Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek progresivna očala-cena

progresivna očala-cena

Uf…včeraj  sem šla na kontrolo vida v optiko, saj mi očala za branje, ki jih imam 3 leta ne ustrezajo več. Vid se mi je tako poslabšal, da ne morem več niti z očali  normalno brati knjige. Z očali, ki jih imam trenutno, dobor vidim na zaslon računalnika, če pa je treba kaj prebrati, pa je že problem.

pri pregledu je bilo ugotovljeno, da se mi je vid res zelo poslabšal, zato sem želela, da mi naredijo stekla tako, da bom z njimi lahko brala in delala z računalnikom. Ko so mi povedali, kakšna je cena za taka stekla, me je prilepilo na stol….cca. 650,00 eurov…samo stekla.

Res je, da sem vprašala le  eni optiki, tisti, kjer so mi naredili prva očala.

Če ima kdo izkušnje s tem, me zanima, koliko ste plačali za progresivna stekla? Ali je res to tako drago?

Dejstvo je, da je ta izdatek nujen, saj brez tega pripomočka ne morem biti…je pa res ful drago.

Jaz sem v mojem mestu bila skoraj v vsaki optiki in ja cene so takšne. Dobila sem info od sodelavke za spletno stran Mojelece cene občutno nižje. Ker bodo to moja prva očala grem v Komendo v njihov prodajni salon. Z prevozom in tedensko vinjetno ne pridem na ceno samo stekel v optiki. Ti pa si lahko vse urediš preko njihove strani.

jaz imam progresivna in cilindre,  za komplet  – pregled, okvirje znane blagovne znamke, multi fo cyl steklo .. sem dala manj kot 300€. Res da se bežno poznamo, ampak samo da boš vedla kakšne so tudi lahko cene. Osnovna brez vseh popustov je bila manj kot 500€. Optiki delajo z zelo velikimi maržami, vedno prosi za popust.

Imela sem svoje okvirje, taka stekla kot jih iščeš so me prišla 260€ v znani ljubljanski optiki.

Odgovor na objavo uporabnika
msolivija, 19.08.2022 ob 11:16

Imela sem svoje okvirje, taka stekla kot jih iščeš so me prišla 260€ v znani ljubljanski optiki.

aja, pa nimam poznanstev v tej optiki in cena je bila redna, nobenega popusta.

Če je samo cena stekel toliko za specifiko OK – drugače pa, če še ne veste:

Ogromno se da prihranit pri nakupu novih korekcijskih očal tudi na samem okvirju – če izbereš tudi kak model sončnih očal, ti vgradijo noter stekla in obračunajo vse po  samo 9,5% DDV , ker morajo.

DDV za korekcijske okvirje  je 9,5%.. Za sončne pa 22%. Korekcijski okvirji so po mojih preverbah tudi do 3x lahko dražji od sončnih ( ne ravno nekih hudih šmnesi feksi imen seveda ala Gučizapokuči, DG, ipd).

Če si isberete model sončnih očal za korekcijska očala, vgradijo  noter korekcijska stekla potem, vam tudi nov okvir teh sončnih očal zaračunajo po samo  9,5% DDV, namesto 22%, ker ga morjo obračunat kot medicinski pripomoček…  samo marsikdo tega ne ve…

Jaz sem vzela npr. sončna očala model, ki pristoji mojemu obrazu ( malo večji obseg in praktično prozoren okvir – ne črn ali rjav, ki tako grdo lahko preseka linije obraza in te naredi bolj strogega izgleda). Moja zibrana sončna očala so bila z 22% davkom 225 EUR 🙂 potem so mi jasno obračunali jih z 9, 5% davkom in not vgradili moja korekcijska stekla… Zdaj pa računajte. In ja, dostikrat so okvirji sončnih očal 3x cenejši od korekcijskih na koncu….. Ne glede na vrsto korekcijskih stekel – se prihrani ogromno na okvirju lahko.

Raje imam progresivne kontaktne leče – je ceneje in tudi ugodneje zame. Brez težav in sprememb dioptrije, sprememb na očesu – redno letno kotroliram in je vse OK.  Škatlico progresivnih leč, če je za 30 dni predpisano, jaz nosim ob pravilni negi in uporabi tudi pol leta….. Meni leče ne povročajo težav in imam tako ta rpoblem finančo in estetsko rešen. Težko nosim tudi očala, zaradi narave dela natančne ga opazovanja in prepoznave določenih stvari pri svojem delu  pa potrebujem hitro preklapljanje na deleč in blizu,  in so progresivne kontaktne leče zakon.

https://www.zennioptical.com/

Že deset let naročam pri njih, zadovoljna, očala so vedno super. Pred dobrim mesecem sem naročila točno take, kot si napisala, cena 100 eur s plačano carino.

Ze leta in leta kupujemo ocala v Bosni. Gremo na izlet, spotoma pa se precekiramo vid in nova ocala, ce je treba.

Najdrazja so bila 170€, progresivna stekla, okvir in magnet za soncna stekla. Toliko je dal moz, ker potrebuje sirsi okvir in ni velike izbire, jaz se nisem dala vec kot 130€.

Ce primerjas s 650 in vec, gres za ta denar na izlet, placas prenocisce in pot, kupis ocala in fasungo za cel teden, pa se ostane ti.

Seveda lahko dobiš ceneje vse je odvisno katero vidno polje potrebuješ in seveda od znamke stekel in cene okvirja. Jaz rabim široko in sem zato dobila najnižji izračun 550€ tu je vključen okvir 130€, popust od zavarovalnice in 100€ njihovega popusta.

alismo, 19.08.2022 ob 12:09

https://www.zennioptical.com/

Že deset let naročam pri njih, zadovoljna, očala so vedno super. Pred dobrim mesecem sem naročila točno take, kot si napisala, cena 100 eur s plačano carino.

koliko pa carine plačaš in uvozonih dajatev potem na naprimer 150 USD, pa obračunajo tudi na poštnino?- USA, kjer je locirana ta spletna je zajeta v sklop za obračun carinskih in uvoznih dajatev nad 70EUR, v katere se všteva tudi poštnina….

še vsaj 40% potem zraven, 19.08.2022 ob 13:11

koliko pa carine plačaš in uvozonih dajatev potem na naprimer 150 USD, pa obračunajo tudi na poštnino?- USA, kjer je locirana ta spletna je zajeta v sklop za obračun carinskih in uvoznih dajatev nad 70EUR, v katere se všteva tudi poštnina….

Tudi ce placa se 100€ davka in carine, je se vedno veliko cenejse kot pri nas.

Hvala vsem za odgovore. V tem času  sem dobila tudi namig, da se tovrstna stekla ugodno dobijo tudi na Madžarskem, v optiki takoj čez mejo. Ker sem dokaj blizu, bom poskusila še tam…

Tole je odvisno tudi od dioptrije same. Moja očala, recimo  900 eur stekla. Okvirje vzamem neke “sprejemljive”. Za komplet očal torej malenkost manj kot 1.200 eur. Vključno z receptom, ki nekoliko zniža ceno.

Norica667, 22.08.2022 ob 09:11

Tole je odvisno tudi od dioptrije same. Moja očala, recimo  900 eur stekla. Okvirje vzamem neke “sprejemljive”. Za komplet očal torej malenkost manj kot 1.200 eur. Vključno z receptom, ki nekoliko zniža ceno.

komplet očal? tuki je govora o enih očalih.

leče, 19.08.2022 ob 11:36

Raje imam progresivne kontaktne leče – je ceneje in tudi ugodneje zame. Brez težav in sprememb dioptrije, sprememb na očesu – redno letno kotroliram in je vse OK.  Škatlico progresivnih leč, če je za 30 dni predpisano, jaz nosim ob pravilni negi in uporabi tudi pol leta….. Meni leče ne povročajo težav in imam tako ta rpoblem finančo in estetsko rešen. Težko nosim tudi očala, zaradi narave dela natančne ga opazovanja in prepoznave določenih stvari pri svojem delu  pa potrebujem hitro preklapljanje na deleč in blizu,  in so progresivne kontaktne leče zakon.

stalne leče ali očala za blizu niso ista stvar! Leče imaš v očeh ves čas, očala samo ko bereš na blizu!

V optiki Della Spina so progresivna očala (stekla in okvirji) 260€

Kje pa je ta optika. Kdo ti pregleda vid za dioptrijo? Ali pri njih  to opraviš

Lokalni optik, izbira ogromna, office leče – lahko delam na računalniku, berem, vidim tudi na TV, manj kot 200€ skupaj z okvirjem.

Brezplačna popravila, nastavitve …

Hodijo k njim od blizu in daleč.

Na enem očesu imam kar čudno dioptrijo zaradi poškodbe očesa. Po pregledu v ordinaciji Vidim, kjer so mi že sami priporočili nekega optika, sem šel  do najbližjega optika, cena za progresivne skupaj z okvirjem 680€.  Ne jebem naročim iz Hongkonga po receptu progresivna očala z vsemi možnimi opcijami , cena s prevozom 135€ , dobil v roku 4 dni. Kupujem že 10 let super zadovoljen, naštimal jim prav gotovo 40 strank, še nobeden se ni pritožil.

Pozdravljeni, lahko posredujete link? Hvala in LP

Rok

Prosim za link 🙏. Res si ne morem privoščiti očal za 1000€. Hval že vnaprej

New Report

Close