Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Promet v "lijepi naši"

Promet v "lijepi naši"

Kdor se je včeraj popoldan vračal s Krka na celino, ni važno kam…verjetno ni ostal ravnodušen. :)))) Stanje na cesti od mesta Krk do krškega mostu je bilo obupno. Stanje v koloni se je zavleklo v več ur, brez pametnega pojasnila zakaj je tako. Baje da je bila zelo zelo huda nesreča na cesti, a o tem ne duha ne sluha kasneje. Kakšna nesreča? Kje? Tip, ki je pobiral mostnino pa je na koncu povedal, da je bil vzrok takšnemu zastoju le velik, prevelik promet, oz. število avtomobilov. Pa saj niso resni! Včasih je treba malo več domišljije uporabit, pa malo več organiziranosti in discipline ter delavnosti. Zlasti zadnjega lijepim našim še krepko primanjkuje.
Človek si bo moral vzeti dodaten dan dopusta, da bo prišel domov. V hrvaških novostih pa o stanju na cestah poročajo zelo skopo. Pa še morje jim cveti, a o tem tudi ne boste veliko prebrali, niti slišali. V glavnem bedno!

Nevredno turizma, žal. 🙁

Lahko bi rekla, da je bila včerajšnja pot iz Poreča proti LJ, ista slika. Od 18:00 iz poreča v Lj pa ob 22:00, kar je dve uri več, kot navadno.

Mi smo se se s Krka vračali ob 17:30, pa je bilo še ob 20:30 uri vse zaštopano do mesta Krk. Zato smo se obrnili in šli nazaj v tabor, kjer smo bivali in počakala do polnoči. Takrat je bilo prazno.

A morje kaj cveti ? Mi gremo v Šilo, pa me zanima.

Kako je v Šilu ne vem, vem pa, da na večih mestih na Krku morje cveti, nekje bolj, nekje manj. Pri nas ta teden ni bilo take krize, dva tedna nazaj pa so bile cele plahte alg.

Mi smo bili na Krku prvi teden v juniju,pa smo rekli,da bomo odšli domov na nedeljo,itak ponavadi še ni gužve v takem terminu.No pa smo čakali eno uro in pol,da smo se prcjazl do mosta.Res podn.

Sori sevenofnine, ampak….jamr jamr jamr!
Doma bi ostali, pa ne bi bilo nobenih motečih faktorjev. Ne vem, kaj bi lahko naredili, da ne bi bilo toliko prometa…razen, da bi gradili avtoceste po otokih. In mogoče pometli alge in izumili sonce, ki ne opeče. Še vedno ti ostane “all inclusive” Dominikanska. Nas bo vsaj na Jadranu manj.

Jp, idite k Ustasem kr.Se premal vas jebejo v vsakdanjem lifu…nastavte jim se prostovolno ja. In pol po SLOVENSKO jok in krik.

Manj mahnen bodte na te UHR in zaisti dnar odletite v GR pa ne bo joka, do takrat pa: Se premal trpite!!

Hej nimaš pojma kolk se popolnoma strinjam s teboj. Pa kaj folk tolk rine k hrvatom, ko tolk gazijo in pljuvajo po Slovencih. Pa še cene so nabite. Za isti denar se vsedete na letalo in greste v Grčijo, Tunizijo, Turčijo, …
Če greste k našim “bratom” se nič pol pritoževat.

Ah no, sej vem da jamram. Pač me je razkurilo. Če bi bila tako zavedna slovenka kot vi , ki ne hodite v Hrvaško, potem bi se namakala na Slovenski obali, kar sem pred leti tudi počela. Zakaj pa vi hodite v tujino in ne na slovensko obalo? Isti @!#$, le da bi zdej jaz lahko rekla, da vi islamiste podpirate. Breveze kreg okrog tega.

Hej, svoj denar raje odnesem “ciganiom” v Turčijo, ker se do gostov obnašajo tako kot treba (tudi z Grčijo ali Tunizijo imamo samo dobre izkušnje).
O obnašanju Hrvatov do Slovencev pa da ne govorimo.

Štejem se za zavedno Slovenko, ampak na glavni dopust pa res ne bi šla v Portorož.. Na Hrvaškem se mi zdi obala najlepša, hrana najboljša, pa tudi ljudje zelo prijazni (naš gazda je super) – zbodlo me je jamranje in tudi pljuvanje po hrvaškem turizmu zaradi cvetočega morja, pri katerem nimajo čisto nič. Nikakor pa nisem hotela spodbosti mejlov takega tipa kot ga je napisal kren in se od njih popolnoma distanciram.

Glejte turisti.

Ne se kregat med sabo in potrjevat Slovenske identitete:”slovenc slovenca jebe”.

A nebi konstruktivno, objavli imena teh prevarantov, ki niso samo na Hrvaškem, temveč povsod, na vsakem koraku. Vsak ima take ali drugačne izkušnje. Jest osebno imam oboje, dobre in slabe. In oboje bi morali izpostaviti. Mogoče bi naredili dva threada, Slabe izkušnje, Dobre izkušnje. S tem bi izločili, opozorili na slabe turistične delavce in tudi dobre.

Je pa tko, da tudi Slovenc, zlo hitro zapade v poniževanje hrvatov, bosancev, srbov. Smo tako navajeni še iz juge. In svoje težave, preveč spotenciramo in na koncu drug drugega davimo.

Jest lakho povem dve izkušnji SLABI: družina prijateljev je na Rabu za prvega maja rezervirala apartma, bili so dol se vse zmenili, kdaj pridejo za sezono in ni kazalo na nič slabega. No na srečo so en teden prej poklicali in preverili in potrdili da prihajajo, pa jim je gazda reku:”Ja ne morete prit.So Nemci rekli, da bodo podaljšali.” Evo tkole. Kaj češ rečt na to.

Drug primer je skoraj identičen, le da so tisti ki so podaljšali bili Čehi.

Sem pa doživel tudi veliko dobrih strani. Za te bi porabil celo knjigo. Sej včasih napišem kak predlog kje.

Tako da za konec. Dejmo vsi skupi bolj strpno odgovarjat in bit prijatelji med seboj.

Velik Sonca
Edi

Aha pa še to.

Kar se cest tiče, je iz leta v leto več turizma. Hrvaška tako kot mi Slovenci se že trudi, urediti pospešiti promet, vendar za to rabiš denar. In denar pride od države. In sem poslušal koliko problemov jim dela Karlovac, ki je čep do Istre in Dalmacije, in da bodo to poskušali čim prej rešit.

Kar se Krka tiče je že nekdo napisal. Se pač določeno uro vsuje toliko ljudi na cesto da most enostavno ne požira tako hitro. Zato jest Krk navadno zapuščam po 21 uri in redkokdaj čakam.

No tudi o turizmu so imeli dost debat na radiu in so izračunali ogromne številke denarja, ki jim uide iz rok ravno zaradi Slovencev, ki v veliki večini ne plačujejo taks, prijavnin. Poleg tega pa seveda mentaliteta domačinov je taka, da želijo, da njim čim več ostane. In velikokrat v manjših privat kampih me sploh niso prijavli. VZeli so dokumente jih dali v predalček in zadnji dan ven. Račun pa odkucan na kalkulator. In to je tudi to.

Midva z možem sva se vračala isti dan, le da sva šla s Krka okrog 15-ih, pa ni bilo nič gužve. Ne na mostu, ne kje drugje. Je pač odvisno od tega, koliko ljudi se odpravi domov ob isti uri. Na to pa se res ne da vplivat, pač upaš, da jih gre takrat čim manj.
Res pa je, da imajo Hrvati (tako kot je enkrat že nekdo napisal) radi slov. denar, Slovencev pa ne. Je pa boljša slika v Dalmaciji, tam pa so zelo prijazni ljudje, tako da se že veselim dopusta avgusta, ko gremo v Tribunj.
Pa še moja dobra in slaba izkušnja: meseca maja sva bila z možem na Pagu, kjer so nama ob naročilu kave kar sami prinesli zraven še vodo. Zdaj, na Krku, pa vode (razen tiste “u boci”) ni bilo možno dobiti.

Ja sorry no. Sam sem nestrpen itd….
Je blo kdaj napisan z moje strani kaku mrzm zastoje ??
NE!!!

Nestrpnezi pisejo to.

Ce pa sam povem, ku ti klikerei ne delajo in rines v guzvo oz. HR ka svojim juznim bratcom … boh pomahi.

Sam za 5% cenej z vsem 80% bolj postiman in kot kralj hodm v GR ali kamorkol, razn v HR.

Pa sem cist obicn clouk, le da drgje sem kralj.
Komu pol jok ku si v HR stranac Alpskisrb itd. ??

Odvezi svoje mozgane..

Mislim, da bi na teh forumih lahko ljudje pisali tudi bolj razločno!!!!
Ali smo že čisto pozabili na slovenski jezik. Saj ni potrebno, da iz slovenščine naredimo spakedralščino.

Hvala za razumevanje, kdor bo to razumel!

Meni se sploh ne zdi vse tako grozno. Tudi jaz imam dosti slabih izkušenj tako s Hrvaške, kot Grčije. Letos smo bili dva tedna na Krku, pa (skoraj ne morem verjet) resnično nimam nobene pripombe, samo pohvalim jih lahko. Tudi cene so bile nekje čisto take kot pri nas, gostinci prijazni, kar se cest tiče, se mi pa zdi da je to pač del poletja in dopustov. Verjamem pa, da človeka razjezi in spravi v slabo voljo, če obtiči v gneči ali pa se mu zgodi kaj slabega na dopustu. Ampak jaz ne bi rekla, da so Hrvati krivi… A ste bili kdaj v Portorožu? Jaz sem bila pri nas veliko slabše obravnavana in postrežena. Ne se sekirat, bodite dobre volje, pa bo.
Lep pozdrav in lepe počitnice.

Glede na to, kako se izražate in razmišljate, imate še srečo, da ima kdorkoli do vas pozitiven odnos. Obup!

Tanja

New Report

Close