Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prodaja po telefonu

prodaja po telefonu

Meni je pa prav hudo za tele telefoniste, res ni to neka prijetna služba. Jaz se običajno pri knjigah izgovorim, da smo v Svetu knjige, pri revijah, da še naročeno ne utegnemo prebrati, na ankete pa rada odgovarjam, ker sem tudi jaz nekaj časa služila “kruh” zase in svojo mlado družinico na ta način.
Če so res silni, jim pač zaželim lep dan še naprej in se poslovim.

Ampak moram rečt, da kakšnega hudega navala prodajalcev ali anketarjev niti ni pri nas, očitno jim naša številka ni privlačna ;-))

pri kakšnikoli prodaji povem, da ne bom nič kupila, ker nimam denarja, pri anketah pa sodelujem – se poskusim vživeti v tistega, ki okoli klicari in se mi kr zasmili 🙂

Jaz jim pa samo povem, da sem brez službe in prihodkov, pa imam hitro mir.

jaz sem delala pri eni izmed založb, ki je knjige telefonsko prodajala. tam, ni redne plače ampak koliko imaš prihodka. Odvisno koliko knjih prodaš in od vsake knjige imaš nekaj procenotv tvojih. tako jih nekateri prodajo veliko nekateri pa nič pa so brez plače. zato so tako vztrajni vpri klicanju. in 8 urno govorenje je zelo težko. usta imaš že vsa suha. pa še skrbi in nočne more če boš kaj prodal ali ne. to zadnje je še najhuje. pa ko se ti kdo javi in te posluša. se ti zdi da zdaj pa bo in ga zanima. in mu vse razložiš na dolgo z čim več informacijami da bi še ga bolj pritegnilo pa nato zavrne. uf si potem natleh. pa kaj vse v telefon razlagajo. neverjetno, kar gredo eni tujcu razlagat. sem hitro potem našla drugo službo, ker tega pa nikoli več nebi.

aja to še:na začetju prva dva tedna se ne plačajo procenti od knjige ampak se plača če se z nekom pogovrjaš vsaj 1 minuto.

zdaj me pa res nekaj zanima in ti mi lahko iz prve roke odgovoriš. kako to, da se prodaja vrši ob sobotah, nedeljah, zvečer, med prazniki… skratka – takrat, ko sicer najbolj z gotovostjo dobiš koga doma – a družino tudi najbolj sigurno zmotiš? podjetja nikoli ne pomislijo na to? da zmotijo morda edine trenutke, ko se starši lahko res posvetijo otrokom?

ok, lahko res ne dvigneš slušalke. a če nimaš displeya, jo.

Ne verjetno ne mislijo na to. Saj pa tako lahko prekineš in te nišče ne moti dolgo. Ampk tega nikoli več nebi delala, saj sem še sanjala o prodaji in včasih noči prebedela o sekiranja kaj bo jutri kaj prodano.

New Report

Close