Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Prodajna pogodba+podpis pravnika???

Prodajna pogodba+podpis pravnika???

Pozdravljeni,

zanima me ali je temu res, da mora pogodbo, ne glede na to ali jo sestavim sama ali kdo drug podpisat pravnik? Torej ali je dovolj da ima univerzitetno izobrazbo iz prava ali mora to biti odvetnik ali kako?

Koliko potem zaračunajo za to? Okvirno ceno bi prosila, če morda veste. In koliko zaracuna, ce vse sestavi odvetnik oz. notar?

Zanima me še naslednje: prodaja se hiša okrog katere so – glede na ZK izpisek: sadovnjak, njiva, travnik. Sicer nikakor to ne izgleda tako, saj gre v bistvu za celoto, torej za parcelo. Parcela je sestavljena iz 4 delov…eno je ta ko stoji gor hiša, drugo je njiva, tretje sadovnjak, četrto pot…
Ali moramo to pol objaviti na Upravni enoti za prodajo? Torej, da to objavijo na oglasni deski za 30 dni? Kak je tu postopek? Namreč mi imamo že kupca in ne želimo tega na dele deliti in prodajati.???? Kupec bo kupil vse skupaj, saj izgleda to kot parcela in ne njiva itd.

Hvala, Nini

Ni res, da mora vsako pogodbo podpisat univ. dipl. pravnik, čeprav vedno priporočam, da jo sestavi oseba, ki je pravno dovolj podkovana v tem.

Glede prodaje hiše in zemljišča okili nje pa odgovarjam:
Najprej za vse parcele vložite na pristojno občino vlogo za pridobitev lokacijske informacije za promet z nepremičninami. Iz lokacijske informacije boste ugotovili ali so parcele okrog hiše kmetijsko zemljišče ali spadajo med ti. zazidalne parcele. Če so kmetijsko zemljišče, jih bo potrebno prodajati preko oglasne deske na UE. Lahko pa med rubriko ostali pogoji prodaje vpišete, da se kmetijska zemljišča prodajajo izključno kot celota skupaj z hišo za kupnino v skupnem znesku ________ EUR. Potem je zelo majhna verjetnost, da bi se pojavil še kakšen drugi kupec. V kolikor pa bo iz lokacijske informacije razvidno, da se vse nepremičnine nahajajo znotraj ureditvenega območja (ti. stavbne parcele), potem razpis na oglasni deski UE ne bo potreben (ne glede na to, da je v z.k. kot njihova kultura vpisan sadovnjak, njva in travnik. LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close