procedura!
oj!
Zanima me kakšen protokol imate.
Jaz imam:
12:00 Kosilo za svate pri ženinu
14.00 pride muzika
14.30odhod na civil del (30 min vožnje z enim avtom)
15.30 civilni del (20 min)
-vožnja s kočijo (20 min)
-fotografiranje (1 h)
17.00 vožnja na ženinov dom
18.30 cerkveni del
20.00 odhod v gostišče
20.30 večerja
Anja
zakaj pa mate kosilo? to si pa velik prvošte….
midva bova mela pa prbližn tkole..še ni točno določeno…
15:00 ženin pride pome
cca 15:30 odhod od mojega doma + šranga
17:00 civilna poroka + delno slikanje
18:00 midva še na slikanje, če bo volja, drugi pa direkt v gostilno in ob ene 19:00 se bo pričela gostija in upam da bo kmalu po polnoči fertik 🙂
lp, lara
Tega ne razumem Lara-pa res brez zamere: ene pol leta(najmanj!!!) že tukaj govoriš o poroki(vsi vemo vse, točno tvojo obleko, kile, meni, postopek, šopek, čevlje….), nakar sedaj “prijaviš” da želiš, da bo ob 00.00 vsega “fertig”. Zakaj torej vse to, menim, da če res tako čutiš, si v prazno vrgala preveč energije…?
hehe, zakaj pa zamera? jest nič ne zamerim :)) ne ob polnoči 🙂 kmalu po polnoči sem rekla :)) zato ker nisem navdušena nad žuranjem, sploh pa ne nad takim žuranjem, kjer me bodo vse mame in tete silile pleaset cel večer česar pa res ne maram…no sej glede na to da se bo vse skupaj začelo bolj pozno upam da ne bva preveč zmatrana in da mi ne bo preveč odveč dolgo bit pokonc, ker sem zelo zaspane sorte in grem ponavad spat že ob 10h al pa še prej in je zame mučenje bit pokonc do onemoglosti..od tega nimam nič…sicer je moja cela žlahta taka da ne ustvarjo nobenega ne vem kako žurerskega vzdušja..pri bratu smo šli mi zadnji domov ob 3h ponoč, pol veš kako bo…mi pa veliko pomnei sam obred in da vse zgleda kakor je treba…
aja pa še to ..nisem vrgla preč energije, ker jaz v načrtovanju in organiziranju uživam, pa naj bo to načrtovanje poroke, al pa delavcev za ploščice polagat…sem pač tak tip človeka, da mam rada vse zorganiziran in dodelan 🙂
lp. lara
Si devica po horoskopu?
No jaz pa upam, da boš po poroki tule napisala: “ej folk kak žur-nooroooo…!” in boš odkrila tisto svojo žurersko stran na svoji poroki. Pol bo pa tvoj možek rekel:”Če bi tole vedel, ne vem, ne vem,… ” No ja ,se hecam, sam vseeno upam, da se boš imela lepo in da boš kakšno z veseljem zaplesala. Sicer pa , ker si rekla, da rada planiraš, morda pa bi lahko (če bo vse uspelo) ustanovila agencijo za org. potok? meni je planiranje najbolj trapast-mučen del, plesala bi pa (upam) do zore…
Moj dan d bo potekal takole (če ne bo kakšnih presenečenj vmse pršlo):
14.30 pride ženin pome
15.00 šranga (upam, da je ne bo)
16.30 civilna poroka
17.00 vožnja s kočijo, slikanje, šampanjc
19.00 cerkvena poroka
20.30 do 21.00 prihod v gostilno
potem pa ŽUR!!! do poznjih jutranjih ur, in ne samo do 3h …
Jest osebno imam rada vse te organizacije okol poroke, plesanje, žuranje, edino kar ne maram je ŠRANGA, ker mi je glupo tolk najinga dnarja stran zmetat.
Lepo se mejte, E!
midva mava pa ful simpl
ob 12h startava iz LJ (živiva skupaj, pridejo tudi moji), na poti pobereva še njegove starše in ob 14h se začne na otočcu. Ceremonije je cca 45 -60 min, pol še mal fotografiranja, potem pa direkt v restavracijo, na kosilo. In potem domov. nič pretresljivega. In nobenih šrang…:))))
Najin dan bo ze to soboto in bo izgledal takole:
– 13.30 pride zenin pome, sledi sranga
– 15.15 odhod v Bistro
– 16.30 civilna poroka, sledi slikanje
– 19.00 cerkvena poroka
– po cerkveni poroki odhod v gostilno
– ob cca 20.30 vecerja
– sledi zur do jutra ali pa se dlje…odvisno od razpolozenja ljudi!
Srcek pa ze hitreje bije, apetit se je zmanjsal…:-))))) Tudi to mora biti!
lp
Kar se šrange in denarja tiče, bi načeloma mroali približno za polovico potem ženinu in nevesti dati darilo. Vsaj pri meni bo tako. Polovica pa ostane njim.
Sicer pa bo pri nama zgledalo takole:
10.00 – pride pome in šranga
11.00 – slikanje
12.30 – kosilo samo midva in priče v Preddvoru
vmes še dogajanje v predveru
15.00 – civilna poroka
17.00 – cerkvena poroka
19.00 – prihod v gostilno, večerja in tako naprej, kar sledi
Oj!
Pri nama je s protokolom bolj tako tako. Mogoče bomo celo malo improvizirali. Okvirno pa približno takole:
Jaz grem zjutraj k frizerju, ob 11.00 h kozmetičarki. Dobimo se ok. 14.00 pri nas doma, malo zunaj popijemo in prigriznemo (samo piškote ipd.), okrancljamo avtomobile, svatje si pripnejo šopke – nič šrange ipd. Malo čez 15.00 se skupaj odpeljemo v Bistrico (in seveda ful trobimo). Poroko imava ob 16.00, do 17.00 smo tam. Potem je luknja, za katero še ne vemo, kaj bi (vsak ideja dobrodošla!) do gostilne je vožnje 1/2 ure – skratka po 17.00 uri bi se radi dali nekam za 1-1,5 ure: razmišljava, da bi šli vsi na Bled, potem greva midva s pričama malo na otok, ostali pa se sprehajajo ob jezeru – no, ne vem, šit je, ker nimaš na Bledu kje parkirat. Kaj početi v tem času????
V glavnem ok. 19.00 bi bili v gostilni, ob 20.00 dava najinega malega sončka spančkat in potem ŽUR (jaz navijam za tistega do 5. zjutraj, če pa bo, je seveda odvisno od vzdušja).
Ajs
Joj, meni se zdi slikanje nočna mora, tako da bo čisto dovolj tisto slikanje med tisto uro. Mi je Čebron rekel, da si naju bo sposodil za zadnjih 10 minut in naju poslika v parku in to bo to. Res si ne predstavljam, da bi fotografiranje trajalo eno uro (kot pri kolegici, ki pravi da je to res grooooozno) – pa še take slike, ko moraš točno na določenem mestu roko držat, pa po točno določenim kotom ustnice zavihat itd……se mi sploh ne zdijo kaj lepe. Tiste v studiih so mi pa sploh obupne.
Slikanje torej odpade. Kaj še? menda se zgodi tudi, da gresta ženin in nevesta s pričama nekam na pijačo, svatje pa čakajo in čakajo….Se mi ne dopade preveč.
Lp, Ajs
Zjutraj bova sli s sestricno, ki je moja prica, najprej na cajcek v cajnico, da se malo sprostiva, nato k frizrju in vizazistu, potem pa verjetno k mojim starsem. Okoli stirih naj bi se svatje zbrali v galeriji repansek. Poroka je ob 17h. Jaz pridem sele ko bodo ze vsi zbrani ob 17, ce ne bodo zamujal. Tako da me bo moj dragi videl sele pred maticarjem, ko bo zarela od srece, da bom postala njegova zena. Obred naj bi trajal malo manj kot pol ure, nato slikanje in vecerja. Vse je na istem mestu, tako da se ni treba nikamor vozit.