problemi

Spoštovani!
Zanima me na kakšen način lahko likam lase:
1
ali morajo biti lasje suhe ali pa na suhe lase lahko dan žele in malo počakam , da se strdi žele in nato likam
2
ali pa dam žele ko imam še mokre lase in jih suhe zlikam? kajti ko že imam zlikane lase in si dam žele, ali me pride dež ali megla, se mi takoj skodrajo!
3
ali pa se da likate lase tudi, ko so mokre?
moji lasje so kao suhe..ima zelo goste, kodrave in moti me to, da nekateri lasje stojijo vsak las zase-posebej, drugim ženskam pa tako lepo skupaj stojijo? ne maram žele davati, ker se ne morem česati, itak se ne češem preveč, ker še huje izgledam kot s kodrastimi, razkuštranimi lasmi. En čas sem si davala tudi mislim da od Garnier, zelena okrogla posoda, neko olje, ki skuštrane lase res zglasi, vendar znam tudi takrat imam kodrste lase in se mi hitro zmastijo lasje.
problem je v tem, da sem šla k frizerki, ji pokazala sliko, pa mi sploh ni tko napravila. imam lase do ramen, naravna barva je kostanjeva, temno rjava, safari-nekaj tazga in sem hotla, da mi pusti naravno barvo las + doda za niansko ali tudi bolj močno svetlejšo barvo-rumenkasto mi je dala in temno, da se ja vidi razlika med barvami las, pa mi je dala temno rjavo barvo, kar se pa sploh ne vidi, saj je podobna barva las kot moja naravna, zadaj pa sploh ni bilo pramenov. potem me je samo malo ostrigla in nato sem plača skoraj 6.000,00 sit + obrvi mi je sčukpala in mi je 200 sit več računala, ker imam debele obrvi..pa še to ni enakomerno izčupala (sem pa v zelo malem mestu, kjer še zdaleč ne bi smeli tolk kasirati, saj sem slišala, da v Budimpešti kasirajo po 8.000 FT, halo Budimpešta in Lendava???!!!”). Kljub temu sem rekla, da sem zadovoljna, saj frizerji vedno znate lepo napraviti, čeprav po naslednjem dnevu ali pranju spet izgleda kot prej.
4
Zdaj pa me zanima kaj lahko storim v tem primeru: grem nazaj k tej frizerki (začela sem k njej hoditi, ker mi je prvič napravila fantastično frizuro, potlej pa več ne, le drago plačala, sem pa brezposelna oseba) in ji rečem, da nisem zadovoljna in bi mi drugače napravila in manj kasirala?
5
ali pa se obrnem na kakšnega drugega frizerja.
Težava je še v tem, da ne vem, če želim še dalje imeti dolge lase, ker se bojim, da ko bom ostarela, bom plešasta na tistem mestu, kjer sem si vedno v čop davala lase, ker ponavadi imam v čopu. Torej tam kjer je prečka, pri meni na sredini, se že zdaj vidi, da nima tolk lasa in se bojim plešavosti, saj sem to že pri nekaterih opazila, npr. na starejših ženskah, in bratranec, ki ima že 20 let dolge lase, pa jih dava le v čop, spredaj pa je že čelavi, ker je lase tako močno nazaj dal v čop, zdaj pa se niti ne upa ostriči, ker ve, da bo spredaj čisto plešast.
6
Mogoče veste, kje na netu najdem stran, kjer bi si laho dala svojo fotko not in bi si sprobavala kakšna frizura in barva mi pašeta. Ali če je kaki taki program?
Problem je to, da frizerke ne vedo, kako goste lase imam in ko mi jo je ta nazadnja frizerka delala pramene, se je malo uštela (saj je ok delala), vendar ko je posušila, so se prameni izgubili oz. so bili “z notranje strani”, saj nimam špagete lase. Torej moje bujne ne morejo pokazati tiste pramene, ki jih je delala frizerka.
7
A mislite, da pri dolgih, gostih, kodrastih laseh da napraviti tako frizuro, da je en del lasa vidno krajši, drugi daljši in da bi potem pobarvali na razna barva?
Imam še to problem, da imam grozno dolge obrvi, ki se mi znajo tudi zapolkrožiti in se mi hitro premaknejo, da izgledam bedasto. Zato me dolgi lasje motijo, ko mi gredo v oko, pomavadi imam sprednje lase za ušesi, pa me zanima, če bi mi pasala šiška. Namreč ko imam čisto kratke lase, nekaj cm, potem imam totalno ravne lase, če pa bo šiška ravna, ostali lasje pa kodrasti, le kako bom izgledala. Neke špangice pa ne bi nosila, ker nisem več klinka. Namreč imam male oči in mi obrvi segajo zelo do očes in tudi gor na čelo.
8
Ali se da obrvi lasersko odstraniti
9
ali se da obrvi rezati
10
ali se jih da zrasti vse skupaj in se napravi dručana obliko obrvi?
Kaj bi se dalo napraviti z mojimi lasmi, saj sem se jih naveličala, ker jih moram vsaj 2x tedensko prati, 20 minut sušiti, brez želeja sem kot metla in večinoma čop nosim, saj si frizure ne vem baš delati, pa niti volje nimam… Balzam mi ne pomaga ravno, in da ne omenjam, ko se češem ali sušim lase koliko las mi pride ven…kot da bi bila bolna in izgubljam lase. pa po celem stanovanju lebdijo moji lasje s prašino.
11
Mogoče veste, če kakšen frizer dela na črno, ali ima doma vse barve ali pa mora to kupiti stranka? Kaj pa če ta stranka ne porabi vso barvo (če hoče npr. več barv pramen), potem ostalo barvo lahko pokloni frizerju ali pa frzizer tolk manj zaračuna?
12
Če bi vam-kakšni frizerki po osebnem e-mailu poslala svojo sliko, ali bi mi lahko priporočili kaj bi mi pasalo ali morebitno izdelali kakšno frizuro in kake barve bi mi pasale? Sem precej bleda. Rada bi nekako nevsakdanjo, netipično, odštekano frizuro, po drugi strani pa tudi resno frizuro, ker si iščem službo in če me delodajalec vidi z neko ekstravagantno frizuro, mi že razadi tega ne bo uspela služba. Sem težka rokerica, izbirčna, vendar v ekonmskih vodah, kjer pa je potreba resnost.
Vem, da je ogromno vprašanj in Vas zelo lepo prosim, da mi probate na vse odgovoriti, ker mi veliko pomeni, saj izredno redko hodim k frizerju (včasih po 2-3 letih ne) in bi rada novo frizura, s katero bi bila srečnejša in samozavstnejša.
Vnaprej najlepša hvala in prav lp,
Viviann
pozdravljena,
Malo pozen odgovor, pa vendar.
Si se pa razpisala, mogoce ti ne bom na vse odgovorila kot bi zelela, bom pa realna:-)
1. lasje se likajo v suhem opranem stanju, oziroma tik preden jih zlikas poskropis z zascito pred likanjem.(ne z lepljivimi zelejastimi snovmi) Zascita mora biti v obliki lahkega regenerator spreja!
Nikakor pa ne dajes nobenega zeleja, laka in potem z vrocino gor. Si bos lase polomila. To se dela le za kake modne revije….
2. Ni lepo, da tako grdo govoris o frizerki in frizuri, ki ti ni vsec. Vcasih je tako, koliko placas toliko dobis. In sploh nisi placala veliko, vendar mores pred obiskom frizerja razcistiti kaj si lahko privoscis in kaj ne.
Obrvi si lahko oblikujes tudi sama in privarcujes 200 sit. Obrvi se drugace pulijo, odtsranjujejo se lahko tudi z voskom, laserski postopek pa je drazji.
Obrvi mora vsaka zenska imeti urejene, saj le tako odpremo pogled in izgledamo sveze. Nujno oblikuj obrvi in obliko vzdrzuj.
Z lepim izgledom, frizuro, urejenostjo, lepim vedenjem, tonom glasu,pokoncno drzo , pozitivnim nastopom,…..skratka prvim vtisom, je tudi sluzbo dobiti lazje:-) Nasa zunanjost se odraza tudi v kasnejsem uspehu v zivljenju!
3. Osebno mi racunalniski programi kjer vstavis svojo fotografijo niso vsec. Dober frizer te bo znal oceniti sam in tudi ostrizti.
4. Presodi sama ali zelis dolge ali krajse lase. Cop nonstop ni frizura!
5. Ne glej na denar koliko te bo stalo. Sem prepricana, da lahko kje drugje privarcujes. Ne varcuj na svojem izgledu, saj je le ta zelo pomemben. Kot sem ze omenila, koliko placas toliko dobis.
Tud mercedes in Fiat nimata enake cene. Verjetno ze obstaja razlog zakaj ne!:-)
Srecno!
lp alenka
Spoštovana Viviana.
veliko bližje kot Budimpešta je Murska Sobota. Tam je frizer Mito Grah ali njegova sestra Nina. Oba sta odlična. Cena bo enaka, kot v Budimpešti, toda kar je dobro, to stane.
Lep pozdrav
Stevo Pavlovič