Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Prodaja novega stanovanja

Prodaja novega stanovanja

Recimo da sem kupil novo stanovanje na katerega je bil seveda obračunan DDV (torej novo). Dobil sem vse garancije v pogodbi – 2 leti skrite napake, 10 let na solidnost gradnje.
Kaj če sedaj takšno stanovanje prodaš naprej. Ima investitor od katerega sem kupil stanovanje sploh še kakšne obveznosti ali vse preide name? Ali te garancije s prodajo kar meni nič tebi nič propadejo lol?

če jaz kaj razumem, so garancije vezane na predmet, torej na stanovanje in ne na tebe kot kupca
garantira pa investitor, ne prodajalec. torej…

saj je isto, če prodaš avto, ki je še v garanciji. saj ne boš kupcu ti financiral popravil…

garancije so podane na storitev/izdelek/predmet/(ne)premičnine….ne pa na lastnika teh sredstev.

Ko sem jaz prodajala nepremičnino, kjer nisem imela vsaj 3 leta stalnega naslova, so me s strani davkarije dobro po prstih udarili… Malo se pozanimaj.

Glede garancije ne vem, vendar menim, da ni vezana na kupca temveč na investitorja.

pol si že fajn morala zaslužit s preprodajo, da si jih dobila po prstih
ker tale davek se obračuna samo na dobiček pri prodaji, se pravi na razliko med nakupno in prodajno ceno

hudo močno dvomim, da je v današnjih časih možno prodat novo stanovanje z dobičkom :)))

kar se davkov tiče
ja, plača se davek na promet nepremičnin 2% in pa davek na dobiček pri prodaji (kapitalski dobički), če nimaš 3 leta prijavljenega stalnega prebivališča, ampak kot rečeno, tole zadnje je bolj pogojno….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close