prodaja oblačil in s.p.
če bi želela prodajati oblačila preko interneta…
recimo naročim oblačila iz tujine in jih potem prodajam preko interneta (recimo FB stran), po malo dražji ceni
A je to sploh možno da se registritraš kot S.P.? Kako pa je potem z računi?
mogoče kdo ve…bi klicala na OZ pa prej vprašam tukaj če se kdo pozna na to
odpreš na upravni enoti in OZ nima nič s tem! Torej kliči svoj upravno enoto na občini, povej jim kaj zelis in ti bodo tam vse povedali. Seveda boš morala za vsako prodano blago po pošti izstaviti račun, voditi računovodstvo, mogoče imeti celo računovodkinjo …zadeva ni take na izi, kot si ti mogoče predtavljaš, ni važno ali preko mejla ali štacune, odpiraš s.p. in to je podjetništvo in seveda si zavezava marsičemu, plačevanju davka, prispevkov… kliči na UE svojega kraja in vse izveš!
Jaz pa ne razumem ljudi, ki bi se šli podjetništvo, pa pojma nimajo, še niti osnov se prej sami ne pozanimajo, vse morajo druge spraševat. Tako kaže, da splo nimaš podjetniške žilice, če ne poznaš osnov poslovanja!
Ženska pojdi na E-vem točko, AJPES, kjer boš vse izvedela. Pa še ofpgišp ti je čisto realno napisala -veliko s.p. jevcev dandanes preprosto ne ve,kaj bi, ker bi morali že pred pol leta zapreti, ker recesija dela svoje, ljudje pa so veliko artiklov, ki prej niso bili na seznamu “luksuz”, dodali na ta seznam-tudi oblačila, obutev, ipd. Potrošništvo e razen osnovnih stari zelo upadlo, pa še upada. Jaz si v današnjem času nbi upala odpreti kakršnekoli trgovine s prodajo oblačil, ker jih je že preveč, zapirajo pa tudi kot po tekočem traku.
tako bom rekla
to sem počela na črno pa si ne upam več
in prodaja mi je šla odlično, Ne govorim o bajnih zalužki ampak o nekaj denarja ki mi je zelo prav prišel glede na to da sem doma in imam majhe otroke
Prodajam oblačila ki so “popularna” razni risani junaki ….vem da bi še lahko prodajala ker nimam zelo visokih cen ampak bi to rada počela zakonito
zato me zanima ali lahko samo prijavim kot dejavnost, nobene s.p. in ne vem kaj še
samo kot dejavnost brez plačevanja davkov in ostalih računovodskih stvari
Toplo ti svetujem: Nikar. Se mi je kar zdelo, kam pes taco moli. Točno to sem namreč počela tudi jaz zelo uspešno. Na črno, ko ni nobenih stroškov, se to seveda da. Ko pa moraš dobavitelju vnaprej plačati robo in ob tem vzeti tudi številke, ki ponavadi ostajajo (ti si lahko do zdaj izbirala, kaj boš kupila), nabiti na ceno vse svoje stoške in prodati robe, da se ti dejansko nekaj pozna, potem je pa heca konec.
Koliko kupcev si imela doslej na mesec? Si znaš izračunati, koliko bi jih morala imeti, da bi lahko plačala vsaj 300 evrov prispevkov? Koliko artiklov bi morala prodati? Da ne govorim o tem, da imaš hudo konkurenco, ker je takih trgovin na spletu že ene par. Pa imaš denar, da založiš robo?
In ne, ne moreš tega delat legalno drugače kot s.p.
Če imaš otroke, te rotim, ne lotevaj se tega.
Niti pod razno! Če prodajaš stvari in prejemaš denar, tudi preko spletne strani gre torej za prodajo na daljavo, moraš v vsakem primeru kupcem izdajat račune, plačevat državi davčne obveznosti od prodanega blaga.. Res smešno je tole tvoje razmišljanje, no. Čudno, da te še dosedaj ni nihče prijavil, ko ga pa takole sviraš.
Se pravi ti nisi nikjer zaposlena, če te prav razumem?
Če tega biznisa ni toliko, da bi plačevala in prispevke in še vse davke, je mogoče možnost, da ali mož alipa kakšen upokojen starš odpre popoldanski s.p., skratka nekdo, ki je pokojninsko in zdravstveno zavarovan drugje. Tu je pa za plačat res malo (37 €), plus še nekaj davka.
hvala
samo recimo jaz bi to naročala po naročilu kupca, ne bi zalagala , če me razumeš[/quote]
Legalno to sploh ne vem, kako bi šlo, ker če prav razumem, ti kupuješ od fizičnih oseb, ravno tako brez računa? Kje je tukaj plačan davek? Kako boš dokazovala izvor robe?
In če že, koliko kupcev kupuje prek tebe? Koliko zaslužiš zdaj? Par evrov pri artiklu? S takšno maržo še noben s.p. ni prišel skozi. Pri trgovini, ki jo poznam jaz, je marža 300, 400 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, pa še ni dobička. Ampak ta oseba je zaposlena in ji je trgovina hobi. Če bi se morala preživljat s tem, ni osnovnih šans.
Se ne splača. Ker danes vsak, ki kupuje na internu, že zna tudi sam kupit poceni robo iz tujine. Tudi iz Kitajske. Poštnine so zanemarljive, carin pa običajno tudi ni na male količine. Cunje so pač poceni in splet je preplavljen z njimi.
Sploh pa pri prodaji cunj ni tako simpl kto se zdi. Ne gre samo da nekj kupiš in to prodaš, ampak gre za trgovinsko dejavnost, to moraš imet vse po regelcih, celo pogodbo s pošto,d a kot poslovni subjekt pošiljaš pakete tid. Če hočeš delat po zakonu. Lahko pa si tudi preprodajalec “na črno” in nekaj pocnei kupiš in preprodaš dalje. Samo slej kot prej te dobijo, če ti zadeva laufa.
hvala
samo recimo jaz bi to naročala po naročilu kupca, ne bi zalagala , če me razumeš[/quote]
Ah daj no, saj danes pa že vsak zna it na ebay ali kam drugam in tam nekaj kupit. Kdo bo atko nor, da bo na spletu nekaj kupil in čakal, da ti to sma kupiš na spletu in njemu pošlješ? Mislim, azakj te potrebuje?
Drugo je, če prodajaš izven spleta takšnim, ki si ne znajo sami po internetu kupit nekaj.