Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Prodaja deleža podjetja

Prodaja deleža podjetja

Spoštovani,

na vas se obračam v upanju, da mi boste lahko pomagali (ne vem, kam sicer spada to vprašanje), na davčni mi tudi niso znali odgovoriti. Namreč, v 2010 sva s sestro podedovali vsaka polovico d.o.o., jaz sem ji svoj delež v celoti prodala po takšni ceni, kolikor je bil delež zneska mojega osnovnega kapitala. Notarka nama je ob podpisu notarskih zapisov povedala, da morava za dohodnino izploniti določene obrazce glede odsvojitve/prisvojitve deleža, sedaj pa ne vem, kateri obrazec naj bi sploh izplonili. Na davčni upravi sem govorila že s 5 ljudmi, pa ne vedo, kaj naj izpolnim (???).
Upam, da mi boste lahko pomagali in se vam najlepše zahvaljujem.

Lep pozdrav.

Pozdravljeni,

gre za obrazec Napoved za odmero dohodnine od dobička od odsvojitve vrednostnih papirjev in drugih deležev ter investicijskih kuponov (MF-DURS obr. DOHKAP št. 4), ki je dostopen tudi na spletni strani Davčne uprave RS, kjer si ga lahko natisnete in izpolnite.

Napoved za dobiček od odsvojitve deleža v kapitalu je treba vložiti do 28. februarja tekočega leta za preteklo leto.

Lep pozdrav!

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close