Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Prodaja enosobnega stanovanja

Prodaja enosobnega stanovanja

Zanima me, če ima kdo izkušnje s prodajo enososbnega stanovanja preko agencije. Gre za stanovanje na atraktivni lokaciji, brez balkona, s prekrasnim pogledom, vendar nam ga nekako ne spravijo v promet. Koliko časa bi po vaše morala trajati prodaja? Najlepša hvala vsem za odgovore, če pa slučajno koga zanima se mi lahko javi na elektronski naslov!

Živjo!

Mogoče ti bo pomagal tale članek.

Lp, Stanka

Čas prodaje nepremičnine
09.11.2006 – Prodaja nepremičnine zahteva določen čas. Trajanje prodaje je odvisno predvsem od cene nepremičnine, pišejo Finance. Če je cena nerealna, potem se nepremičnina prodaja dlje časa.

Če ima nepremičnina pravo ceno, se hitro proda. Če prodajalec postavi nerealno visoko ceno, potem potrebuje okoli 30 dni, da spozna svojo zmoto in zniža ceno. Sicer pa se nepremičnine prodajajo različno časa, odvisno od predela Slovenije. Najhitreje gredo v Ljubljani in na Gorenjskem, najpočasneje pa v Celju. Na splošno se najhitreje prodajo manjša stanovanja, dlje pa se prodajajo velika stanovanja in hiše.

V Ljubljani se manjša stanovanja prodajajo do 30 dni, večja do 90 in hiše tudi do 90 dni. V Mariboru se stanovanja prodajajo od 7 do 70 dni, hiše pa od meseca do 4 mesece. Na Obali se stanovanja prodajajo od meseca do pol leta, hiše pa tudi do leta dni. Na območju Celja je mogoče manjša stanovanja prodati v mesecu dni, večja pa v štirih mesecih. Na gorenjskem je mogoče stanovanja prodati v največ dveh mesecih, hiše pa v treh.

Vir: Finance, Nepremičninski informator – oglasna priloga, 06.11.2006

Kje pa je to stanovanje?

Mimi, v katerem kraju pa je stanovanje?

Stanovanje je v Ljubljani – Bežigrad!

Mimi, moj prijatelj prav zdaj kupuje enosobno stanovanje. Ali mi lahko poveš tri temeljne podatke: starost stavbe, velikost in pribl ceno?
Glede tvojega vprašanja pa ti svetujem, da stanovanje prodaš kar sama. Poišči si odvetnika, da ti sestavi pogodbo, kar te bo stalo okrog 130.000 tolarjev. Precej manj, kot so odstotki agencij. Jaz sem imela zelo grdo izkušnjo z agencijo, ki mi je prodajala stanovanja, tako da z njimi nikoli več!
Seveda vem, da so na trgu tudi dobre agencije. Samo jaz sem preveč razkurjena. 🙂

Ko sem jaz prodajala stanovanje, smo se največ pogovorili s tistimi, ki so klicali direkt mene, in to so bili hkrati tudi najresnejši kupci. Eni so prišli trikrat, pa se potem niso odločili, tretji resni kupci, ki so prišli, so pa stanovanje tudi kupili. Mislim, da je vsega skupaj prišlo pet kupcev, ki so se pogovarjali direkt z menoj, in kaki trije, štirje prek agencij (od tega sta dva agentu takoj povedala, da to niti slučajno ni to, kar sta imela v mislih). Prodala sem ga pa v mesecu dni.
Mogoče še zanimivost: s kupci smo se dogovorili, da naslednji dan prinesejo aro. Tisto dopoldne me pokličejo še z ene agencije, da imajo “resnega” kupca. Razložim, da čakam aro in naj me pokličejo naslednji dan, če bi vse skupaj padlo v vodo. In pravi agentka: v bistvu ta kupec hodi naokrog z aro v žepu, ker mora nujno takoj kupiti. Ja, pa ja de.

Stanovanja še nismo prodali, saj ga očitno naš agent ni bil sposoben prodati v 4 mesecih. Sedaj ga prodajava sama, če slučajno koga zanima, nama lahko piše na e-mail ali pa se oglasi tu. Stanovanje je enosobno in brez balkona, ima 43 m2 in klet 5 m2, nahaja se za Bežigradom. Stanovanje je v zelo urejenem bloku, ki pa je bil zgrajen leta 1979. ZK vpis je urejen. Hodnik je zelo velik, tako da so vse garderobne omare na hodniku, kuhinja je tudi velika in povsem ločena od sobe. Ker je stanovanje končno ima kopalnica tudi okno, kopalnica in WC sta skupaj in imata malo čez 5 m2. Stanovanje je obrnjeno na zahod, od koder je prelep pogled na Šmarno goro in vidi se tudi Triglav. Cena je postavljena na 110.000 EUR, v to ceno pa je všteta tudi delna oprema, in sicer kuhinja+štedilnik in pa omare na hodniku. Možnost vselitve je takoj.

Verjetno ga tezko prodate, ker ni balkona, in cena naj bi se avtomatsko takoj znizala. No vsaj jaz sem tako slisala, poznam par ljudi, ki nikakor nemorejo prodati stanovanj brez balkona.

Sama daj oglas na internet, s fotografijami in čim podrobnejšim opisom. Stanovanje po opisu sodeč ni slabo.
Mi smo tudi prodajali stanovanje brez balkona, v 4. nad. brez dvigala, postavila sem neko realno ceno glede na ostala stanovanja, in toliko tudi dobila. Tisti, ki so kupili stanovanje, so se oglasili na moj oglas, čeprav so bili v bazi agencije, ki je imela v ponudbi tudi moje stanovanje – torej nas niso bili sposobni pripeljati skupaj. In tudi tiste stranke, ki so jih pripeljale agencije…. Veliko lepše smo se pogovarjali s tistimi, ki so bili direkt, in so bili res sami resni kupci. Vsega skupaj smo imeli kakih deset ogledov, od tega so agencije pripeljale samo eno resno stranko, tistih, ki so na ogled prišli direkt, brez agencije, je bilo po moji evidenci pet (od tega je ena že po telefonu povedala, da 4. nad. ne pride v poštev, da bi pa stanovanje vseeno prišla pogledat in sem rekla OK). Torej stanovanje so kupili 5. resni kupci. Prodajala sem ga mesec dni, pa še to se mi je zdelo kar dolgo.

Mogoče je pa problem parkiranje v soseski kjer je stanovanje. Dostikrat tudi to odvrne kupce od nakupa. Bežigrad je dosti problematičen kar se tega tiče.

Balkon je ful pomemben. Meni se cena zdi much too much previsoka za enosobno brez balkona.

Jaz pa gledam kako se cene najemnin nižajo v LJ. 🙂 Preko agencije prejšnji teden stanovanje 300 eur, ta teden isto že za 280 eur, ena privat: nižja cena, predplačilo prej 1/2 leta, sedaj 3 mesece.

Hvala vsem za nasvete.
Moram povedati, da smo stanovanje prodali dva dni potem, ko sva prekinila pogodbo z agencijo in začela stanovanje sama prodajati. Na srečo se je vse super izteklo, s tem da cene sploh nismo dosti nižali.

No, se mi je kar zdelo, da bo tako…. Očitno nepremičninarji čisto dobro živijo, tudi če se ne pretegnejo preveč.
Sem vesela, da je šlo tako, kot si si zamislila!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close