Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek prodaja preko agencije

prodaja preko agencije

Ali ima kdo kaksne pozitivne izkusnje s prodajo nepremicnine preko agencije?Poplava agencij in ne vem kje zaceti…

Objavi na nepremicnine.net ali podobnem portalu, da prodajaš. Takoj te bodo začele klicati agencije, ki ti bodo ponujale hitro prodajo, saj imajo ogromno kupcev v svoji bazi, kar seveda ne drži.
Lahko se zgodi, da ti bodo agencije odganjale kupce, saj bodo od njih zahtevale provizijo.

Ker sem nepremičnino kupila pred kratkim, ti res svetujem, da prodajaš sama. Tudi sama sem nepremičnino kupila brez posrednika.

O slabih izkušnjah z agencijami ti lahko napišem cel roman.

Prodaja prek agencije samo podraži zadevo zaradi provizije. Seveda pa komot prodajaš brez agencije. Čeprav, veliko kupcev bolj zaupa, če je vmes agencija, čeprav to plačajo. Ko sem jaz prodajala, sama na spletu, se mi je javilo kup agencij, tudi prodala sem na koncu preko agencije (ki je res zrihtala ves postopek, pogodbe, popise števcev, primopredajo…), mislim, da je prišlo samo par ljudi pogledat stanovanje brez posredovanja agencije.

nova
Uredništvo priporoča

Res je tako.
Ko sem dala oglas na nepremičnine se je vsulo kup agencij in v začetku sem vztrajala da bom prodala sama, a kupce bi lahko preštela na prste ene roke, očitno ljudje bolj zaupajo agencijam čeprav plačajo. Nazadnje sem prodala preko agencije, znajo pa biti eni zelo nesramni, me še danes glava boli če se spomnim.

Zaupajo agencijam? Forumi pa polni jeznih kupcev, ki jim agencije poturijo podpis pogodbe o posedovanju, čeprav agencije nočejo plačati, saj jo je najel prodajalec. Tudi na mon je ogromno postov na to temo.

Res mi je žal, da moram to napisati, ampak toliko laži, kot sem jih slišala s strani agencij, nisem in verjetno ne bom še dolgo.

Če bi sama v tem trenutku prodajala, bi vsekakor sama.

o hvala za odgovore.Kako potem postavim ceno?Priblizno toliko kot ostali (ceprav se mi zdijo cene cisto prevelike in nerealne).Kaj potem se splaca po dogovoru iti do odvetnika, ki se ukvarja z nepremicninami?

Oj, lahko vprašam, kaj prodajaš, pa kje ?
Kupujem namreč nekaj…

zakaj bi prodaja preko agencije. agencije je samo posrednik. kaj t ipa omogoča? kar sama ne zmoreš uredit, in to bolje? lepo hiško urediš, učistiš. vzameš v roke digitalca in začneš fotkat. narediš 5 fotk od zunaj in od vsake sobe po 1 fotko.
nato greš na google maps in potegneš dol sliko okolice in položaja. vse kar je negativno, slaba lokacija, eketrični drogovi, strmina, voda, bilo kaj, lepo opišeš in slikaš. več kot imaš materiala za videt, lažje bo prodat. zakaj bi si sam delal posrednika? kot bi prodajal vozilo in bi najel nekoga, in mu plačeval, da mi prod vozilo in mi bo dal itak manj kot bi dobil jaz , plus tega še morajo tolk vzet, da še imajo kaj od tega a ne? ni računice. zato pa je vedno bolje imet SP, kot JU. ker sam delaš zase. torej prvo vse pofotkaš, prej še očistiš hiško u piko.
vse kar ti iščeš ali pogrešaš v oglasih, tudi drugi pogrešjo. tprej malo premisli kaj te moti pri drugih. za uspeh je nujno potrebna odkritost. če boš zavajala, ne bo uspeha. če imaš do mesta 20 min z avtom, ne napiši da imaš 5 minut. vse kar je treba popravit, napiši. ne izhaja iz sebe. tudi če bi ti, imela tako kot je. najverjetneje drugi ne bi imel. ja?! ko to narediš, si vzameš 1 teden in lepo objaviš na nepremičnine. net. in bolha. to je dost. pa prišparaš lepi denar, glede na agencijo. če bi morala za toliko fotk objavit na nepremičninah, kaj doplačat, ni nujno potrebno. lahko daš svoj mail gor, še bolje facebook. da lahko vsak gre kar pogledat, takoj, kako in kaj. opiši kolk je staro vse, kdaj prenovljeno kaj, kakšna peč, čigava, kak močna vse, VSE!!!!
nato pa draga avtorica cena. seveda če das pod ceno bo šlo hitro. to ne želiš. rada bi dobila čim več. to bo v teh časih težko. torej realna cena, glede na lokacijo in nepremičnino in seveda okolico. mogoče pa sploh ne rabiš prodajat. mogoče lahko zamenjaš. daš strokovno ocenit in probaš zamenjat. lahko obnoviš sama in imaš. sedaj ni najbolj pametno prodajat. če pa že pa mi povej kaj več, o tej nepremini pa bo lazje kaj svetovat.

Mi smo prodajali (in prodali) sami. Vso pravno svetovanje in sestavo pogodbe je izpeljal notariat. Smo bili pa tako prodajalci kot kupec zato, da notariat sestavi neposredno izvršljiv notarski zapis, vse stranke so bile pri tem enakovredno in maksimalno zaščitene. Tudi pogodba je bila v hrambi na notariatu do izplačila kupnine in primopredaje stanovanja. Cena cca 300 EUR za vse ( 3 sestanki po več kot 1 uro- vse stranke z vsemi dilemami in strahovi, pogodba, popravki, vprašanja, svetovanje dodatno po mailu in telefonu, predznamba v ZK po plačilu are, hramba pogodbe) za kupca so potem izpeljali tudi vpis v ZK.

New Report

Close