Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine prodaja nepremičnine, kaj sem storila?!

prodaja nepremičnine, kaj sem storila?!

Lep pozdrav!

Sem pred obupno situacijo. Prodala sem stanovanje, kupoprodajna pogodba je podpisana. Novi lastnik je že vknjižen, vendar uradno obvestilo o tem s sodišča še ni izšlo, saj so do 15.8. dopusti. Kje je problem? Namreč novemu lastniku sem dala v dobri veri, da bo laže uredil prenos, originalno pogodbo (kopijo imam), vendar mi on celotnega plačila ni izplačal, niti mi ga ne želi več. Situacija je taka, da mi je določen znesek nakazal, nekatere stvari je opravil v materialni obliki (npr. prodal dočene gospodinjske aparate ipd., ki so se od cene odšteli…), ostalo pa noče več plačati. Poleg tega nimam nobenega računa, ki bi dokazoval, da mi je določene stvari prodal oz. uredil – sam pa je izjavil, da po njegovih računih, ki zagotovo niso resnični, jaz dolgujem njemu!! Ta človek je brez vesti!

In zdaj me zanima, če je možno, da – ker so še vedno dopusti – kakorkoli ustavim to vknjižbo, ga vržem iz stanovanja ali pač karkoli, izterjam denar??

Prosim za informacije!

Draga obupana, ni vse tako temno, kot se zdi 🙂 Kolikor vem, lahko spodbijate vpis v zemljiško knjigo. Čimprej pojdite v vložišče zemljiške knjige (mislim, da delajo vsak dan, če ne pa prej pokličite) in to uredite. Sklicujete se lahko na neizpolnjene pogodbene obveznosti.

Takoj ( res takoj) si poiščite odvetnika. Ne glede na sodne počitnice tečejo pritožbeni roki. Predragam pa do zper gospoda podate kazensko prijavo na policiji ali tožilstvu zaradi utemeljenega suma goljufije. Odvetnik pa uredi vse potrebno na zemljiški knjigi.

V opozorilo vsem ostalim iz iskušenj : veliko je “kupcev” z nepoštenimi nameni in iščejo lahkoverne stranke.

Upam, da boste uspela rešiti.

Če je kupec že vknjižen v zemljiški knjigi, potem je zemljiškoknjižni sklep samo še formalnost, ki je zaradi neplačila dela kupnine na noben način ne morete ustavit (z.k. sklep se namreč lahko izpodbija samo zaradi formalnosti, ki so točno naštete v ZZK-1) . Lahko pa po vknjižbi zahtevate preko sodišča (z odvetnikom) razveljavitev pogodbe (samo pod določenimi pogoji!) oz. še boljše izpolnitev kupčevih obveznosti. V kolikor bi na sodišču uspeli razveljaviti pogodbo , boste lahko zahtevali izbris kupca iz zemljiške knjige.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close