Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek proja namesto kave

proja namesto kave

Zanima me, če katera od vas pije PROJO za pripravo bele kave in če morda pozna njene prednosti in morda pomanjkljivosti.
Zanima me predvsem, kako deluje na organzem, v primerjavi s kavo, ki deluje npr. diuretično in nekako stimulira tudi delovanje črevesja.

Skratka zanimajo me vaše izkušnje…

proja je žitna kava … čist nekaj drugega kot prava kava … nima slabosti … kvečjemu je zdrava .. meni med dojenje ful diši … z užitkom bi jo popila eno šalco 🙂 samo se nikdar ne spomnim da bi jo kupila 🙂

za dojenje jo tudi priporočajo.

B.

Jaz jo občasno pripravim, vendar mešam Projo in Divko…. Tukaj še nekaj o samem izdelku……

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Moja stara mama jo je pripravljala…lepi spomini:-))

Pa malo Francka ( cikorija) lahko dodaš…….

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Pijem jo le, kadar pridem k svojim staršem, kjer mi jo pripravi stara mama. Tam je najboljša :))

Jaz jo naredim vsako jutro in ne pijemo prave kave. Naredim kneipovo in jo imajo vsi radi. Delam jo v avtomatu.

Jaz sem pa ravno pred kratkim prvic kupila Seko.
Sploh ne vem kako sem se sploh spomnila na to, mogoce res nostalgija za starimi casi – moja stara mamo jo je kuhala.

Mi pase, ker prave kave skoraj ne pijem. Mesam jo z sojinim ali rizevim mlekom.

Se link:

Zdravilnost:

Kar vonjam jo …omamno… pa tako lepe spomine mi priklice. Le kako sem lahko pozabila nanjo?!?
Vila malina, kako pa jo pripravis z avtomatom?!?
LP,
E.

kera od teh “belih” kav, pa je najbolj zdrava?

Upam, da bo to zdajle v redu. Sem že napisala odgovor, pa se ni prikazal.
Torej še enkrat. Najprej naredim mešanico kave, ki nam je po okusu najboljša in sicer eno škatlo plave kneip kave in eno veliko žlico cikorije (rdeča škatla). To zmešam in spravim v škatlo.

V avtomatu pa naredim čisto enako, kot bi delala pravo kavo, samo več kave dam. Torej filter, voda (približno malo več kot pol) in 3-4 velike žlice kave. To je približno za 5 skodelic, mleko pa dodam v skodelici. Prijetno pitje.

New Report

Close