Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Program Power Director-težava z brisanjem kadra

Program Power Director-težava z brisanjem kadra

Pozdravljeni !
Že nekaj časa uspešno presnemavam stare VHS kasete na DVD-je v programu Power Director 14.
Sedaj, ko sem že skoraj na koncu, pa imam težavo.
Pri montaži na časovnico uvozim kadre ali film, ki ga želim urediti (rezanje, stavljanje glasbe, hitrost posnetka itd.)
Težava je v tem, da se preko določenega kadra (v več primerih, kader je krajši-nekaj sekund)), ki sem ga uredil in ga hočem imeti, pojavi oz. prikaže drug kader, ki sem ga prvotno izrezal in dejansko gledam ta neželjen kader, sicer le sliko, glas pa je vredu od željenega kadra.
Neželjeni kader sem zbrisal, kljub temu pa je v programu ostal in je tudi viden, čeprav ga ni na časovnici (time line).
Poizkusil sem premakniti vse zmontirane posnetke, naprej po časovnici, tako, da je bil sprednji del na časovnici prazen, kljub temu pa so bili neželjeni kadri vidni in jih ne morem izbrisati, čeprav je časovnica prazna. Včasih se zgodi, ko premaknem vse zmontirane kadre, neželjeni kadri izginejo in je vse vredu, kmalu zatem pa je spet isto. (od celotnega zmontiranega filma dolžine 40 minut, je takih vrinjenih nekajsekundnih kadrov 12).
Raje se nebi lotil ponovne montaže od začetka, ker sem izgubil veliko časa.
Do sedaj nisem imel tega problema.
Kakšna je rešitev ?
Vnaprej hvala za odgovor.
LP

New Report

Close