Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Profesorji služijo sto tisoče evrov

Profesorji služijo sto tisoče evrov

V tržni ekonomiji gre za prevlado.
V javnem sektorju pa za krajo (legalizirano) . Ni isto.[/quote]
In tu, v tej temi je govora o JS in legalni kraji.
Prav tako pa nobena prevlada ni dobra za razvoj, ker vsako kopičenje kapitala, na drugi strani ustvarja revščino.
Rezultat je v obeh primerih isti, še posebej, ker se potem neplačani krediti iz gospodarstva spet pokrivajo z dokapitalizacijami.

Ti očitno ne veš, kaj je 650.000 €. To je zraven plače še 65.000 € letno/neto.
Za denar bi lahko ona kot 63 let stara koza vzgojila, bila mentor 4-rim, uni izobraženenim mladenkam, ki bi jo lahko v celoti nadomestile.

Sicer pa me res zanima vsebina teh nalog za njeno pogodbeno delo.

In prosim ne seri po temi z nekorektnim in nekonkretnim odgovorom.[/quote]

Ja 65 jurckov na leto. 5416 na mesec. Ampak poudarek: za vrhunske strokovnjake (no vsaj naj bi bili). Ce opravijo svojo delo potem je to zame cisto ok. Pustimo ob strani da so nekateri placani zaradi “zaslug za narod“ (politicne zasluge)-to je druga razprava. Jaaaa, seveda je to tesko sprejeti nekomu ki nabrska 300-400 EUR na mesec in je na meji prezivetja, no ce ne bomo konkurencni-ce ne bo tehnoloskega napredka (ki naj bi ga tako strokovnajki pomagali doseci) potem bo brzposlenost le se narascala in standard bo le se nizji. Ampak kot receno SLovenci gledamo le jaz imam toliko on pa toliko.
Glavi problem pri nas je ODGOVORNOST. Trdim naj ima direktor ali manager ali svetovalec ali vrhunski inzenir 10.000 EUR place. No ce gre firmi slabo ali ce gre v stecaj, potem naj osebno odgovarja z vsem svojim premozenjem.
Pri “majhnih” ribah je praksa namrec preprosta. Ce trgovki na blagajni zmanjka na koncu dneva 1 EUR, ga placa iz svojega zepa, brez pardona. Pri nas pa ni nihce od “velikih” igralcev nikoli nic kriv.
In ker vrana varni ne izkljuje oci…. bo tako kot je.

Ma kakšni strokovnjaki, to so lopovi.
Resnični strokovnjaki se komaj preživljajo.

http://www.rtvslo.si/slovenija/ali-je-supervizor-razkril-slovensko-univerzitetno-elito/359895

m111, kakšna vrhunska strokovnjakinja….o tem sploh ni za debatirat. To sploh ni več res, kam vse izginejo javna sredstva. Kolikor vem, je sklepala pogodbe sama s sabo.

Tako kto 70% žensk, za drugam kot na zizeke Države itak niste sposobne….. Mi je všeč, da to zdaj vemo, pa saj moja mati je ista, če bi mogla it na trg, bi mela nižjo plačo kot jaz, oziroma je ne bi imela…. Noben na trgu ne bi vas kvazi pametnih žensk plačeval ( v večini primerov) In pol se tak zmrdujete nad nami![/quote]

Si pač še eden, ki ne loči kaj je javni sektor in kaj je javna uprava….nič novega.
Sam en hint: tale ministrica je ravno toliko javni sektor, kot jaz. Pa mal poglej, kok
je kasirala….[/quote]

Jaz vrhunsko ločim, kaj je kaj, in dobro vem, da nobeno ne konkurira na trgu niti od daleč… skratka niste finančno uspešni, ker nnimate plusa, plače pa vlečete, in to nad minimalcem najverjetneje, od mojega denarja med drugim!!!!!!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ne takoj z rogovi. Govoril sem na splosno.

Saj ravno za to moraš bit vrhunski strokovnjak….. 😛

Si pač še eden, ki ne loči kaj je javni sektor in kaj je javna uprava….nič novega.
Sam en hint: tale ministrica je ravno toliko javni sektor, kot jaz. Pa mal poglej, kok
je kasirala….[/quote]

Jaz vrhunsko ločim, kaj je kaj, in dobro vem, da nobeno ne konkurira na trgu niti od daleč… skratka niste finančno uspešni, ker nnimate plusa, plače pa vlečete, in to nad minimalcem najverjetneje, od mojega denarja med drugim!!!!!![/quote]
Ona če že je v javni upravi, je to na Zavodu za zaposlovanje. Pa še to ni zaposlena tam, ampak prijavljena kot brezposelna oseba.

Jaz mam feeling, da so skorajda vsi tukaj, z izjemo mene, Spiderja tebe in DXa pa morda še Booma v Javnih sektorjih in javnih upravah….. Sami pametnjakoviči ki služijo na naš račun plače dobivajo od zasebnega sektorja ki zaradi njih umiran a obroke… vse sterat in privatizirat vse, pa da vidimo kdo bo plačal 650 jurčkov v privatnem sektorju tej ministrici, kaj le je nardila?

Javni sektor in upravo je potrebno temeljito reorganizirat, in mora postat servis vseh ljudi in mora bit notri čast delat, če ne pa odidi v privat, če ti ni všeč plača al pa kaj, plače v javnem itak ne bi smele bit nad 900€ net + malca in prevoz in to je to….. podjetja pa sprostit na trg in prodat internim delavcem podjetij (prednostni odkup) in naj vodijo podjetja. edino kaj obdržat je Krko za dividende in energetska podjetja pa vodovodna za dobavo elektrike in vode po ljudem prijazni ceni!

Konec pijavk!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ne takoj z rogovi. Govoril sem na splosno.[/quote]

A zdaj mi boš še rogovje očital? :)))

je kasirala….[/quote]

Jaz vrhunsko ločim, kaj je kaj, in dobro vem, da nobeno ne konkurira na trgu niti od daleč… skratka niste finančno uspešni, ker nnimate plusa, plače pa vlečete, in to nad minimalcem najverjetneje, od mojega denarja med drugim!!!!!![/quote]

Kakšen plus pa naj proizvajajo? Dodano vrednost?
Tudi ti je nimaš! Nič ne proizvajaš… nalagaš neke programa na rač.
Produkt tvojega dela je isti kot v ju.

Jaz mam feeling, da so skorajda vsi tukaj, z izjemo mene, Spiderja tebe in DXa pa morda še Booma v Javnih sektorjih in javnih upravah….. Sami pametnjakoviči ki služijo na naš račun plače dobivajo od zasebnega sektorja ki zaradi njih umiran a obroke… vse sterat in privatizirat vse, pa da vidimo kdo bo plačal 650 jurčkov v privatnem sektorju tej ministrici, kaj le je nardila?

Javni sektor in upravo je potrebno temeljito reorganizirat, in mora postat servis vseh ljudi in mora bit notri čast delat, če ne pa odidi v privat, če ti ni všeč plača al pa kaj, plače v javnem itak ne bi smele bit nad 900€ net + malca in prevoz in to je to….. podjetja pa sprostit na trg in prodat internim delavcem podjetij (prednostni odkup) in naj vodijo podjetja. edino kaj obdržat je Krko za dividende in energetska podjetja pa vodovodna za dobavo elektrike in vode po ljudem prijazni ceni!

Konec pijavk![/quote]

A Krko bi pa obdržal? Zakaj le?
Krko so že davno tega hoteli prodati, razkosati in se okoristiti z njo tako kot so se tudi z drugimi uspešnimi podjetji, pa jim en trmasti direktor tega ni dopustil, ker je deloval po nekih etičnih in moralnih načelih + še lokalpatriot je bil. Ta direktor je dal delavcem boljše plače kot jih je imel bilokdo in še boljše je želel dat pa so ga taki kot si ti iz vlade stisnili v kot, češ, da bo ustvaril preveliko nesorazmerje na trgu/v državi.
Znižat plače vsem, da bo za podjemne pogodbe več ostalo…. jaoooo Matkic kako so tebe napumpali….

Ne takoj z rogovi. Govoril sem na splosno.[/quote]

A zdaj mi boš še rogovje očital? :)))[/quote]
Ocenjevanje z distance in to cloveka o katerem ne ves nic razen kar slisis z medijev, je …zaletavanje 😉

A zdaj mi boš še rogovje očital? :)))[/quote]
Ocenjevanje z distance in to cloveka o katerem ne ves nic razen kar slisis z medijev, je …zaletavanje ;)[/quote]

Res je, da medijem ne gre v celoti verjeti, ampak, kjer je dim……naprej veš sam. 😉 Sicer nimam dobrega mnenja o naših novinarjih, ampak tu ne gre za novinarsko ugotovitev, ampak ugotovitev KPK.

Ti sploh pojma nimaš kaj jaz vse delam, nalaganje programov je samo vrh ledene gore, mene ne plačuje cela Republika, ne glede na učinek, v tem je bistvena razlika. Produkt mojega dela pa je zadovoljna stranka ki se vrne, čeprav ima še druge opcije, medtem ko če rabiš nekaj od države NIMAŠ druge opcije.

Brezdelniški priseski na javni denar ki ga vplačujemo vsi ki delamo v privat firmah, v zameno pa dobimo še posmehovanje da boljših plač kao ne moremo dobit, če bi meni izplačali vse kar moram jaz dat državi, bi jaz že živel na svojem 😉

Ko se pojavijo cifre – visoke cifre se zacne apriori optozevanje. Taksni pac smo 😉 Vsakemu se utrne misel: i tata bi… In ker ne more(mo) potem… udri jace manijace 😉 Strokovnost so ocenjevali drugi (pojma nima kdo). In ce so ji dali zeleno luc, potem lahko verjames v sistem ali pa si skepticna in vrtas naprej in isces nove krivce.

Na bruhanje mi je šlo, ko je eden na vrhu spiska “branil” upravičenost zneskov na javnem radiju, češ, da so drugi zaslužili še več, da je on sitna riba

Nič ni rekel, da je on pač takooooo strokoven 😛

Ker je clovek (politiki pa posebeja) zamerljivo bitje se bo spisek podaljsal in tudi visje cifre se bodo pojavile. Ampak se enkrat: ce si nekdo zasluzi-potem mene to ne moti.

Saj to je ravno catch, kaj je delala da si je v 10 letih OB REDNI SLUŽBI (ki bi naj bila 40 ur na teden + prevozi domov in v službo) še zaslužila skorajda 10x minimalne neto plače….. In to morda celo na račun DAVKOPLAČEVALCEV… Torej če prepostavimo da člvoek za neko normalno delovanje potrebuje minimalno 6 ur spanja, 9ur je imela dnevno službe in 2 uri za ostale potrebe je to cca 17 ur minimalno zasedenih, avtomatsko, pa še nekaj prostega časa, kakšen hobi pa ji ostane morda 2-3 uri dnevno (ker kaj več kot 12 ur dnevno človek itak ne more funckionirat kvalitetno že to težko) torej to je tedensko nekje 15 ur, na mesec 60ur za 5000€?

To je dobrih 80€ na uro, tolko še kurbe morjo fajn delat, pa dobro zgledat, da dobijo v Sloveniji, ne pa stara baba brez nekih kvalitet ki bi prinašale dodano vrednost…..

Naj nam pokaže za kakšno opravljeno delo je prislužila teh silnih 600.000€…. me res zanima…

Zame pa je bistven način, kako si kdo nekaj zasluži.
Se mi zdi da je večina že tako amoralnih, da jim je vseeno kako kdo pride do denarja.
Potem ne vem, čemu sploh preganjati nekoga, ki oropa banko. Saj pa je samo uporabil svoje znanje in sposobnosti. 🙂

Seveda pa so povsod potrebne omejitve, tudi v gospodarstvu. Zato so države sprejele zakone, ki preprečujejo kopičenje, oziroma monopol.

Nisem superman-ne vem kako lahko opravljajo poleg redne sluzbe se dodatene aktivnost 😉
Tudi opcija da te caka sluzba po koncani politicni karieri je zelo zanimiva (prej niso nikoga potreboval, sedaj pa jo kao nujno potrebujejo). Po mojem ni vprasanje ali si strokovnjak zasluzi visoko placilo. Tu ne moremo debatirati… Kdo je strokovnjak, ali je sploh strokovnjak, da nek doprinos ali samo kasira pa je druga stvar. Seveda pa nas vse kopka tole je dobil-a samo zaradi strankarske knjizice…. To pa se dogaja in se bo dogajalo, pred in skrito pred nasimi ocmi.

V sosednji temi je Boom navedel povezavo med nasiljem in potiskanjem skupine ljudi na rob družbe.
http://med.over.net/forum5/read.php?124,10269161,10270836#msg-10270836

In zanimivo mi je, kako zdaj Margot, pa še marsikoga drugega, ne motijo takšni nadpovprečni zaslužki, ki se jih plačuje iz proračuna in davkov, saj se ravno s takšnim načinom ustvarja na drugi strani revščina in zato vedno več ljudi in otrok potiska na rob družbe. In s tem ustvarja še več nasilja, če se navežem na tisto, kar je Boom omenil.

V sosednji temi o HS parih ste tako zavzeti za dobro otrok, tu pa zdaj podpirate nasilje.
Pravzaprav v obeh primerih podpirate nasilje, le da v tem primeru, v tej temi ni to tako očitno in razvidno.[/quote]

Ne. V tem je velika razlika med nama. Mene pač nadpovprečni zaslužki nekoga drugega ne motijo, pa čeprav mogoče ta zasluži in živi 3x bolje od mene. In ne morem vsepovprek obtoževati, da so krivi moje revščine.

Kot je rekel m111. To je 5 jurčkov na mesec. Samo spomni se časov, ko so kleparji, vodovodarji in električarji lahko na črno opravljali svojo popoldansko “obrt”. Koliko so zaslužili poleg svoje plače, ne da bi plačali enega samega davka. Pa nikogar ni motilo (če se že ni javno hvalil ali pa postavljal z najnovejšim bmw-jem). Zdaj pa, ko nek strokovnjak poleg plače zasluži 5 jurjev pa cel vik in krik.

Drugo je, če nekdo izda fiktiven račun za storitev, ki je ni opravil. In ne morem govoriti za konkretno gospo, ker v detajle ne poznam primera. Ti pa tudi ne. Pravim pa, če en strokovnjak, znanstvenik, dohtar za svoje raziskovalno ali kakšno drugo delo dobi honorar – jaz mu ga privoščim. Navsezadnje je zaradi tega tudi v šolo hodil. Naj zasluži.

Problem je, da zganjate histerijo za vse kar je več kot jurja. Za vas je vse že kar avtomatično kraja. Malo boste pač morali brzdati svojo foušijo.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

V sosednji temi je Boom navedel povezavo med nasiljem in potiskanjem skupine ljudi na rob družbe.
http://med.over.net/forum5/read.php?124,10269161,10270836#msg-10270836

In zanimivo mi je, kako zdaj Margot, pa še marsikoga drugega, ne motijo takšni nadpovprečni zaslužki, ki se jih plačuje iz proračuna in davkov, saj se ravno s takšnim načinom ustvarja na drugi strani revščina in zato vedno več ljudi in otrok potiska na rob družbe. In s tem ustvarja še več nasilja, če se navežem na tisto, kar je Boom omenil.

V sosednji temi o HS parih ste tako zavzeti za dobro otrok, tu pa zdaj podpirate nasilje.
Pravzaprav v obeh primerih podpirate nasilje, le da v tem primeru, v tej temi ni to tako očitno in razvidno.[/quote]

Ne. V tem je velika razlika med nama. Mene pač nadpovprečni zaslužki nekoga drugega ne motijo, pa čeprav mogoče ta zasluži in živi 3x bolje od mene. In ne morem vsepovprek obtoževati, da so krivi moje revščine.

Kot je rekel m111. To je 5 jurčkov na mesec. Samo spomni se časov, ko so kleparji, vodovodarji in električarji lahko na črno opravljali svojo popoldansko “obrt”. Koliko so zaslužili poleg svoje plače, ne da bi plačali enega samega davka. Pa nikogar ni motilo (če se že ni javno hvalil ali pa postavljal z najnovejšim bmw-jem). Zdaj pa, ko nek strokovnjak poleg plače zasluži 5 jurjev pa cel vik in krik.

Drugo je, če nekdo izda fiktiven račun za storitev, ki je ni opravil. In ne morem govoriti za konkretno gospo, ker v detajle ne poznam primera. Ti pa tudi ne. Pravim pa, če en strokovnjak, znanstvenik, dohtar za svoje raziskovalno ali kakšno drugo delo dobi honorar – jaz mu ga privoščim. Navsezadnje je zaradi tega tudi v šolo hodil. Naj zasluži.

Problem je, da zganjate histerijo za vse kar je več kot jurja. Za vas je vse že kar avtomatično kraja. Malo boste pač morali brzdati svojo foušijo.[/quote]

Fora je v tem, da noben tu ni fauš Bill Gatesu in podobnim ki so uspeli na njemu podoben način, ona pač ni med temi, in če je to res davkoplačevalski denar, potem bi bilo prav da pokaže pogodbe in da vidimo kaj smo dobili za več kot pol milijona € medtem ko šparamo na vsek koncih in krajih v šolah.

Sploh nisem prebral od vsega, pa vseeno -> Matkić vas šola kot male otroke 🙂

Tu se vidi kok smo mladi sposobni. Starci nimate pojma o pojmu 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close