakor hočejo, so pa tudi nekatiri zelo dobri, ki ti za nisko ceno ponudijo kvalitetno uslugo, sem iz il.bistrice lahko ti zastonj pogledam, ma novi računalniki imajo garancijo od 1-3 let, če je v garanciji ga dej na servis, če imaš kakšne pomenbne podatke gor to povej, ker se lahko zgodi, da ti ga bojo kar formatirali, brez vprašat

Hvala vsem za nasvete. Res sem ga odnesla na popravilo in izkazalo se je, da so težave delali moji preveč pogosti vklopi/izklopi računalnika in so se zato windowsi zbrkljali. Sedaj je vse v redu. Lep pozdrav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close