Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine prodaja/nakup nepremičnine – notar?

prodaja/nakup nepremičnine – notar?

Bratu prodajam pol stanovanja. Zanima me, ali je smiselno najeti notarja (ali odvetnika), ali pride morda bistveno ceneje, če postopek izpeljeva sama. Kakšen je strošek notarja?
Ali je zaradi sorodstva kaka davčna olajšava?

Glede na to, da se gre za prodajo nepremičnine mora biti vajina pogodba nujno notarsko overjena. Tako je bilo vedno do sedaj, lahko pa da je prišlo do spremembe zakona in sedaj overitev ni več potrebna.
Odvetnika se vsekakor ne splača najeti. Sploh ker je prvič, med vama krvna vez (tu mislim veliko stopnjo zaupanja, spoštovanja itd), in drugič, odvetniki so dragi in se jih splača najemati samo v ”nujnih” primerh ko imaš totalno neznanje na nekem področju ali pa sodeluješ s tujci itd.
Notarji ponavadi (govorim spet vedno do sedaj) poberejo plačilo glede na vrednost prodaje. To se pravi, za več prodaš, več te pride. In vice versa. So pa kar ”komunikativn” in ti vse lepo razložijo če jih pokličeš in vprašaš po telefonu. Jaz sem moj nazadnji notarski zapisnik+sklenitev pogodbe plačala 150eur. Ni veliko…

DANES SEM ŽELELA OPRAVITI NOTARSKI ZAPISNIK. Najavljena sem bila pri notarju mag. Blažu Hrvatinu v Ljubljani na Dunajski. Sem prišla, in je bil njegov asistent, neki visok svetel fant z blond lasmi in modrimi očmi TOTALNO NEPRIJAZEN DO MENE. Nikoli v življenju nisem zasledila take neprijaznosti, samoušečnosti in samopoveličevanja! Sem se kar obrnila in odšla! HVALA LEPA IN NIKOLI VEČ PRI BLAŽU HRVATINU! Fant misli da je prijel Boga za j* ker je diplomiral na PF. ž
Da danes, ko je taka ponudba notarjev, pravnikov, odvetnikov in tovrstnih storitev ter borba za stranke, še zaslediš tak odnos s strani zaposlenih?! Sem odšla naslednji dan k Marini Ružič Tratnik na Šmartinski in bila z njo povsem zadovoljna. Odslej hodim samo še k njej….

Notar mag. Blaž HROVATIN iz Dunajske 56l, se opravičujem za napako..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close