Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti prodaja nepremičnine

prodaja nepremičnine

Pozdravljeni,

Sem lastnica nepremičnine, na kateri stojita dve hiši, eno prodajam, zanima pa me, če lahko v prodajni pogodbi postavim pogoj, da eno izmed garaž (jih je več) v tej hiši lahko uporabljam, dokler je druga hiša, katere ne prodajam, v moji lasti (če pa jo komu prodam, pa ta novi lastnik nima pravice uporabljati te garaže)..verjetno bi potem morala vpisati služnost na garažo? Ne bi bila več lastnik, lahko pa jo uporabljam…mora točno pisati za kaj jo uporabljam..za parkiranje avta, shranjevanje stvari?

Ali lahko postavim pogoj, da v tej nepremičnini ne sme prebivati določena oseba, čeprav ta hiša ne bo več v moji lasti? Se sploh lahko postavljajo takšni pogoji?

V tej isti nepremičnini (ki jo prodajam sorodniku) so tudi stvari kot je traktor in podobna orodja, ki jih ne moremo prestaviti v svojo nepremičnino, ki je sosednja nepremičnina tej, ali lahko v prodajni pogodbi dodamo pogoj, da imam lahko pravico uporabljati te stvari..jih je treba posebej navesti za katere stvari gre?

Hvala za odgovor

Lep pozdrav

Spoštovani,

navedeno je moč urediti s služnostjo rabe, predlagamo vam, da je ta služnost čimbolj podrobno opisana.

Določilo v prodajni pogodbi o tem kdo lahko v hiši prebiva, je nično.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Spoštovani,

Hvala za vaš odgovor, na zgornjo temo imam še eno vprašanje.

Ta nepremičnina,ki jo prodajam je 50% v moji lasti (druga polovica je last moje matere), vrednost le-te je cca 100.000€. Ker pa svoj delež prodajam svoji sestri, sva se dogovorili za ceno 20.000€ (mati pa ji bo svoj del podarila).

Sedaj pa me zanima, ali bom morala plačati dohodnino od dobička iz davka, če prav razumem je osnova za ta davek razlika vrednost nepremičnine od prodaji in vrednosti ob pridobitvi. V mojem primeru je to 50.000-20.000 in sem dejansko v izgubi in nimam dobička (ker gre pač za prodajo družinskemu članu). Ali bom v tem primeru morala plačati ta davek?

Vam da moram plačati 2% vrednosti nepremičnine – davek na promet nepremičnine, za tega drugega pa nisem prepričana.

Iskreno se vam zahvaljujem za vaš odgovor.

Lep pozdrav.

Spoštovani,

predlagamo, da se z vprašanjem obrnete na DURS.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close