Prodam stanovanje na Viču
Na Viču, v bližini Gimnazije Vič , prodam starejše, adaptirano stanovanje. Blok letnik 1963, adaptiran in vzdrževan, stanovanje prenovljeno (okna, tla, nova koplanica…..), etažna CK s svojim števcem, nizki stanovanjski stroški, uporaba garaže, bližina centra, avtobusne postaje 6 in 1. Cena cca 126.000 eurov. Možen še dogovor.
Tel: 040 559 213 Simona
Že zaradi potresne varnosti ni vredno niti približno toliko.
Koliko je pa vredno po vaši presoji? trancer
Na vašem mestu bi počakal nekaj časa, da se vidi, če se bo našel kakšen kupec, ki bi bil pripravljen dati toliko, kot ste nastavili, se pravi dobrih 2500 EUR/m2. Nekateri nadvse cenijo lokacijo in zanemarjajo kvaliteto gradnje in starost objekta. Morda se najde kdo, ki bo pripravljen plačati blizu te nastavljene cene. Osebno ne bi za noben denar kupoval skoraj 50 let starega stanovanja na potresnem območju za dolgoročno bivanje v njem, kvečjemu za investicijo, kar se pa danes tako in tako več ne izplača. Če ne bo kupca, bi jaz na vašem mestu nižal po stopnjah ca. 5% od nastavljene cene na vsak kvartal, če imate dovolj časa prodajati stanovanje.
Hvala za vaše mnenje…….seveda smo nekaj pripravljeni znižati tudi takoj…….težko določiš ceno za na trg, ko gledaš na oglasih kako imajo vsi navite cene…..
Mudi se nam pa še ne:-))))
Zahvaljujem se za vaše mnenje in lep dan!
Ja, cene so v zadnjem času skoraj vsi prodajalci kar navili. Realne cene imate v rubriki ‘kupim’ na http://www.nepremicnine.net. Tam lahko vidite po kakšnih cenah so kupci pripravljeni kupovati nepremičnine. V povprečju je večina pripravljena za staro stanovanje plačati nekje od slabih 2000 do dobrih 2500 EUR/m2, odvisno od starosti, ohranjenosti in lokacije stanovanja.
Ja, cene so v zadnjem času skoraj vsi prodajalci kar navili. Realne cene imate v rubriki ‘kupim’ na http://www.nepremicnine.net. Tam lahko vidite po kakšnih cenah so kupci pripravljeni kupovati nepremičnine. V povprečju je večina pripravljena za staro stanovanje plačati nekje od slabih 2000 do dobrih 2500 EUR/m2, odvisno od starosti, ohranjenosti in lokacije stanovanja.
———-
🙂 Tracer, ti si pa res veseljak: “realne cene so v rubriki kupim. Tu lahko vidimo, po kakšnih cenah so kupci pripravljeni kupovati.”
Nič ne pomaga, če so kupci pripravljeni, problem je v tem, da po teh cenah nič ne dobijo.
In drugo: “prodajalci so navili cene”. večina prodajalcev je hkrati tudi kupcev. Od kod ti logika, da ti bo nekdo – prav tebi? – poceni prodal, sam pa nato kupoval kupoval drugo enoto po cenah, ki trenutno veljajo na trgu?
Hja, cen prav tako ne določajo samo prodajalci, temveč jasno tudi kupci. Brez kupcev so prodajalčeve nastavljene oz. oglaševane cene zgolj želje prodajalcev. 😉 Jasno velja tudi obratno od tega, kar si izjavila ti Lenka: če prodajalci ne morejo nič prodati po oglaševani ceni, potem tudi nič kupiti ne morejo, ker ne dobijo denarja. Drugače pa je moja logika zelo enostavna: toliko denarja imam in toliko sem pripravljen plačati za nepremičnino. Če mi je prodajalec po tej ceni ni pripravljen prodat, jo lahko komu drugemu, če seveda najde kupca. Jaz pa imam časa dovolj, gospodarska situacija se bo v naslednjih dveh letih še slabšala in vedno več bo kreditno nesposobnih ljudi ter vedno manj prihrankov bo na voljo za precenjene nepremičnine. Po moji preprosti logiki smo na poti navzdol, tako gospodarsko kot posledično pri standardu prebivalcev in seveda tudi pri cenah nepremičnin. Drugače pa nikogar ne silim, da mora meni kaj ‘poceni’ prodat, vsak naj proda po maksimalni ceni, ki jo še lahko iztrži. Če je ta višja od moje maximalne ponujene, potem toliko bolje za prodajalca. Meni pa se nikamor ne mudi. 😉
Mogoče bo občutno spustil ceno samo nekdo, ki se mu mudi. Ampak nepremičnine se zdaj že dve leti počasneje prodajajo, tako da prodajalci v glavnem upoštevajo, da bodo prodajali dlje časa.
Kreditna nesposobnost, pa brezposelnost … Ne bi se preveč zanašala na to – ta sloj nikoli bil glavni igralec na trgu – dobivali so najemna stanovanja z neprofitno najemnino.
Seveda obstajajo tudi pogajanja in pa plačati čimmanj ampak to verjetno presega tvojo logiko….
Neverjetno kako ste eni tu živčni, pravi mali živčenjaki, zreli za v… Jasno, da so pogajanja del igre. Vse, kar sem napisal pa jasno prav tako drži.
Jasno je pa tudi, da več kot imaš dati ne moreš pa se lahko še tako dolgo pogajajaš. Vsak ima svojo mejo, jaz pa nisem nikjer omenil tu nobenih konkretnih številk za stanovanja, ki bi zame prišla v upoštev. Če pa že koga zanima, iščem v glavnem stanovanja pod 2 tisoč EUR/m2 v okolici Ljubljane.
Lenka, ti pa tudi rada govoriš kar nekaj na pamet. Po tvojem torej lahko nepremičnino kupi samo nekdo, ki že ima nepremičnino in jo misli prodat ter iz kupnine poravnati nakup druge nepremičnine? In seveda tisti, ki imajo na lagru denar za celotno kupnino? No, prvih je verjetno res veliko, čeprav ne vem če bi lahko trdil, da predstavljajo ravno veliko večino. Drugi pa so prav gotovo v manjšini, ker večinoma se prodajajo povprečna stanovanja in ne nek luksuz, to pa v naši deželici velika večina kupuje na KREDO. Tako ima kreditna sposobnost veliko kupcev še kako velik pomen pri nakupu nepremičnine. Sam sodim v skupino kupcev za katere ti predvidevaš, da nas (skoraj) ni in da smo obsojeni na večno podnajemništvo. Pa ti vseeno lahko povem, da sem s kreditom in manjšo pomočjo družine (brez prodaje kakega drugega starega stanovanja) povsem sposoben kupiti nepremičnino v okolici Ljubljane. Vendar ne po oderuških cenah. Zame torej ne velja pravilo vezane trgovine, tj. da moram za čim višjo ceno prodati staro stanovanje, da bom lahko kupil potem novo stanovanje. Zame igra vlogo le ena stvar: kupiti stanovanje po jasno čim nižji ceni, vendar maximalno pa po takšni, kot mi še omogoča znosen kredit. Ni tle nobene druge matematike.
Po kakšnem ključu pa so to realne cene in ne tako kot v rubriki prodajam le pobožne želje? Vem, da je kupec kralj, ampak tako mogočen kralj pa vseeno ni. Če bi bil, bi se tudi poršeji prodajali po deset jurjev.
Mi smo imeli srečo, da smo prodali stanovanje v treh dnevih in sicer 2,5 sobno,53 kvadr.,pritličje, blok star skoraj 40 let, cena 108 tisoč.
Prodal si ga zato, ker si postavil razumno ceno. Če bi postavil 130 tisoč, bi verjetno še danes prodajal.
Razumna oz. ugodna cena je seveda v primeru, da je locirano v Ljubljani, potem je zares solidna cena in razumljivo, da si ga prodal…
Ne bom pa verjetno nikoli razumela ljudi, ki kupujejo v 40+ letih starih blokih stanovanja 50 kvadratov po 130 tisoč v LJ, ker sem sama vso otroštvo živela v takem bloku. Se vedno vprašam ali res vejo kaj žrtvujejo oz. kakšne kompromise so naredili samo na račun življenja v slovenski največji vasi. Za tak se zna dobiti v okolici 30km od lj v naravi novogradnjo 3-sobno, vsaj jaz sem jo dobila, do službe v LJ pa imam natanko 25min…
popravljam tekst: za tak denar se da dobiti*…… 3-sobno 80m2 stanovanjske površine+ 9m2 balkona+2 pokrita parkirišča+shramba…sama narava naokoli in vse na dosegu…25min z avtom iz lj…
Jasno, da dobiš ponekod 30 km iz Ljubljane stanovanje tudi pol cenej kot v Ljubljani, samo nekateri se pač ne vozijo radi vsak dan vsaj 25 minut v službo v vsako smer in tudi kilometrov se nabere zgolj za službo na leto že kar nekaj na ta račun. Po drugi strani pa je tudi res, da je že z Viča do Trzina po obvoznici 17 km in kadar je ornk gužva lahko traja vožnja tudi skoraj celo uro..
Dejansko smo Slovenci res tako razvajeni, da nam je 25min že predolgo, stroške vožnje zaenkrat še dobimo povrnjene, vsaj delno…
No, pri meni je bila računica jasna – 115.000 evrov prihranjenih(kredita nisem hotela) in za ta denar bi v LJ dobila majčkeno 55m2 kvadratov veliko stanovanje potrebno prenove v 45 let starem bloku brez dvigala in lastniškega parkirišča ali pa novogradnjo, funkcionalno zasnovanih 80m2 z balkonom, dvema lastniškima park. in ostalim kar sem omenila prej za 115.000€ ter 25min vožnje do službe…
zame sploh ni bilo računice, res pa je, da ima vsak svoje prioritete in želje….
Se strinjam, v tvojem primeru ni bilo računice. Če pa kupuješ majhna stanovanja kot samska oseba individualist, potem pa tudi v bližnji okolici ne dobiš nič pametnega za normalen denar. Potni stroški so pa pri nas sicer deloma povrnjeni, samo kaj ti pomagajo, če so pa plače bedne. 😀 Raje avstrijska plača brez potnih stroškov kot pa slovenska plača in delno povrnjeni potni stroški (v Ljubljani tako in tako dobiš samo LPP, jaz dobim v povprečju 25 EUR na mesec za prevoz, v Avstriji bi se temu reklo drobižek oz. morda dve plačani naduri).
No evo, prodala stanovanje v treh tednih za 119.000.
Pa starši so svojega v Višnji gori prodali še prej……
Če je cena razumna, se očitno še prodaja:-))))))
Jupi, gremo v našo novo hiškoooooo!!!!:-))))
Mater, vsaka čast Simona13, ZELO dobra kupčija – zate seveda, hehe.
Aja pa se povrh sem gej
Forum je zaprt za komentiranje.