Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija procesor in grafična kartica

procesor in grafična kartica

Kupujem računalnik in potrebujem vašo pomoč. Na ponudbi piše, da je procesor AMD Athlon XP 2100+, pa me zanima kako hiter je. Kaj pomeni 2100+?
Pa še..
Grafična kartica – ATI RADEON 9000 64 MB + tv out. Ali je tu zraven 3D pospeševalnik?
Matična plošča je MS 8137C266, DDR.
Saj bom povprašala še prodajalca, ampak pred ponedeljkom to ni mogoče, pa me zanima, če mi zna kdo pojasniti.
Že vnaprej se najlepše zahvaljujem.
Lp, Romana

2100+ je PR (performance rating) ki ga uporablja AMD da bi kupcem pokazal kakšna je realna hitrost procesorja v primerjavi z intelom. (v tem primeru enako hiter ali hitrejši kot intelov 2GHz).
3d pospeševalnik je dandanes vgrajen že v vsaki grafični kartici (obstajajo redke izjeme).

Plošča je matsonic in zaenkrat še ne poročajo o kakšnih večjih težavah.

Priporočam vam tudi obisk foruma na http://www.slo-tech.com

2100+ je 1.73 Ghz (1730 Mhz) in je še hitrejši kot P4 2Ghz. 3D pospeševalnik pride v obliki GPUja na grafični, ki pomaga procesorju pri obdelavi grafike in prinaša še podporo določenim grafičnim standardom (v tvojem primeru Dx8.1 in pa OpenGL 1.3) in ta tvoja grafična je kar zelo dobra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close