Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Prodaja stanovanja s hipoteko

Prodaja stanovanja s hipoteko

Pozdravljeni!

Prosila bi za nasvet, če ima kdo kaj izkušenj s tem… In sicer, odločam se za nakup stanovanja s hipotekarnim kreditom. Ker banke zahtevajo kot zavarovanje 2 nepremičnini, bi dala pod hipoteko svoje (kupljeno) 60% in še eno stanovanje 40%, ki pa se bo po vsej verjetnosti v roku 5-10 let prodajalo. Zanima me pa tole… Ko se bo to stanovanje, ki bo pod hipoteko prodajalo, se bo s kupnino seveda poplačalo moj kredit. Ampak, kaj pravzaprav pomeni ta delitev 60%/40%? Ali to pomeni tudi v primeru prodaje stanovanja 40%, da je potrebno banki odplačati samo 40% še ostalega kredita, da se izbriše hipoteka na to stanovanje ali se ga odplača v celoti in se s tem izbriše hipoteka na obe stanovanji? Upam, da nisem preveč zakomplicirala… Pa še tole me zanima. Do sedaj sem se zanima za kredit v dveh bankah (nlb in uni kredit). V obeh zahtevajo to delitev hipotek… Ali je kakšna banka v Sloveniji, v kateri še lahko dobiš hipotekarni kredit na samo eno nepremičnino ali vse zahtevajo dve?

Hvala za odgovore, LP

Kaj ti je pa banka rekla? Mi lahko tukaj razpredamo na dolgo in široko, pa ti ne bo nič pomagalo.

Vse je stvar pogajanj, zavedaj pa se, da se moraš danes o zadevah dogovoriti in dati v pogodbo, saj boš v nasprotnem odvisna od dobre volje banke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close