PRODAJA NEPREMIČNINE NA HRVAŠKEM
Zanima me kako je z davki v primeru, ko slov. državljan proda apartma na Hrvaškem(kupec je Hrvat). Glede na to, da vse papirje pripravi neprem.agencija, me zanima ali jih je potrebno še preveriti pri odvetniku. Če ima kdo izkušnje s tem, prosim za nasvet.
Plačilo are bo gotovina. Kaj, če mi ponarejen denar!?
Gotovina- denar naj ti kupec izroči v banki in ti ga takoj položiš na svoj račun. Mislim pa da se nepremičnina na hr plača samo v kunah. Vsaj lansko leto je bilo tako. Odpri račun ki bo za kune + ostale devize. Računaj na tečajne razlike. Jaz sem plačala v evrih in je bil prodajalec malo na izgubi zaradi tečajnih razlik. Ampak v gotovini ne bi plačala niti pod razno.
Davek pa po moje plačaš tako kot vsak državljan hr, saj imaš oib. Jaz sem bila kupec in sem ga morala plačat. Mislim pa da je stvar dogovora kdo ga plača. Pošlji mail na porezno upravo in povprašaj. Meni so odgovorili v dveh dneh- zelo korektni.
Fiduciarnega računa pa na hr ne poznajo, vsaj jaz se nisem mogla dogovorit zanj.
Z nep.agentko sem imela nesrečo-kup laži- Agencija Formoza( ali Formosa?). Nategnila me je z elektriko, vodo in cesto. Ampak bila sem kupec ne prodajalec.
Mislim da poštenost ni vrlina na hr..
Forum je zaprt za komentiranje.