Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Progesteron – mati vseh hormonov

Progesteron – mati vseh hormonov

Nisem vedela, da je dejansko tako pomemben, oz., da ima pomanjkanje tako drastične učinke:
razdražljivost, prepirljivost, napetost, jokavost, tesnobnost, neutemeljen strah in nihanje razpoloženja,
napade panike, čustvene izbruhe,
utrujenost in pomanjkanje energije,
glavobole in predmenstrualne migrene,
boleče, napete in otekle dojke, pogosto otekanje nog,
zastajanje tekočin v telesu,
pogoste in/ali nepravilne menstrualne cikluse,
suhost nožnice in boleče spolne odnose,
težave s spanjem,
vročinske valove, znojenje,
pridobivanje telesne teže,
izgubo želje po spolnosti…..

Simptomov kar nekaj oz. skoraj vsi, večinoma sem jih pripisovala teži svojega karakterja, ampak zdaj vidim, da nekako nisem kriva…..prevdsem tesnoba, utrujenost, psihične težave….no, nekaj je pripisati tudi zvezi z vezanim moškim 🙂

Ga imam zaenkrat na recept (50 let), vendar po trimesečnem ciklusu ne več. Kaj naj tedaj? Na trgu so določene kreme, ki naj bi ga “dovajale”, vendar, saj vemo, kako je z reklamami.

Ali te kreme res delujejo?

simptome, ki si jih naštela, pa lahko pritaknemo tudi kandidiozi ;))).
ampak seveda se bo raje pomislilo na pomankanje hormona, kot na dejstvo, da je telo nasičeno s kandido.

ker da si popolnoma brez tega hormona, ne verjamem. če bi to bilo res, bi bilo tudi zdravljenje zastonj. tako kot je zastonj estrogensko, ščitniško…
daj ti raje malo poglej možnost kandidioze in začni delati na tem. verjamem, da se bo veliko stvari popravilo.
hej, jaz pa imam baje malo več testesterona kot bi naj ženske imele, pa zaradi tega ne jemljem estrogen..niti mi na kraj pameti ne pride.. mogoče bi prsi kaj še zrasle, pa me tudi to ne gane več.
Važno da je vse zdravo. In nobene sledi o kandidiozi, ki mi je povzročila pred časom večino tvojih naštetih simptomov.

dobiš tudi s požiranjem sperme.

Aja? To mi je pa kolegica pravila, da ima, ampak njo imam malo za hipohondra ;pa .da še sama ne vem tega.
Saj se ne norčujem, lahko, da je vse res. Tale kandidioza, to je zelo težko izkoreniniti, menda z neko dieto, kolikor vem od prijateljice.
Ampak jaz sem ravno v pravih letih za pomanjkanje progesterona, zate pa to ne verjamem. Če imaš višek testosterona, ti pa lahko le čestitam…..desci se ne sekirajo za nič na svetu. Uživaj! Vseeno bom šla brat znake za kandidiozo … 😉

Ja, kolikor sem jo zadnje cajte požrla od oženjenga,…… no ja…..pol bi rajši njegova pisala tu gor, da ji ga manjka !

Odvisno je tudi od prehrane. Stanje se poslabša, če ješ predelano hrano, preveč sladkorja, enostavnih ogljikovih hidratov..
Potrebuješ beljakovine, zdravo maščobo (maslo, nehidrogenirana olja – olivno in druga), polnovredne OH, vlaknine, zelenjava.

no pa smo spet pri kandidiozi. Zgornja hrana hrani kandido, spodaj našteta pa je zajeta v protiglivični dijeti. Ki je le del odpravljanja kandidioze.

Mah, to ni hipohondrstvo, to je dejansko stanje. Ki ga pač marsikdo ne priznava. Škoda. Se da zadeva urediti brez nepotrebnega strahu za kakšnimi vse boleznimi bolehamo.
Hehe.. se pa tipček malo sekira, ker košarica ni velika pri meni. Hahaha.. ne želi jih toliko gnesti, kot si želim jaz. Je čas za novega najdit ;). Hehe, odkar ni več kandidioze imam ogromen spolni apetit, takrat sem bila spodaj mrtva….. nobenega poželenja, nič. Mi je bilo to tako čudno, ampak dejansko sem bila spodaj mrtva.

Pomaga vitamin B6. Traja nekaj tednov, preden opazis razliko. Preizkuseno in pomaga. 200mg.

200-800mg poveca kolicino progesterona in zmanjsuje zadrzevanje vode v telesu (otekanje). Zenske, ki imajo vec B6 skupaj s folatom, B2 in B12 lazje zanosijo in imajo manj splavov (vem, da to ni tvoj namen).

Katerega pa?

Napravla si dobrodomačo nalogo.

Svetujem pa ti, da uporabljaš samo naravno in nič iz nafte.
Poglej na portale e zdravje, alternativa za vas, wikiedijo za vse vitamine B skupine, za aj so am potrebni in kje jih dobimo.
Dalje vodno oz vrtno krešo in vsebnost vitaminovin mineralov v njej. Prekaša tudi brokoli.
Dalje magnezijev klorid,
boraks,
MSM.
lugolovo raztopino.

Tabletke Orgametirl. Prej pa poskusno svečke Estima Ge, vendar je prišlo do dvojnih ciklusov kljub jemanju svečk.

Mah, to ni hipohondrstvo, to je dejansko stanje. Ki ga pač marsikdo ne priznava. Škoda. Se da zadeva urediti brez nepotrebnega strahu za kakšnimi vse boleznimi bolehamo.
Hehe.. se pa tipček malo sekira, ker košarica ni velika pri meni. Hahaha.. ne želi jih toliko gnesti, kot si želim jaz. Je čas za novega najdit ;). Hehe, odkar ni več kandidioze imam ogromen spolni apetit, takrat sem bila spodaj mrtva….. nobenega poželenja, nič. Mi je bilo to tako čudno, ampak dejansko sem bila spodaj mrtva.[/quote]

Pri kandidozi je obvezno xamenjati vse amalgamske zalivke z belimi in sčistiti telo živega srebra.
To storimo s čemažem, tinkturo in koriandrom.
Ter z boraksom, lahko kombiniramo z MSMjem, to je žveplo.

Boraks ubija kandido in viruse, lahko ga uživamo, kar ga gre na vrh prsts, podobno kot sol, se kopamo v njem, se pršimo po telesu, si ga vstavimo v vagino, skupaj s kokosovim maslom.
Soda bikarbona ima podobni učinek, ubija bakterije. Seveda tudi koristne v črevesju. Kombiniramo jo z boraksom za nekaj dni, da pobijeta vse patogene, nadaljujemo z boraksom. Po potrebi učvrstimo zopet črevesno floro.

Dokler ne zamenjamo vseh črnih plomb in raztrupimo telesa, s tem vzdržujemo naš organizem, da sploh lahko delujemo, živimo.

Kandida ima hude stranske učinke, od pozabljivosti, izpadanja las, pomanjkanja spolnega apetita, srbenja po raznih delih telesa, kot bi imeli gliste in uši, ter še in še…

Kandida je prisotna v normalni crevesni flori, problem nastane le, ce se prevec razsiri. Kandidoza je en tak moderen gresni kozel, kriv za vse.

Pa še to, kandido je treba sestradat. Obožuje sladkor. Torej, čim manj OHjev in brez sladkorja.
To je prvo pravilo.
Drugo so potem amalgamske zalivke in raztrupitev telesa težkih kovin in ostalih patogenov.

glede progesterona se obrni na dr Sabino Senčar

Kdor ima res kandidozo, je to tako hudo stanje, da ga ne moreš pozdraviti s hrano in zobarjem. Glivo kandido imamo pa v telesu vsi in jo celo moramo imeti.

Kandido imamo vsi. Kandidiozo pa ne! Ločiš razliko?

Kandido imamo vsi. Kandidiozo pa ne! Ločiš razliko?[/quote]

Pa ti, znaš sploh brat??????
Kaj sem pa jaz napisala drugega? Eni dobite avtomatično rdečo deko pred oči in vas ves razum v sekundi zapusti. Daj pojdi h kakemu strokovnjaku, ker tole je lahko nevarno zate in za tvojo okolico, če vedno ven padeš kar na pamet, ker nekaj narobe razumeš ali prebereš.

Kandido imamo vsi. Kandidiozo pa ne! Ločiš razliko?[/quote]

Pa ti, znaš sploh brat??????
Kaj sem pa jaz napisala drugega? Eni dobite avtomatično rdečo deko pred oči in vas ves razum v sekundi zapusti. Daj pojdi h kakemu strokovnjaku, ker tole je lahko nevarno zate in za tvojo okolico, če vedno ven padeš kar na pamet, ker nekaj narobe razumeš ali prebereš.[/quote]
Izpad imaš ti ne jaz hehe.. postavila sem ti vprašanje ti pa naredila sceno namesto lepo vljudno odgovorila .

New Report

Close