Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine prodaja podedovanega

prodaja podedovanega

Stvar je taksna, tasca je pokojna(4m). Z tastom sta 50- 50 lastnika 2 stanovanj(3sobno in garsonjera). Zdaj ko bo zapuscinska razprava, se bosta otroka odrekla nujnem delezu in vse prepustila ocetu. Eno od stanovanj(garsonjero) bi oce rad prodal in sinu(nama) dal denar, da si resiva stanovanjski problem tj kupiva stanovanje.
A lahko ze takoj proda, ko bo zapuscina urejena? Vem da mora davek prvo placat, a to je to? Potem pa lahko dela kar hoce? Malo zmedeno sem napisala, ampak vseeno upam, da mi kdo odgovori:))

LP, Kalina

> SPOSTOVANIFranc Luksic NEPR posrednik z LICENCO MOPE st. 723

Ma kaj res nihce nc neve?:(

Podobno situacijo smo imeli pred meseci v naši družini. Nisem pravnica, lahko ti pa povem, kako je šlo pri nas: ko je bila zapuščinska razprava zaključena in je edini dedič dobil stanovanje, ga je prodal in denar razdelil otrokom oz. sorodnikom. Plačati je bilo treba takso sodišču (v zvezi z dediščino, % vrednosti stanovanja), davek na promet z nepremičninami in provizijo nepremičninski agenciji (ker je pač prodajal prek agencije), davka na kapitalski dobiček pa ne, ker je že na sodišču povedal realno vrednost stanovanja in ga za toliko tudi prodal. S tem so se zaključili davki, z dobljenim denarjem pa potem razpolaga “dedič” po lastni presoji.

SPOSTOVANA ga. KALINA,
ko bo sklep o dedovanju pravnomocen, me poklicite, dolocite ceno oz.skupaj dolocimo ceno, ko Vam zadevo prodam, pripravim predpogodbo ob tem kupec placa aro, nato pa boste sele placali davek na promet nepremicnin, ob tem pa pripravimo kupoprodajno pogodbo, vse stroske pri tem placa nasa agencija in ob placilu vse kupnine predate stanovanje kupcu, imam kar nekaj potencialnih kupcev! Ob prodaji vse pripravimo v agenciji,
LP
Vnaprej se vam zahvaljujem za mogoce sodelovanje, sporocite mi na e-naslov
[email protected] ali [email protected]
gsm 031-326-265
>Franc Luksic NEPR posrednik z LICENCO MOPE st. 723

Gospod Franc, koliko vam Primož računa vaše (samo)oglaševanje?

Oprostite mi, saj zelim samo pomagati, neobvezno, nikar ne mislite, da se zelim oglasevati, se pac ne bom vec oglasal,
LP

Več glav več ve, zato menim, da je vsako mnenje dobrodošlo, pa čeprav je zraven še nekaj oglaševanja. Pa tudi sicer je res, da se veliko pravnih nasvetov lahko pridobi prav pri nepremičninskih posrednikih. Zato upam, da se boste gospod Franc še kaj oglasili na tem forumu. LP

resnično se je pri prodaji ali nakupu najbolje obrniti na nepremečninarje, so dobro pravno podkovani, vse uredijo- to vam povem iz lastnih izkušenj
lep pozdrav

Franc,men greš tudi na živce!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close