Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prodaja oblačil in s.p.

prodaja oblačil in s.p.

Računaj povprečne stroške cca. 400 €/mesec, če se želiš iti to legalno, brez vseh ostalih stvari za vzpostavitev trgovine, o katerih so ti pisale že zgoraj.
Če nisi zaposlena, ne moreš odpreti popoldanskega s.p-ja, torej moraš navadnega. Ker bo šlo za veliko količino računov in ker boš očitno morala biti zavezanka za ddv (tudi s tem moraš računat, da se ti bo avtomatsko dobiček zmanjšal), moraš imeti računovodjo, ki za dvostavno računovodstvo računa več, tako da to so za prvo leto res minimalni stroški.

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

hm zanimivo mi je to da je znanka (nimavi več stikov da bi jo kaj več vprašala) začela doma šivat svoje izdelke in je šla to prijavit in ni odprla s.p. ampak samo kot dejavnost
no in ni plačevala davkov in nobenih računovidij…samo prijavila je
to mi ne gre skupaj….

Seveda ima vezo. Se pravi, da bi morala samo za prispevke prodati 80 artiklov mesečno.

Verjetno je odprla ali popoldnaski s.p. ali pa dopolnilno dejavnost. Samo ti posredništva oz. trgovine ne moreš odpreti kot dopolnilno dejavnost, to velja le za zelo ozek nabor dejavnosti.

To je samo: baba čula, baba rekla. Dejansko podjetništvo je čisto nekaj drugega.
Ne igraj se z belim kruhom, ker o pravem poslovanju nimaš pojma. Si boš samo nakopala stroške in obveznosti. Davčna je danes brez milosti – ne potlej jokat v javnosti, da imaš 3 otroke, pa te mečejo na cesto.

ja to bo možno ja

nimam pojma ja, samo da imajo vsi pojma o vsem 🙂
če bi vedla ne bi spraševala.
No saj sem že dosti zvedla da me je vse skupaj minilo,…bom poklicala še v ponedeljek malo okrog pa da vidimo ka bodo povedal

Znanka je verjetno “malo” prikrojila svojo dejavnost in prijavila osebno dopolnilno delo
http://www.durs.gov.si/si/storitve/osebno_dopolnilno_delo/osebno_dopolnilno_delo_pravne_podlage/
A) Dela pomoči v gospodinjstvu in njim podobna dela, nabiranje in prodaja gozdnih sadežev in zelišč ter druga manjša dela:
1. občasna pomoč v gospodinjstvu in pomoč pri vzdrževanju stanovanja, hiše, počitniške hiše in podobno ter vzdrževanje pripadajočih zunanjih površin ter delo na kmetiji;
2. občasno varstvo otrok in pomoč starejšim, bolnim in invalidom na domu;
3. izdelovanje različnih izdelkov, ki jih je možno izdelovati na domu pretežno ročno ali po pretežno tradicionalnih postopkih (spominki, dekorativni predmeti, tradicionalna orodja, posoda, glasbila, sveče, razni drugi galanterijski predmeti in izdelki, predmeti za osebno uporabo ipd.) ter prodaja teh izdelkov;
4. nabiranje in prodaja gozdnih sadežev in zelišč;
5. mletje žita ter žganje apna in oglja na tradicionalen način;
6. občasno lokalno vodenje skupin in posameznikov ter prevozi na tradicionalen način.

in trgovina sem NE sodi.

Glede na to, da bi šlo za pridobitve iz tujine, pa bi bila tudi meja za DDV kar hitro dosežena, vsaj meja za posebne namene.

Pa še za tisto, ki je svetovala s.p. prek kakega upokojenca – od 1.1.2014 bodo morali upokojenci, ki imajo “popoldanski” s.p., spremeniti zavarovanje, najmanj za polovico časa bodo morali zamrzniti pokojnino in začeti plačevati vse prispevke za polovični delovni čas.
In tole ni “baba čula – baba rekla”, sem preverjala tudi na ZPIZ v Ljubljano, ali zakon ZPIZ-2 razumem prav :(((

Ni to samo foušija. Bodo tudi inšpektorji preverjali oziroma že preverjajo spletne trgovine. Lahko poskusiš smao bodi pripravljena na to, da boš nekaj časa delala z minusom. Si lahko to privoščiš?
tisto, ko si spraševala glede registriranja djavnosti pa je za ljudi, ki nekaj sami delajo, ne pa tisti, ki prodajajo tuje izdelke. Dejavnost lahko registrira umetnik, dizajner itd. Če je njegov zaslužek zanemarljiv, mu ni treba plačevat prispevkov. Če zasluži kaj več, pa država takoj terja od njega, da status pravilno uredi, da torej plačuje tudi prispevke.In je na koncu isto kot s. p.

Se spomnim enega primera s Hrvaške, ko sta dve bejbi kupovali cote na netu in jhi prodajali. So ju zašili, ker je to seveda kaznivo. Ni fora samo, da imaš firmo, pa da nekaj kupiš in prodaš in zaslužek daš pod dobiček. Moraš tudi legalno kupit, ne le prodat.
Če se ti gre pa za zaslužek 100 evrov pa to komot lahko počneš kot fizična oseba, pač prodajaš svoje stvari, stavri, ki jih ne potrebuješ. Ampak v oglasih ne v spletni trgovini. Tudi na ebayu lahko prodajaš. Dokler nimaš prevelikih zaslužkov, se ne zmenijo zate, ko presegaš določen znesek, se pa moraš opredelit če si poslovni subjekt oziroma so dolžni tvoje zaslužke prijavit.

Pozdravljeni,zanima me ce kdo ve, kje se da dobavljati oblacila po ugodni ceni!?
Hvala

Pozdravljeni,

sicer vem, da je stara tema, ampak mogoče pa nekomu še pride prav odgovor:) Preverjeno, kupljeno in nabavljeno preko spletne trgovine Wayfarer.si. Velika ponudba moških in ženskih oblačil, ki niso vsakdanja. Imajo precejšnjo ponudbo tudi drobnarij za različne team buildinge ali poslovna darila. Oblačila in dodatki so zelo kvalitetni in tudi dostava je hitra. Ponujajo maloprodajo in veleprodajo. Delujejo v Sloveniji in tudi na Hrvaškem tako, da res priporočam, da si ogledate njihovo ponudbo. Cenika za veleprodajo nimajo, saj se potrudijo in naredijo personalizirano ponudbo glede na vaše želje, zahteve in količino nabavljenih artiklov.

New Report

Close