prodaja knjig knjižnicam/nakup v knjižnici
Je tule kak knjižničar oz. zastopnik, ki prodaja knjige knjižnicam?
Zanima me, kako poteka nakup knjig v knjižnici, ki so potem na voljo za izposojo. Gre seveda za nove, ravnokar izšle knjige v slovenščini: torej kako izdajatelj knjige pride do tega, da knjižnica kupi knjige in ji da v izposojo?
Ali je vodja knjižnice bolj vesel kakega zastopnika, ki naenkrat prinese več knjig različnih izdajateljev in si enkrat vzame čas za pregled knjig, ali podjetja kar pošiljajo svoje ponudbe, potem pa vodja knjižnice izbere, kaj bi kupil in česa ne bi? Torej, če je kak knjižničar tule ali nekdo, ki prodaja knjige knjižnicam (mimogrede, kolikšna je provizija?), bom vesela nasveta. Hvala.
Če nam pošiljajo knjige po pošti, jih običajno zavrnemo, ker včasih potrebujemo več izvodov za več podružnic, ali pa vrnemo nazaj, kar pomeni, da imamo stroške in sitnosti. Torej, manjši založniki , samozaložniki … si poiščejo skupnega zastopnika, ki ponuja več različnih knjig in tako naročimo ustrezno število izvodov in dobimo ustrezne račune, če imamo več financerjev. Ne vem, kaj te zanima?
Hvala, bukla, prav to me je zanimalo – iz prakse. Torej ni fajn kar poslat po pošti, razumem … Zastopnika ne poznam nobenega … Ali naj torej pošljem predstavitev po mejlu? Pa to res kdo prebere? :)) Ali raje vodja knjižnice vidi knjigo in ima zraven še informacijo o knjigi. Nisem samozaložnik, moje podjetje v kratkem pričakuje knjige iz tiskarne in seveda želimo knjige ponuditi tudi knjižnicam. Zdaj pa raziskujem, kakšen način imajo knjižnice najraje iz prakse …