Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prodajalko sem spravil ob delo

Prodajalko sem spravil ob delo

:)), ja saj tudi taki so.

Kontra kot pri nakupu postelje, se mi je zgodilo, kakšen čas kasneje, vendar istega leta.
100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} volnena odeja, v smetana barvi, največje dimenzije se pravi za dvojno posteljo.
Ni bilo za dobit, take, preklicali, prgledali…čes Slovenijo…nikjer.
Nazadnje V Domžalah Vele- blagovnica.
100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ovčja runska volna, dimenzije prave, razen da je bil noter malo vzorec vtkan.
Too, bom že prenesla. Lepa je. Vendar bi bilo dobro odejo pred nakupom vzeti iz kovčka in videti ko je razgrnjena. Res kakovostna. Spolh ne poceni, pravo malo bogastvo.

V prvi štuk urejena z make upom, oblečena urejeno, črno usnjeno jakno (ni bila za 250dem iz Trbiža je bila boljša domača roba IUV). V spremstvu mame, upokojenke, ona brez make upa, kot vedno, in zelo spodobno oblečena. Nisva bili visoki, niti tako, niti drugače!

“Gospa, a bi mogoče lahko tole videli, ..no,.če se da razgrniti in vzeti ven iz kovčka, da bi se videla ?”.
…trgovka je bla tiho par sekund, nato pa rekla: ” mmmhm mm ne ,ni možno, ne delamo tega.”
Ne vem, če je možno kupit deko za npr.700€, ne da bi jo prodajalka pokazala. Tam in meni se je to zgodilo!

No, jaz sem odejo vseeno vzela, sem upala, da ne bo nekih lukenj, in fotografija je bila na kovčku, pretipala sem še plasti oz, šla pod zloženo odejo z roko, da ni spodaj pa stiropor. Vzela kovček z deko in šla. Nisem vzvišena oseba, da bi iz protesta spokala, ..pa tudi deka je bila v tistem trenutku edina v Sloveniji.

Očitno prodajalki z mamo nisva bili všeč. Če sem se v pripetiji s cenovno višje rangirano posteljo še smejala, sem tedaj pa postala zaskrbljena in žalostna. No odejo imam še sedaj in mi ni žal nakupa in denarja!

Moj kolega je šel na upravno enoto urejat neke dokumente, tako navadno oblečen. Uradnica nesramna, vzvišena do njega.
Naslednjič je prišel v uniformi, kjer je razvidno, da je velika živina. Ista uradnica medeno prijazna, osladno. Ogabno.

Naj gre za prodajalce ali uradnike, eni so prav nagnusni kako v rit lezejo ljudem, če mislijo, da so le ti pomembni.

Aja, sicer pa imamo tudi primere, ko so kaki tipčki se slinili okrog bogatih žensk in te so bile čisto medene, ker se je on delal, da je bogataš. V končni fazi pa jih je obral za denar.

kolk enga nakladanja 🙂

Zanimive zgodbe. V nekaterih vidim tudi sebe (nakup oken). V prvi trgovini so nam rekli, da so predraga za nas. Zato smo jih kupili pri konkurenci.

Nauk te teme je, da Obleka naredi človeka. To so vedeli že naši stari očaki. Tisto o enakosti vseh, ne glede na videz ali obleko so le pravljice za otroke.

V Mostah ni Porsheja.
Na Bravničarjevi se je pa res zgodilo enako pred 10 leti.

To se je meni zgodilo. Hotela sem kupiti Toyoto ali kaj je že bil, pa sej se ne spomnim ampak zaradi odnosa sem potem vzela Peugeota, k sem prišla tja, me sploh noben opazil ni, kot da sem duh. Samo res že dolgo nazaj.

:)), ja saj tudi taki so.

Kontra kot pri nakupu postelje, se mi je zgodilo, kakšen čas kasneje, vendar istega leta.
100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} volnena odeja, v smetana barvi, največje dimenzije se pravi za dvojno posteljo.
Ni bilo za dobit, take, preklicali, prgledali…čes Slovenijo…nikjer.
Nazadnje V Domžalah Vele- blagovnica.
100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ovčja runska volna, dimenzije prave, razen da je bil noter malo vzorec vtkan.
Too, bom že prenesla. Lepa je. Vendar bi bilo dobro odejo pred nakupom vzeti iz kovčka in videti ko je razgrnjena. Res kakovostna. Spolh ne poceni, pravo malo bogastvo.

V prvi štuk urejena z make upom, oblečena urejeno, črno usnjeno jakno (ni bila za 250dem iz Trbiža je bila boljša domača roba IUV). V spremstvu mame, upokojenke, ona brez make upa, kot vedno, in zelo spodobno oblečena. Nisva bili visoki, niti tako, niti drugače!

“Gospa, a bi mogoče lahko tole videli, ..no,.če se da razgrniti in vzeti ven iz kovčka, da bi se videla ?”.
…trgovka je bla tiho par sekund, nato pa rekla: ” mmmhm mm ne ,ni možno, ne delamo tega.”
Ne vem, če je možno kupit deko za npr.700€, ne da bi jo prodajalka pokazala. Tam in meni se je to zgodilo!

No, jaz sem odejo vseeno vzela, sem upala, da ne bo nekih lukenj, in fotografija je bila na kovčku, pretipala sem še plasti oz, šla pod zloženo odejo z roko, da ni spodaj pa stiropor. Vzela kovček z deko in šla. Nisem vzvišena oseba, da bi iz protesta spokala, ..pa tudi deka je bila v tistem trenutku edina v Sloveniji.

Očitno prodajalki z mamo nisva bili všeč. Če sem se v pripetiji s cenovno višje rangirano posteljo še smejala, sem tedaj pa postala zaskrbljena in žalostna. No odejo imam še sedaj in mi ni žal nakupa in denarja!
[/quote]

Jah, saj veš kako je, jaz se matram, da robo naredim 1A, vse v piko, pol se pa prikaže en model, pa bi kar kupil. E, klinca, taprvo pogledam kakšen ima odnos do stvari, in ko mi da garancijo, da bo lepo delal z robo, potem pa ni problema. Mogoče. Če sem prepričan, da bo vse v redu z njim in če mi bo vsake pol leta poslal slike, v kakšnem stanju so zadeve.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Jah, saj veš kako je, jaz se matram, da robo naredim 1A, vse v piko, pol se pa prikaže en model, pa bi kar kupil. E, klinca, taprvo pogledam kakšen ima odnos do stvari, in ko mi da garancijo, da bo lepo delal z robo, potem pa ni problema. Mogoče. Če sem prepričan, da bo vse v redu z njim in če mi bo vsake pol leta poslal slike, v kakšnem stanju so zadeve.
[/quote]Močno me muči firbec kaj prodajaš?

Močno me muči firbec kaj prodajaš?
[/quote]
Revščino. Čudovita zadeva. Bolj jo prodajaš, več jo imaš.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Jah to je pa tako ko po oblačilih ocenjujejo kupca.
Vendar je trik nekaterih, da so dobro oblečeni le zato, da zavedejo zunanje opazovalce pa s kakršnim koli ciljem že… to da ima nekdo prado oblečeno še ne pomeni, da je tudi premožen človek in to da si h&m kavbojkah ne da si reven.

Kaj pa vem, jaz se ne rihtam nekaj posebej, dostikrat grem po nakupih v no name kavbojkah, pa nimam občutka, da bi me kdo kaj drugače gledal kot takrat, ko sem bolj urejena? Če bi pa kdo zaradi tega vihal nos, pa pač hvala in nasvidenje. Ponudbe je pa danes res dovolj, ga ni denarja, da bi prodajalca prepričevala, da si lahko privoščim tisto, kar prodaja.

Da te ni sram. V vseh tockah: fail. Ti si zelo zelo dalec od gospoda. Tud kralj banan ima dnar ampak ti manjka necesa drugega. Kulture, bontona, omine, empatije, galance..ma vsega, da bi bil kot Clovek res cesa vreden.
[/quote]

pameten komentar. Ostalo pa puhel poden.

Jaz sem “na drugi” strani – imam firmo, kjer izdelujemo unikatne, malo dražje pohištvene kose. In sem “narejen” ravno kontra – ker sem ugotovil, da tisti ki pridejo z avti vrednimi med 50k in 100k so najbolj antipatične, preračunljive in ceno zbijajoče stranke…

..pa recimo, ko sem začel, pred mnoooogimi leti – sem se jim še klanjal, potem pa videl, da je večina navadnih drekov in mi kradejo samo čas z gobezdanjem in razglabljanem, kaj bi imeli – ko je pa treba plačati, pa rečejo da bi še malo razmislili. Saj ne, da mi je medtem vzel eno uro živjenja.

Zdaj pa v 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ko pride stranka v salon, znam predvideti kdo je pravi kupec in to naredim še najmanj na podlagi videza/obleke/avta. Zgoraj omenjene pustim na miru in jih ne jeb… 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, škoda mojega časa, pa roko na srce – si tudi ne želim, da bi moji ročno izdelani kosi lepšali njihov dom. Naj grejo raje v Lesnino in tam barantajo za Poljske izdelke:)

Poanta je, da pravi trgovci/obrtniki delimo stranke na podlagi odnosa in spoštovanja. Ostali, ki delajo drugače bodo slej ko prej propadli…

Mi je znanka, ki dela v trgovini, pravila, da je vstopil starejši skromno urejen moški in hotel videti zelo drag izdelek iz izložbe. K sreči se je zadržala in ni pokazala, da si je mislila, tole je pa zate močno predrago. Gospod je odštel zahtevano vsoto. Je rekla, da ji je to bila dragocena šola in od takrat dalje ni več nobenega sodila po zunanjosti.

Cemu gnjev, ce nekdo misli, da si necesa ne mores privosciti? Zakaj to vzamete tako zelo osebno? Imate tako krhko in ranljivo samopodobo, ki temelji na zunanjih odzivih in ce zacutite zavrnitev ali sodbo ravnate pretirano custveno, mascevalno, jezno? Precej nestabilo in nezrelo se mi zdi. In potem vi sodite? Kaj pa ce reva sodi po sebi in svojih percepcijah kako bi nekdo,ki ima denar (ki ga sama nima) moral izgledati? Meni se prej smili in socustvujem z njenim zivljenjem, ki gotovo ni lahko kot da bi zelela njej (ki je ze tako uboga reva in donekle morda celo bolj opravicena do samoobrambnih mehanizmov v odnosu do statusa) nekaj primitivno se samodokazovati. Jaz res ne razumem vasega ubogega gnjeva.

bm kontra avtorju napisal: sej tudi tam, kjer so veliki avti pred luksuzno hišo, so ponavadi problem z plačili ( recimo, da delaš storitev nekim bogatašom, kjer misliš, da bo plačano,na koncu pa bi še moral ti jim kaj dat in ti zbivajo ceno za 5 centov, če se da) . zato ti verjamem, kar si doživel, ker imaš tudi obraten efekt ( odzunaj lepo, odznotraj gnilo).

a boljše pravljice ne znaš skupaj spacat?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Na zalost to niso pravljice, tudi jaz poznam podobno zgodbo. Ko ti prodajalec rece, da je to zate predrago na koncu zeljeno kupis pac drugje.

Trgovina mi je dobesedno zadnji kraj, za kamor bi se zrihtala. Včasih ne vem, kako so lahko nekateri tako smotani, da mislijo, da bi se morala za v “njihovo” trgovino zrihtat. Kupovat greš pa ja takrat, ko moraš zapolnit neko praznino (kao) ali pa ko nekaj nujno rabiš ali ko se moraš nekam dat za pol ure ali ko bi šel samo malo ven, pa pač živiš v mestu. Sj tud ne vem zdej v času praznikov, je folk hodil vse živo kupovat, zritaš se pa valda POTEM, ne preden greš kuhat verjetno. Ko plačam najemnino s stroški, mi na mesec ostane 1500€-2000€. Všeč mi je trgovina Tedi, notri imajo poceni stvari (morda je kaj slabše kvalitete, marsikaj je pa super), dostikrat tam kaj kupim, rada pa tudi pasem zijala in grem vsake toliko časa pofirbcat. Zadnje mesece sicer redko. Tedi na Dunajski je na lokaciji, ki je blizu mojih poti, včasih tam čakam avtobus … Tedi na Vrhovcih je pa tudi v redu lokacija in odprt je ob sobotah do večera in ob nedeljah do treh. In ja, včasih je kakšen dan, ko nimam drugih planov in grem pač v kakšno trgovino … paše iti ven kar tako za brezveze, recimo iskat nekaj za jest in en krog. VČASIH. In takrat običajno nisem “urejena”, oblečena sem v udobna oblačila, morda nekaj, kar bi rada dala prat in mi manjka, da nafilam stroj, morda nekaj, kar vem, da ne bom hotela obleči naslednji dan, morda nekaj, česar nisem oblekla sto let in testiram, preden oblečem “zares”, make-upa nimam, precej verjetno izgledam celo doooosti slabše kot ponavadi, ker sem si morda lepo očistila kožo, naredila kak piling in sem rdeča, nanesla sredstva, las nimam sveže opranih, ker sem jih morda prejšnji dan ali jih bom naslednji dan … morda pa imam make-up, in to čuden, ker testiram kakšen izdelek….. če bi se mislila družabno udejstvovat, bi se uredila drugače, tako grem pa samo v trgovino ….. in moja pravica je, da sem notri cel dan in nič ne kupim ……oz. to morda ni ….gotovo sem pa lahko notri eno uro, ker so trgovina, ne kraj, kamor greš prevzet naročilo …. pa ne rečem če bi bilo tik pred zaprtjem, bilo je kakšnih šest ur pred zaprtjem in zaposlena se ne premakne s police, kjer nekaj zlaga, po desetih minutah sukanja okoli (natančno sem gledala izdelke v bližini, prodajalka je to lahko videla), pridem do nje, prosim in vprašam, če lahko pogledam določene izdelke ….. ker danes v poplavi izdelkov mi ni treba kupiti prvega, ki je okej …. umakne se in čaka dobesedno 1 meter stran, da se bom odstranila, kot da ne bi mogla vmes česa drugega početi …. na koncu sem kupila nekaj malenkosti, med drugim vrečke za smeti in nek filc za noge od stolov, plačala pa sem z bankovcem za 5€ in ena biaač oz (druga) prodajalka je preverila, ali je bankovec pravi. Ne verjamem, da je imela pri vseh strankah tak postopek. Po eni strani mi je vseeno, po drugi strani pa ne morem pozabit. Na živce mi gre pa tudi, da nekatere prodajalke v živilskih trgovinah grdo gledajo, če prideš pred prepozno pred zaprtjem … to naj se menijo s svojimi šefi … delovni čas je jasno napisan ….. jaz imam tudi svojo službo . mogoče sem prišla direkt iz svoje službe….. različne službe zahtevajo različne stvari ….. zakwa bi jaz morala vdihavat čistila in se umikat vsak dan, ko je še dvajset ali celo petindvajset minut do zaprtja.

Totalno skandalozno, dramaticno, nedopustljivo in neodpustljivo :))).

No to pa JE zaplet in zivljenska zagata. Kaj taksnega. Mogoce bi pa izdala knjigo o tako pomembnih zivljenskih izkustvih?

In kaj si se naučil iz tega?
Očitno ne veliko.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Da te ni sram. V vseh tockah: fail. Ti si zelo zelo dalec od gospoda. Tud kralj banan ima dnar ampak ti manjka necesa drugega. Kulture, bontona, omine, empatije, galance..ma vsega, da bi bil kot Clovek res cesa vreden.
[/quote]

In kaj je on narobe naredil? Kulture, bontona, omike, empatije itd. je v tej zgodbi manjkalo prodajalki, ne njemu. Zato pa je tudi letela. Ona ima, da dela z vsemi strankami enako in jim pokaže željene izdelke, če za to prosijo. Nima kaj sodit, kdo bo pri njih kupoval in kdo ne.

V Tediju je dokazano, stestirano, da so nekateri izdelki iz strupenih snovi, določeni električni pa nevarni za uporabo. Samo v vednost.

In kaj je on narobe naredil? Kulture, bontona, omike, empatije itd. je v tej zgodbi manjkalo prodajalki, ne njemu. Zato pa je tudi letela. Ona ima, da dela z vsemi strankami enako in jim pokaže željene izdelke, če za to prosijo. Nima kaj sodit, kdo bo pri njih kupoval in kdo ne.
[/quote]

Točno tako. Ko te ferbec odnese v Feragamovo trgovino vidiš kako do tebe pristopi popolno izšolana prodajalka.

New Report

Close