Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Prohit d.o.o. / Simobil-Bob izterjava računa 43eur po skoraj 6 letih ??? pomoč

Prohit d.o.o. / Simobil-Bob izterjava računa 43eur po skoraj 6 letih ??? pomoč

Pozdravljeni,
Če mi lahko kdo pomaga ker ne vem kaj narediti.
In sicer sem 10.1.2019 dobil klic iz nekega podjetja Prohit d.o.o. iz MB da me kličejo zato ker naj bi bil dolžan 43,41 eur podjetju Simobil oz. Bob-u. V trenutku klica pojma nisem imel za kaj gre (sem bil v bistvu brez besed in sem mislil da gre verjetno za pomoto ali pa decemberski telekomov račun..ne vem kaj mi je rojilo po glavi…sem samo momljal aha aha aha) in sem prosil če mi lahko zadevo pošljejo na mail. Gospa na drugi strani mi je tudi rekla da drugih podatkov nima razen da ima zaznamek “Bob”.
Isti dan sem po mailu dobil sledeče:
“Pozdravljeni,
pošiljamo vam podatke za nakazilo po kontaktni številki xxxxx – dolg do podjetja A1 Slovenija, d.d.: znesek dolga: 43,41 €. Znesek nakažite na TRR: SI56…. naslovniku Prohit d.o.o….. Lep pozdrav” ???

Do sedaj sem vedno imel vse račune poravnane in tudi nikoli nisem bil nikomer dolžan nič. Vsaj tako sem mislil. Hmmmmm očitno ne ???.
Ko sem dobil mail sem takoj klical v to podjetje da se ne spominjam o kakem neplačanem računu. Če lahko pojasnijo za kaj gre.

Kasneje dobim tale mail:
“Pozdravljeni,
po pregledu evidenc je odprta zadeva do upnika A1 SLOVENIJA, d.d., katerega vodimo pod kontaktno številko xxxxx.

Račun s številko xxxxxxx, kateri je predmet izvensodne poravnave, je zapadel z dnem 09. 09. 2013 v znesku glavnice 41,41 EUR. Gre za zadnji račun po prekinitvi naročniškega razmerja. Zadevo smo že posredovali upniku na preverbo, odgovor vam sporočimo takoj, ko ga prejmemo. Prosimo vas, da zadevo še sami preverite. “

Sedaj pa takole:
Leto 2013 ???? Resno?
Če sem res komurkoli kaj dolžan (v kar dvomim zelo) bom to plačal takoj ampak !!!…
Nimam več računov iz 2013, hja po kakih dveh treh letih tiste manjše zabrišem stran 🙁 tako da kako naj preverim in resnično se ne spomnim več iz leta 2013. Sem že premetal pol stanovanja pa 🙁 , mozgam po glavi pa hmm
Kako hudiča me kontaktirajo po skoraj 6 letih, zakaj ne po 1 letu ali dveh ???????? Vsaj kakšno obvestilo? Karkoli ?
Vse kar vem je da sem imel eno kratko obdobje še eno tel. številko in kasneje mi je kapnilo da bi znal biti to Bob tako da tukaj ni nobene debate. Podpišem in priznam takoj. Ampak neplačan en račun iz leta 2013? Resno?

Kakšnega nasveta bom vesel ker sem videl da imate tukaj marsikateri izkušnje iz tega področja. Iz Prohita odgovor še čakam.
In ponavljam, če sem dolžan bom plačal ! samo kako naj vem da je res in drugo zakaaaaj me kontaktirajo skoraj po šestih letih ??? Celo življenje na enem naslovu, ena in ista gsm številka, ena in ista stacionarna številka. Oni me kontaktirajo leta 2019? Ni mi jasno.

Nič bat, tole je nateg. Kar nekaj podjetij se poslužuje takih prijemov, kjer imajo odprte terjatve in dobro vedo, da denarja ne bodo izterjali, zato te terjatve poceni prodajo naprej, da vsaj nekaj dobijo. Podjetja, ki pa te terjatve kupijo, se pa lotijo strank na način, da jih prestrašijo z raznimi izvršbami itn.

POMEMBNO: Zapadlost takih terjatev je 1 leto, torej, če v enem letu ni plačano zapade, razen če ni vmes izdana izvršba. Ne plačujte tega. Si prestavljate, da se nekdo spomni da nisi plačal računa izpred 20 let nazaj in da si dolžan to vrniti z obrestmi vred? Ravno zato obstaja mehanizem zapadlosti.

P.S. to je se je zgodilo meni 1 leto nazaj, ker kao nisem plačal dveh računov podjetju T-2 daljnega leta 2011 in je eno xx podjetje od mene hotelo cca 100 €. Nisem odgovarjal na pošto, nato sem dobil izvršbo, na katero sem se zagovarjal o zapadlosti terjatve in seveda zmagal.

aresalkaj1 Hvala za odgovor

Si prestavljate, da se nekdo spomni da nisi plačal računa izpred 20 let nazaj in da si dolžan to vrniti z obrestmi vred?

O ja, si! To se je meni zgodilo. Resno, pa koga vi z z ?! Poiskala odrezek, skenirala, emajlirala….prc, evo ti ga na! Kaj boš reku, tvoj čas je poteku? In potem vse tiho je bilo…..

42 let sem že na istem naslovu, vse odrezke imam spravljene. Tako lahko še malo obujam spomine kako so zgledali računi, še SDK-jeve položnice so vmes, potem si lahko misliš….

Resno??? Bog pomagaj :O
Ne vem no odkar sem od njih dobil ta klic sem postal dobesedno obseden. Spravljam skoraj vse, skor da tud račun za čigumije iz trafike..No pretiravam samo veš kam merim..
Sranje. Saj sploh ne vem kaj naj si mislim. Prosil sem jih da mi vsaj malo pojasnijo za kaj naj bi šlo, kaka št računa, za kateri mesec ali karkoli..Nič niso vedeli, samo da je zabeležen neplačan 1 račun iz 2013.
3 mesece nazaj so mi pisali da bodo preverili za kaj gre in mi javili, pa nič, nobenega odgovora. Mi je pa zanimivo ker gre za znesek 43 evrov. Funny zato ker v življenju nisem imel ne mobilnega paketa ne računa višjega od 20 evrov. Pač sem škrt za to. Hmm.
Jaz pa iz nimam nič v rokah iz leta 2013. Sedaj smo pa 2019. Nimam z čim mahat nazaj 🙁
Tvoj odgovor Lady L mi ni ravno neka vzpodbuda.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close