Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek PRODAJA SOLASTNINE

PRODAJA SOLASTNINE

Odločila sem se, da grem v AKCIJO.Polovico hiše s pripadajočim ozemljem bi prodala najboljšemu ponudniku. Dovolj imam te jebancije svoje sestre, ki ima polno rit vsega in me vsak dan znova jebe v glavo, kako sem nesposobna, ker sem ostala brez zaposlitve. Seveda mi zaradi te stare bajte ne pripada DSP! Prodala bi sestri, ki ima denarja dovolj, sosed bi takoj kupil celoto, ampak sestrica pač ne bi prodala, ker bi še malce posedala na domači klopci… Kaj, hudiča naj naredim? In kako naj bi pred dvemi leti vedela, da bi se bilo bolje dediščini odpovedati, kot pa da iam zdaj samo obremenitev in sranje. Naj prepišem na prvega, ki hoče ali kaj naj naredim?Pa ne mi svetovati odvetnika, ker niso brezplačni, brezplačna pravna pomoč pa mi itak ne pripada, ker imam premoženje v vrednosti, da ni “za govort”. Ima kdo kakšno idejo? Imam pa 20 eur na lagerju, brez službe in brez DSP. L.p.

povej malo več bistvenih podatkov, kje je hiša, koliko je zemlje, za koliko prodajaš?
če sestra noče kupit, lahko pol bajte oddaš kakšnim ciganom, mislim, da bi pomagalo pri iskanju kompromisne rešitve.
seveda je meni najbolj všeč ideja, da vse skup podariš meni, pa se bom jaz menila s tvojo sestrico:))
če recimo sedaj živiš v svojem stanovanju, se pa preseli v to polovico bajte in svoje stanovanje oddajaj npr.

Najprej moraš ponuditi sestri v odkup tvojega deleža, če ni zainteresirana, daš na trg, ampak pazi, po enaki ceni, kot sestri, če bo gospa sestra težila, flikni not podnajemnike ali oddaj komu, ki potrebuje skladišče ipd, boš vsaj nekaj pokasirala, potem naj se pa ona zajebava z vsem, ti boš imela pa vsaj za kakšno kilo kruha.

Zakaj bi se pa odpovedala dediščini, pa ne vidim razloga, kar je njeno, je enak del tudi tvoj, razen, če te ne podjebava ravno iz razloga, da nehaš tečnariti in ji pustiš vse pri miru, do konca svojih dni.

Kar se pa plačila odvetnika tiče, pa ne vem, morda obstaja kdo, ki bi pač vzel delež potem, ko bi bilo prodano, o tem ti bo znal povedati najbrž kdo drug, z izkušnjami kaj več.

Pa še to, če ona misli, da je vsemogočna, ji reci, da se tudi njej lahko zgodi sončna uprava.

Saj veš kako pravijo – Žlahta je strgana plahta in še kako to slej ko prej drži!

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Mene zanima lokacija. Kupim in notri naselim 15 delavcev, garantiram, da bo hitro prodala svoj delež. Ali pa to naredi ti. Bog ti je dal pamet, znajdi se. Vseeno zaprosi za brezplačno pravno pomoč, ker ti dejansko nimaš denarja zaradi te hiše, ki bi se jo rada losala.

Poceno jo prodaj ciganom, ali pa ji vsaj zagrozi, da boš to naredila, pa bo takoj mir.

Lokacija: Cerklje na Gorenjeskem. Hiša, stara 100let, obnovljena samo streha, pritličje kuhinja, soba s krušno pečjo, kopalnica, shramba (c.30m2), lesene stopnice, zgoraj dve sobi z odpadajočim ometom… Ma ni za živet notri, kam boš dala 15 delavcev?
Okrog hiše cc. 130 m2 zemljišča, vmes teče potok. Ne vem, kako bi sploh razparcerirali.
Vse skupaj ocenjno na 80.000 eur, meni kaže, da imam 40.000 vredno premoženje. Za znoret.
Hiša pa je v zelo slabem stanju, tako rekoč za podret. Visoko ocenjene je verjetno zaradi lokacije (neposredna bližina pošte, banke, trgovine, zdravnika, avtobusne postaje, šole, vrtca, cerkve, gostilne itd,)
Pojma nimam, kdo bi kupil polovico in kam naj dam oglas. L.p!

Kakšni butasti odgovori.
Najprej me zanima, kako misliš prodati SOlastnino? Če sta torej obe lastnici, ne moreš prodati samo ti, ali obe ali nobena.
Če gre za eno hišo in sta obe lastnici cele hiše, s prodajo ali oddajo ne bo nič.
Če gre za eno hišo in sta vsaka lastnica enega stanovanja in je tako zabeleženo tudi v zemljiški knjigi, potem seveda lahko prodaš svoje stanovanje, ampak v tem primeru nisi SOlastnica ampak LASTNICA.
Torej, naprej povej, kaj si v resnici.

Kot je napisal predhodnik. Če si solastnica in sta lastnici obe, lahko prodata samo obe. Če sestra hoče hišo, ti pa je nočeš, sta samo dve možnosti. Ali tvoj del odkupi sestra, ali se hiša proda in si denar razdelita. V kolikor sestra noče prodati, ti ostane samo še pot na sodišče.
To te bo seveda nekaj stalo in trajalo bo oh in sploh let…..

Tako je, sem SOlastnica en hiše, v kateri ne živim in katere ne morem prosati, ker solastnica ne želi odkupiti deleža, niti prodati celote. Čeprav tudi ona ne živi v tej hiši.
Ker pa sem brezposelna, sem ostala zardi vrednosti tega dela nepremičnine, v kateri ne živim, brez DSP in hčerka brez štipendije. Sem brez prebite parw, sestro rotim, naj se zmeniva, pa se mi smejo v brk in meditira na domačem dvorišču… Znorela bom, definitivno!

Seveda da lahko prodaš tudi solastnino, ne pisat neresnic, ljudje. Predvidevam, da imata vsaka idealni delež 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} hiše (in parcele) in ta svoj delež lahko prodaš, če ga bo kdo želel kupiti. Sestra ima prednost, a če ne bo hotela, lahko prodaš komurkoli. Nobenega razparceliranja in delitve v naravi ni treba. Pač prodaš za zelo majhen denar, tebi je glavno, da se tega znebiš, če te prav razumem. Boš pa od prodaje plačala davek, 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od vrednosti. Če bo pogodbena vrednost zelo majhna, se lahko zgodi, da bo davčna davek računala od vrednosti, ki jo bodo oni določili, ne bodo upoštevali pogodbene. Oglas daš pa seveda na internet, na nepremičninske strani. Pa v tem kraju ga še nekam obesi na oglasno desko.

Lahko svoj delež tudi komu podariš, a potem bo prejemnik moral plačati davek na darila, ki pa je, če ni to tvoj ožji sorodnik, večji od davka na promet nepremičnin.

Torej, če je tako, potem ti res ne preostanega drugega, kot da se obrneš na sodišče. Če sestra noče prodati, ji povej, da se boš obrnila na sodišče, sodišče pa bo zadevo uredilo tako, da bo hišo prodalo, seveda po smešno nizki ceni in bosta obe dobili dosti manj kot pa je hiša ocenjena.
Edina pametna rešitev je, da sestra odkupi tvoj del ali pa, da hišo prodata sami, brez sodišča.
Če se res ne da zmeniti, boš pač žal morala vmešati sodišče. Tretje možnosti ni.

lokacija je ugodna, pri vas je zemlja draga kot bi imeli naftne vrtine na vrtu, pa še gradbena parcela je. sestri ponudi v odkup svojo polovico, če ni zainteresirana pa na trg z njo. gotovo se bo našel kakšen špekulant, ki bo recimo za polovico cene pripravljen kupiti in spravljati sestro ob živce.
Res pa bi bilo najpametneje, da skupaj prodata in si razdelita denar. s tem denarjem lahko narediš marsikaj (se izobraziš, da ne boš brezposelna, morda odpreš kakšen storitveni s.p.)

Lokacija: Cerklje na Gorenjeskem. Hiša, stara 100let, obnovljena samo streha, pritličje kuhinja, soba s krušno pečjo, kopalnica, shramba (c.30m2), lesene stopnice, zgoraj dve sobi z odpadajočim ometom… Ma ni za živet notri, kam boš dala 15 delavcev?
Okrog hiše cc. 130 m2 zemljišča, vmes teče potok. Ne vem, kako bi sploh razparcerirali.
Vse skupaj ocenjno na 80.000 eur, meni kaže, da imam 40.000 vredno premoženje. Za znoret.
Hiša pa je v zelo slabem stanju, tako rekoč za podret. Visoko ocenjene je verjetno zaradi lokacije (neposredna bližina pošte, banke, trgovine, zdravnika, avtobusne postaje, šole, vrtca, cerkve, gostilne itd,)
Pojma nimam, kdo bi kupil polovico in kam naj dam oglas. L.p![/quote]

To je pa druga pesem in predvidevam, da v njej nihče ne živi, ali pač?

In kako bo dokazala kateri del hiše je njen? Torej, katera soba, katera klet…. draga moja, to tako ne gre. Proda lahko svoj del samo, če je točno določeno, da je njena ta in ta soba, ta in ta hodnik, ta in ta klet…. to pa, verjemi mi, da ni. Pa tudi, če bi bilo, tega ne bi nihče kupil.
Če bi bila hiša dvostanovanjska in bi bilo določeno, da ima vsaka eno nadstropje, potem bi seveda lahko prodala. Tako pa ne bo nič. Podari pa seveda lahko, samo ne vem kaj, če ni določeno kaj je njeno. Lepo je napisala, da je vse od obeh!!

Zanimivo. Katera hiša pa je to v Cerkljah?

Plevel (AgroPromet) bi jo sigurno odkupil, kar nekaj hiš in posesti je že njegovih. Vprašaj ga.

In kako bo dokazala kateri del hiše je njen? Torej, katera soba, katera klet…. draga moja, to tako ne gre. Proda lahko svoj del samo, če je točno določeno, da je njena ta in ta soba, ta in ta hodnik, ta in ta klet…. to pa, verjemi mi, da ni. Pa tudi, če bi bilo, tega ne bi nihče kupil.
Če bi bila hiša dvostanovanjska in bi bilo določeno, da ima vsaka eno nadstropje, potem bi seveda lahko prodala. Tako pa ne bo nič. Podari pa seveda lahko, samo ne vem kaj, če ni določeno kaj je njeno. Lepo je napisala, da je vse od obeh!![/quote]

saj se lahko proda delež. na ugodnih lokacijah, kar Cerklje so, pa se tudi najdejo kupci, ki so pripravljeni čakati, da se solastnik spametuje.

Seveda lahko proda svoj delež. Saj ne prodaja fizično kuhinje, spalnice… ampak samo polovični delež. Tako kot je sedaj ona lastnica polovice, bo potem kupec lastnik polovice, in se bo on menil s sestro, kaj konkretno je od koga. Vem iz lastnih izkušenj (prodala sem delež v višini 1/48)

Lokacija je res ugodna, naj povem, da sta hišo stara starša kupila od župana Ivana Hribarja ( njegova hiška za goste v neposredni bližini njegove večje hiše-današnje banke v Cerkljah).
Seveda je težko prodajati, ampak sem že 20 let od doma, staršema sem vseskozi stala ob strani, sem visoko izobražena, podpirala sta me pri študiju, tui zdaj nadaljujm podiplomski študij… Sem pa v času zakona delala v moževem podjetju, potem sva se ločila, izgubila sem zaposlitev, hčerka je imela prometno nesrečo… Sploh nisem vedela, da bo tako težko najti službo. Letos nam je zaškripalo, vsi prihranki so šli, odločba za DSP in štipendijo pa negativana… ker me bremeni ta solastnina.

Sestra mi očita, da želim prodati vse, kar so predniki ustvarili in obdržali, ampak jaz bi pustila njej.
res pa sta starša želela, da jaz obdržim in obnovim to hiško. zdaj res ne morem in mislim, da bi razumela. No, zdaj mi bo pa še hudo.. moram nehat l-p-

no tvoja sestra je prava gorenjka:)) zakaj pa ti ona ne odstopi svojega deleža, pa ti narediš s to bajtico kar ti je drago, če je bila tebi namenjena. Tako kot župan Hribar, tudi vedve ne bosta ničesar nesli s sabo. Ljudje, ki jim je iz generacije v generacijo smisel samo grabljenje na kup niso preveč srečni in slej ko prej pride kakšen, ki vse skupaj zapravi.
Če pa ji je toliko do prednikovih žuljev, pa naj jih odkupi.

Če bi bila hiša dvostanovanjska in bi bilo določeno, da ima vsaka eno nadstropje, potem bi seveda lahko prodala. Tako pa ne bo nič. Podari pa seveda lahko, samo ne vem kaj, če ni določeno kaj je njeno. Lepo je napisala, da je vse od obeh!![/quote]

Glej, proda lahko svoj idealni delež. Malo se izobrazi, kaj idealni delež sploh je, potem pa druge uči o stvareh, na katere se očitno zelo slabo spoznaš. In nisem jaz nobena draga tvoja.

Zanimivo. Katera hiša pa je to v Cerkljah?

Plevel (AgroPromet) bi jo sigurno odkupil, kar nekaj hiš in posesti je že njegovih. Vprašaj ga.[/quote]

Poznam plevala, pa dvomim, da bi ga ta hiša zanimala. Kljub vsemu je malo dvorišča in nič za obračanje tovornjakov.V kolikor mi je pač znana njegova dejavnost izpred nekaj let.

Mogoče veš, na katero sodišče se lahko obrnem- na okrajno ali okrožno in na kakšen način?

Ob odgovorih se mi zdi najboljši vrstni red:

– ponudiš sestri za 40 jurjev in ona plača davek
– daš na trg, če ona noče tvojega deleža
– oddaš svojo polovico (kar se mi zdi najbolj pametno) oz. hišo obe oddajata firmi za tuje delavce.

Še to sem se spomnila……avtorica, si preverila, da ni slučajno ta hiša pod spomeniškim varstvom, glede na leta?

In pa še tole. Povprašaj na občini, če nimajo tudi oni predkupno pravico, če jih ne bo zanimala oz. nimajo dolgoročnega plana za tisto območje, šele potem greste lahko v nadaljno oddajo…..se mi zdi..ne me držat za besedo, ampak preveri vseeno.

Ne vem kdo bi ti kupil, jaz že ne….

New Report

Close