Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prodaja po telefonu

prodaja po telefonu

spodaj je omenjena tudi ta tema, sicer v drugem kontekstu…

zanima me, kako odslovite nadležne (se opravičujem, meni zavre prav vsakokrat) akviziterje, anketarje itd., ki vas ob najbolj nemogočih urah, ob nedeljah, praznikih… kličejo in ponujajo svoje izdelke, storitve???

res jih imam poln kufer.

prosim, ne govorit, da morajo tudi oni zaslužit itd. – moram tudi jaz, pa zato nikogar ne motim v edinem času, ki ga lahko preživi z družino.

zanimajo me zanimivi, humorni, učinkoviti, izvirni odgovori.

hvala.

Pri nas je tako ali se sploh ne oglasimo ko vidimo da je kaka čudna tel. št. ali pa se in rečem da tiste osebe ni doma in se poslovimo.
Na hitro odpravimo. Tudi če vpraša pomeni rečem da je ni doma.

Neka moja kolegica je vedno rekla: Nisem tukaj doma. Sem samo prišla nafutrat mačka, zalit rože… Menda so potem vedno odnehali.

Če rečeš, da tega ni doma, bodo verjetno poskušali še in še. Jaz rečem, da me ne zanima in odložim, če je anketa rečem, da ne želim sodelovati in adijo. Če so iz kake firme posebej nadležni – npr. prodaja knjig, pa zahtevam, da me črtajo iz seznama in me ne kličejo več (to lahko vedno zahtevaš).

Odkar smo odjavili stacionarni telefon teh problemov nimamo več.

Najbolš je rečt, da te nej vržejo ven iz baze, ker ne maraš, da te kličejo. Kratko in jedrnato…

Tudi jaz vedno uporabim:

Sem sama z dvema malčkoma in nimam časa, niti me ne zanima. Hvala, pa lep dan/večer/nedeljo… tudi vam:) (to je res, ker sem v glavnem sama z mulčkoma)

Ko sprašujejo po možu, pa povem, da pride zelo pozno/šele drug dan.

Če so vztrajni in pokličejo še 1x; povem, da sem mu stvar omenila in da ga ne zanima.

Lp, Špela ************* <http://spela1.moj-album.com> <http://servetke.moj-album.com/album/874923/>

ti ljudje tako na gosto govorijo, da niti odzdravit ne moreš vmes:)))
doberdansemmihaizpodjetjategaintega…
dober dan, jaz sem pa mojca in kuham repo, boste tudi vi? samo poslovijo se še:)))

Ker se nam na telefonu izpiše številka tistega, ki kliče, ponavadi vemo, da gre za kakšno bedarijo/prodajo/anketo…

Enkrat je neka ženska bila še posebej vztrajna z neko kataloško prodajo in enostavno ni razumela, da nas zadeva ne zanima: “Bom poklicala pozneje, ko bo mož doma.” Je, klicala, ji je rekel, da ga ne zanima,ona pa pravi, da se bomo mogoče jutri premislili.Naslednji dan pa spet kliče, pa sem ji dala na telefon dveletnico. Tamala vsa vesela, da lahko nemoteno klepeta: “Kaj delaš teta? ….. Ja, sem pridna, …. ne ne ne bom dala mame…. Danes sem jedla torto, veš…. ja, tako veliko……. teta… kje je teta……. mama ni več tete.

Skratka, ni več poklicala. Ravno razmišljam, da nas že dolgo ni klical noben akviziter ali anketar. Lahko ti posodim našo tamalo.:))

No pri nas je pa najbolj nadležna prav zavarovalnica triglav,če kdo kliče in kaj prodaja mu rečem ne hvala me ne zanima,na ankete pa rada odgovarjam vsaj lahko povem svoje mnenje.Drugače pa jih kar odslovim z besedami oprostite me ne zanima.hvala.to pa je tudi vse.

jaz nimam stacionarca v tel. imeniku navedenega po lastni želji, in nimam tovrstnih težav. Vidim pa pri mami, da so kar pogosti, še celo jaz se včasih oglasim, takrat takoj vljudno povem da me ne uzanima in da je škoda najinega časa. Moja mama pa si ne upa nič rečt in posluša njihovo teženje in se opravičuje…

Eno dobro foro sem videla pri Seinfeldu in jo tudi preizkusila. deluje 🙂
Anketar, rekviziter,….: Dober dan,…
Ti: Veste kaj, trenutno nimam časa, dajte mi prosim vašo domačo številko, pa vas kasneje pokličem. Aja, ne marate, da vas ljudje motijo na domu????? Lep dan!

Z Zavarovalnice Triglav se pa vedno zgovarjajo, da imajo različne baze in da me bodo zbrisali. naslednjič, pa pokličejo za isto stvar. Sem zahtevala enkrat šefa telefonskega oddelka in sem mu zagrozila z inšpekcijo, če me takoj ne izbrišejo iz vseh svojih baz. Pa je očitno pomagalo…

se toplo priporočam:) a vprašanje, če se bova sploh imeli čas oglasit na telefon:)

Naš domači telefon ni nikjer objavljen pa so nas vseeno našli… bog vedi kako. Kliče me Prešernova družba, pa Zavarovalnica Maribor.. čeprav najpogosteje dopoldne, vidim lučko na telefonu in spodaj znane številke…
Običajno – če me že dobijo- vljudno in hitro rečem da me ne zanima in hvala lepa in lahko noč in prekinem pred uspejo zajet sapo.

Ja, mi smo šli na voip telefonijo (telemach) in akviziterskega klica še ni bilo. Zgleda, da so se specializirali na Telekomov imenik.

se toplo priporočam:) a vprašanje, če se bova sploh imeli čas oglasit na telefon:)[/quote]

Hehe, se bo že ona oglasila, brez skrbi. Neizmerno jo privlači vse, kar zvoni, trobi, tuli… Vendar pazi na mobilce, zadnjič je stopila na stol, vzela moj mobitel in se z njim zaprla v sobo. Čez dve minuti pridem za njo in vidim, da se z nekom pogovarja -sem slišala glas nekoga na drugi strani, ona pa “ne, ne mama ne bo huda….. ata bo hud….”, ji pograbim mobilni, tam pa POLICIJA. Mala je (pojma nimam, kako ji je uspelo) odtipkala 113 in klepetala s policistom na drugi strani. Še dobro, da je bil razumevajoč: “Ja, gospa, vem kako je. Imam triletnega vnuka. Drugič pazite na telefon.”

Sem se nehala oglašat na neznane številke iz drugih omrežnih skupin. So bili pa enkrat kolegi pri nas in je rekel, daj meni. In se javi: Regijski center za obveščanje. So samo poklopili. :)))

Ja, tudi otroka sem že ponucala, da se je javil. Pri Triglavu pa tudi pri meni ni zaleglo, ko so me ‘kao’ brisali iz baze’. Zdaj jim vržem dol brez slabe vesti.
Jaz še delam doma in so ti klici dopoldne res zoprni.

Tole je pa prigoda tedna 🙂

Nama je zahteva, da naju brišejo z baze, skoraj čisto pomagala znebit se akviziterjev in anketarjev.

Ker sem tudi sama delala v tel. studiu vem kako to zgleda. Kaj češ, moral smo klicat, po telefonskem imeniku, pa si še kdaj prodal. Niso bile knjige. Tudi pri knjigah sem delala, pa mi je kmalu prišlo vrh glave, ker sem si mislila, tudi jaz bi sebe nekam poslala. Kdo pa danes še kupuje knjige. Edini način, da vas res ne kličejo so, da ne date objave v tel. imenik. Ker so me dostikrat nazjali, kje ste dobil mojo telefonsko.Ja kje, v telefonskem imeniku, ne.Sama pa nimam stacionarca. Ampak se kliče tudi na mobije, če so v imeniku, nič bat. To se mi je zdel pa bedasto do kraja. Torej če sem vas kdaj poklicala, ha,ha, se ne jeziti, saj sem tudi mal zaslužila.

Uf, enkrat sem po mailu dobila en posnetek (so ga posneli eni Američani). Moški, ki se je oglasil na telefon, se je akviziterju predstavil kot agent FBI, ki je ravno prišel na prizorišče umora in da so preverjali tel. klice in so videli, da je s te številke že večkrat nekdo klical to stanovanje, v glavnem, akviziter je postal glavni osumljenec. :))) Bogi revež, glas se mu je tako tresel, da sploh ni vedel, kaj bi.
Grem stavit, da je še isti dan dal odpoved. :)))

No, jaz pa se jih usmilim in kadar imam čas se jim posvetim, mogoče pa kdaj povej kaj uporabnega. zavedam, se da je težek ta kruh in da moram, za svoj kruhek ravno tako sama tečnarit po telefonu sicer pravnim osebam, pa vendar jim nočem nič hudega. in vem, da se nas vsi izogibajo.

Kot telefonist delam vsak dan 8 ur(brez pavze),(ni prodaja, delamo za 300€ plače) in verjemite da ni enostavno, zato bi bilo lepo od ljudi, ki so klicani da bi vsaj poslušali kaj jim telefonist želi povedati in ne da jezno mečejo telefone v tla.
Še vedno lahko po tem, ko so poslušali zavrnejo telefonista in se na kulturen način poslovijo a žal je veliko ljudi brez osnovnega bontona.

Veliko telefonistov je invalidov, ki jim je to edini vir zaslužka, ker za kaj drugega niso primerni.

Dajte ljudje, malo strpnosti in življenje bo za vse lepše in prijaznejše.

Ne vem, kot kakšen telefonist delaš ti (praviš, da ni prodaja), tukaj je govora predvsem o tem, ko te nekdo hoče prepričati v nakup izdelka ali storitve. In kot potrošnik lahko vsakega, ki ponuja izdelke ali storitve, tudi zavrneš. Vendar pa nekateri tako hitro drdrajo, da ga moraš prekiniti in takim pač preden porabijo pol ure za razlago, kaj bi radi prodali, poveš, da te ne zanima in jim želiš lep dan in spustiš slušalko.

Če se človek s tem poslom ukvarja, pač mora vedeti, da bo naletel tudi na zavrnitve. Invalid ali pa ne.

Res ni lepo če kar vržeš telefon dol. JAz se ali ne oglasim ali pa rečem da tiste osebe ni doma katero želi.

Je pa res da so eni grozni še posebej zav. Triglav tem ne moreš priti dobesede kot ure so na viti.

Invalidi so zaposleni v podjetjih in verjetno in ne klicarijo domov zaradi anket ali prodaje to so bolj študentje.

Zanimivo da v telefonskih studijih sploh ni študentarije. Ker imajo svoje štud. servise in imajo boljše službe na razpolago. V teh studijih delajo ženske brez služb, penzionistke, pa za določen čas. Za mizerijo. Slišiš pa tudi svega in svašta. No, saj če pomislim mi noben ni vrgel dol telefona. Je pa res, da lepa beseda lepo mesto najde, tako da se da tudi vročekrvneža lepo ustaviti.Tale študentarija ima pa bolše službice na razpolago, pismo, razpisi kar ostajajo nezasedeni. Ti se pa ne moreš prijaviti, ker nisi študent. To me pa zelo razjezi.Celo poletje so jih rabili, nobenega dobili, ti ki si na zavodu pa ne smeš. Bedarija prve klase.Pa še študentariji se ne ljubi delat za 5 evrov na uro, meni bi bilo to kr zadost. Ker moram sedaj za 5 eurov na uro kar dobro delat,privat.

New Report

Close