progresivna korekcijska očala
Jah, najcenejše jih dobiš na netu, samo ne vem kako je s progresivnimi očali (imam navadne minus in cilindre, pa so super).
Tukaj so za 140 eur + poštnina 5 eur:
http://www.brille24.de/shop/gleitsichtbrillen/
Samo moraš imeti točne podatke. Za rezevo so najbrž čisto ok, kako pa so res v praksi ta multifokalna, pa nimam izkušenj. Mogoče pa poglej vsaj za okvirji, pa naroči enega, stekla pa ti lahko potem pri nas izdelajo?
Ali pa reskiraš in naročiš tu, pa, če ne bo ok, stekla zamenjaš pri nas. S to trgovino in navadnimi očali za daljavo in cilindri imam dobre izkušnje.
Progresivov raje ne preko neta. Delam v optiki-brez skrbi, ne bom delala reklame in usmerjala kam iti…Ampak smo imeli primerke, ko so si naročevali progresive preko neta in so bile same težave in potm so hodili k nam v optiko, če lahko naredimo kak čudež. Navsezadnje je potrebno označiti višino, po kateri se bo individualno zmontirala leča v okvir..Res je da je občutno ceneje preko neta, ampak progresiv je vseeno malo drugačna šipica od enožariščnih-pri teh ni nekega problema, če naročiš preko neta.
Je pa res, da se cene dejansko gibljejo z okvirjem vred tam nad 350eur..če se dajo res najnižje cene lečk. Je pa odvisno tudi od vaše dioptrije-večja kot je, bolj jo je potrebno tanjšati, da ne boste hodili okrog s “pepelniki” in težkimi očali. Osnovne leče, najnižjega razreda in z največjimi anomalijami se gibljejo nekje od 130eur/kom…pa še montaža, pa okvirju recimo v povprečju okoli 100eur…Če pa želite kaj boljšega, pa je 500eur neka normalna cena. Žal :/
Zenni mi je edini naredil očala brez cilindra, ker s cilindrom nisem mogla voziti avta in sem bila s pravimi (s cilindri) povsem zmešana. In zdaj imam od zennija očala za dvajset evrov, ki jih lahko rabim. Zato pri zenni dobiš, kar naročiš. Ne pa tu, ko ti prilepijo vse možno in na koncu daš 400 za nekaj kar ti koristi kot kamen okoli noge. Banda.
Poglej si pri njih Vaš link, sicer nisem kupoval progresivnih očal ampak navadna, vendar sem bil zadovoljen s ceno in kvaliteto.
Preveri optiko Sever na Dunajski. Jaz sem par let nazaj pri njih dobila fajn progresivna očala. Letos sem jih vzela drugje, kjer mi je tudi optometrist delal meritve in so bila hudo dražja, pa še zadovoljna nisem z njimi, na blizu ne vidim dobro.
Moj nasvet: naroči se na okulistični pregled v od optike neodvisni ordinaciji. Jaz vem, da nikoli več ne bom šla k optometristu ali pa k zdravniku, ki dela v okviru optike, ker imam z obema slabe izkušnje. Se bom kar lepo naročila k okulistu v zdr dom na pregled in potem z naročilnico v optiko po očala.