Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prodaja hiše iz 1973

Prodaja hiše iz 1973

No, ta je pa dobra. Mulc lahko nasprotuje prodaji tistega kar je njegovo. Hiša ni njegova. Odjavi oba na tem naslovu in prodaj hišo. Z denarjem si kupi nekaj manjšega in si privošči užitke.

Poznam veliko starejših, ki živijo v hišah in blokih. Kaj naj rečem? Poznam gospoda, ki pri osemdesetih uredi vse v zvezi s hišo, pokosi, še beli sam, pa tudi avto še vozi in se odpravlja na dolge izlete, v toplice. Ni samo čil in zdrav, ampak ima tudi dobro pokojnino ter zelo vzdrževano hišo. Poznam veliko tistih, ki sicer živijo v hišah, a za vzdrževanje skrbijo njihovi otroci, ki jim tudi kosijo, obrezujejo živo mejo, obdelujejo vrt, hodijo pospravljat.

Poznam pa tudi gospo v tretjem nadstropju bloka brez dvigala, ki praktično sama ne more več iz stanovanja. Medtem ko njena soseda iz nadstropja višje to opravi brez problema, pa je dve leti starejša.

Torej če hočete prodat hišo bo cena nižja, ker so okna slabša.
Obstoječa okna se da tud popravt, silikon in barva.

v sloveniji je že ogromno blokov obnovilo fasade.
energetske izkaznice so tudi že dolgo v uporabi.
kaj ji bo potratna hiša?
na stara leta rabi enosobno stanovanje nekje v manjšem bloku in to je to. si prišpara kup stroškov in dela. je pa res, da bo za celo bajto iztržila verjetno glih toliko, da bo za tisto stanovanje, če bo imela zahtevo, da je v bloku z novo fasado.
[/quote]
Ja, v sloveniji je že ogromno blokov obnovilo fasade. Pa misliš da je bilo to zastonj? Ni bilo treba plačat? In da tisti, ki bo tako stanovanje prodal tega vložka ne bo vračunal v ceno?

Pa še nekaj, ko ti sam prenavljaš fasado, boš izbral najbolj ugodnega ponudnika.
Ko pa se to dela v bloku, ti bo pa upravnik pripeljal najdražjega, ker ima od tega procente. In vedno se najde v bloku na zboru stanovalcev dovolj funkcionalno nepismenih stanovalce,v ki bodo podprli vsako neumnost, ki si jo kdo izmisli. Ti pa plačaj. Racionalna odločitev je kot je zgoraj ena napisala misija nemogoče.
In verjemi da tudi “mojstri”, ko vidi jo da gre za blok trikrtno navijejo cene. Ker danes ceno ne oblikujejo samo stroški materiala ali dela, temveč tudi koliko kdo lahko za nekaj plača.

Starejši sin živi v tujini. Na upravni enoti ima registrirano tudi začasno prebivališče. To je urejeno, kot je predpisano.
[/quote]

Nov predlog imam pod prvim nikom. Če se ne zeliš selit v blok pa usposobi samo pritličje.

Jaz bi najprej spraznila hišo vse navlake-brez sentimentalnosti. Za eno osebo je dovolj 50m2, ker si itak večinoma na vrtu. Zamenjaš okna v dveh sobah, kopalnici in kuhinji ter ogrevanje ker vidim da ogrevaš na kurilno olje.
Odklopiš zgornje nadstropje in nepotrebne sobe spodaj.

Računaj da v bloku ne boš imela vrta, ne boš hodila po gobe…vse boš kupovala, plačevala upravnika, rezervni sklad…

Boljše da si neodvisna, jaz v blok ne bi šla. Ni šans da se ukvarjam s sosedi, upravnikom in rezervnim skladom.

Kakorkoli se boš odločila, se boš odločila za sebe pravilno. Samo sentimentalna ne smeš bit, pa ti bo uspelo. Ne razmišljaj kaj bi sinova rabila, ker se mladi itak odločijo po svoje- in imajo tudi prav.

Kot prvo, otrokom imetje živih staršev ne pripada in če je hiša v celoti napisana nate, lahko z njo počneš, kar te je volja. Če sinova stalno živita drugje, sta pa itak v prekršku, ker stalno bivališče imaš prijavljeno tam, kjer stalno živiš.
Torej, jaz bi hišo prodala, si kupila sebi primerno stanovanje, in ker ti bo najbrž še kaj ostalo, bi s tem udobno živela, si privoščila kakšno fajn potovanje in še kaj. Sinovoma bi povedala, naj si uredita vse okoli naslova oziroma naj se prijavita tam, kjer bivata.
Dedovala bosta pa, ko boš šla na oni svet, kar bo pač ostalo za tabo. Šele takrat recimo da jima bo kaj pripadalo.
Mislim, ni mi jasno, kako lahko otrok reče mami, da mu pripada nekaj, kar je njeno?! Res je pogoltnost nekaterih neizmerna.

Si kar predstavljam, kako to izgleda.
Samo živi v spodnjem manjšem stanovanju. Zgornje, večje, je zdaj prazno cca. 2 -3 leta. Ker je lastnica, skrbi, da je gor vse OK, zračni in pozimi pazi, da ne pomrzne voda. Predvidevam, da ima še s centralno probleme ter teka gor pa dol zapirat in odpisat ventile na radiatorjih, da ne porabi preveč olja. Tako je bilo pri mojih starših.

Glede na to, koliko ima penzije, ni kreditno sposobna in verjetno noče zabiti vseh prihrankov v zidove.

Imaš več možnosti. Staro graščino prodaj, ker je to stanovanje za več ljudi in ne za enega. Ali daj v najem, da ti ne bo treba plačevati toliko stroškov.

Za starejše ljudi so to težke odločitve in jo boš morala sprejeti. Ne čakaj, odloči se čimprej.
Na sinova pozabi. Če imata službe drugje in se nočeta vrniti, moraš to spoštovati.

Nikar ne investiraj v hišo. Pusti to novim lastnikom. Prodaj in si kupi majhno stanovanje, ki bo primerno za starost. Torej z dvigalom ali pa z atrijem. Najbolje kar oskrbovano stanovanje, da se ne boš še enkrat selila. selila. Selitev je muka.
To stanovanje si lično opremi.Če ti bo ostalo kaj denarja, ga prihrani za oskrbo na starost.

Celo zivljenje v hisah, zdaj pol leta v bloku iz ’06, okolica LJ.
Par dni nazaj sem dobila poloznico za november – 20€ ogrevanje z zemeljskim plinom, vsi prostori segreti na 23 stopinj, kar nekaj dni je bilo z minusom. Bivalna povrsina cca. 40m2, stanovanje v pritlicju, dalec od luksuznega.
V primerjavi s hisami imam mir, nobenega hrupa, dvigalo me iz podzemne garaze pripelje naravnost do vrat stanovanja. Vsa infrastruktura v rangu 5-10 min pes poti. Imam se loceno shrambo, veliko teraso in dve parkirisci v podzemni garazi. Tokratna, najvisja poloznica, je znasala 108€ (ne vkljucuje elektrike in Telekoma).
Se ti splaca vstrajati v hisi pri takih cenah?
Pridem, grem, okolica je urejena, skupni prostori ocisceni in vzdrzevani, moja edina skrb je moje stanovanje.

New Report

Close