Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek PRODAJA SOLASTNINE

PRODAJA SOLASTNINE

In kako bo dokazala kateri del hiše je njen? Torej, katera soba, katera klet…. draga moja, to tako ne gre. Proda lahko svoj del samo, če je točno določeno, da je njena ta in ta soba, ta in ta hodnik, ta in ta klet…. to pa, verjemi mi, da ni. Pa tudi, če bi bilo, tega ne bi nihče kupil.
Če bi bila hiša dvostanovanjska in bi bilo določeno, da ima vsaka eno nadstropje, potem bi seveda lahko prodala. Tako pa ne bo nič. Podari pa seveda lahko, samo ne vem kaj, če ni določeno kaj je njeno. Lepo je napisala, da je vse od obeh!![/quote]

Glej, proda lahko svoj idealni delež. Malo se izobrazi, kaj idealni delež sploh je, potem pa druge uči o stvareh, na katere se očitno zelo slabo spoznaš. In nisem jaz nobena draga tvoja.[/quote]

In zakaj si ti tako neprijazna? Sem jaz kje žalila tebe?
Glede izobrazbe, hmmmm, to je moj poklic, če te že ravno zanima, tako da……

Glej, proda lahko svoj idealni delež. Malo se izobrazi, kaj idealni delež sploh je, potem pa druge uči o stvareh, na katere se očitno zelo slabo spoznaš. In nisem jaz nobena draga tvoja.[/quote]

In zakaj si ti tako neprijazna? Sem jaz kje žalila tebe?
Glede izobrazbe, hmmmm, to je moj poklic, če te že ravno zanima, tako da……[/quote]
Tega pa ne verjamem, da je to tvoj poklic. Ravno zato, ker to ni res. Idealni delež se vedno lahko proda, ne da bi se nepremičnina etažno razdelila.

Za vse, ki niso v tem poklicu in se ne spoznajo na to, pa mogoče razlaga – idealni delež oziroma solastnina pomeni,d a isi (v tem primeru) 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} lastnik vsakega dela hiše. Torej 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kuhinje, 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sobe ipd. In tako lahko tudi stvar uporabljaš – v solastnini – ti pol in solastnik pol.

Seveda je v praksi bistveno lažje, če se solastnina razdeli in je vsak lastnik svojega deleža do 1/1 (100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) kot pa da obstaja solastnina.

Proda lahko vse, tako solastnino kot lastnino, s tem da je pač s prvim težje najti kupca.

Druga stvar, ki pa najbrž pri avtorici ne pride v poštev, je sodna delitev solastnine.

Mešate stvari. Bistveno za solastnino je, da so deleži solastnikov znani. To dejstvo solastnino loči od skupne lastnine, pri kateri deleži niso vnaprej znani.Vsak od solastnikov ima pravico, da stvar uporablja v razmerju s svojim solastniškim deležem, pri čemer ne sme kršiti pravic ostalih solastnikov.
Vsak od solastnikov tudi prosto razpolaga s svojim solastniškim deležem, ne da bi za to potreboval soglasje ostalih solastnikov. To pomeni, da lahko svoj solastniški delež proda, odda v najem, zastavi ipd., ne da bi moral za to poprej pridobiti dovoljenje ostalih solastnikov. Pri prodaji pa imajo ostali solastniki predkupno pravico.

Težko vrjetno, da bo kdo kupil ne razdeljen solastniški delež.
Po moje je edina varianta, da zahtevaš prodajo preko sodišča – to pa zna trajat še kar lep čas, hkrati sodišče najprej prodaja po ocenjeni vrednosti, naslednji krog se vrednost razplovi ipd.

Samo tak hudomušen predlog – kaj pa če podariš sestri vse skupaj in dasta v pogodbo, da ne sme prodati oz. da v primeru, da proda, tebi izplača nwm 40.000 ne glede na to za koliko proda?
Tako bi lahko zaprosila za DSP in pa štipendijo.

Zanimivo. Katera hiša pa je to v Cerkljah?

Plevel (AgroPromet) bi jo sigurno odkupil, kar nekaj hiš in posesti je že njegovih. Vprašaj ga.[/quote]

Poznam plevala, pa dvomim, da bi ga ta hiša zanimala. Kljub vsemu je malo dvorišča in nič za obračanje tovornjakov.V kolikor mi je pač znana njegova dejavnost izpred nekaj let.[/quote]

nima to nobene zveze z tovornjaki…visek denarja mora nekam vlagati in kupi kako hisko/posest kar tako

New Report

Close