Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Prometn nesreca

Prometn nesreca

Pozdravljeni,

Ne vem vec kam naj se obrnem. V petek sem sla s kolegicami ven in pustila avto doma, ter si uredila prevoz, ker sem imela namen nekaj spiti in ker sem se mladi voznik, ne bi spila niti enega piva, ce bi vedela, da bom vozila. Ob 3:00 zjutraj sem spila ze kar nekaj in ne vem kaj nama je bilo s prijateljico, da sva se domov odpravili z njenim avtom. Nekaj km naprej nama je avtobus presekal ovinek in sva vanj trcili z levim bokom, nekaj metrov naprej sem avto ustavila, sem pa malo prevec zavila na bankino in sva zato se nasedli pri jarku. Na kraj je prisla policija, napihala sem 0,84, ker pa ni bil avto na kraju nesrece mi je policaj napisal, da sem iz kraja pobegnila. Povedala sem mu veckrat, da to ni res ampak je on trdil, da sva pobegnili in naju je jarek ustavil.
Kazen bom ze placala, si jo definitivno zasluzim. Drugace nisem neodgovorna, zato sem tudi avto pustila doma in nikakor nisem imela namena voziti, se zdaj ne vem kaj mi je bilo in mi je nenormalno zal, takega dejanja ne bi nikoli ponovila.
Zanima me le,ce si lahko resim Izpit? Potrebujem ga namrec nujno, partner dela cele mesece na terenu in se doma sama z 3 letnim otrokom, brez izpita nam je slo zelo tezko. Predobro vem, da sem naredila ogromno napako in mi je resnicno zal, vendar se je to zgodilo. Vse bom sprejela, le odvzema izpita ne bi mogla preboleti. Prosim vas, ce mi samo poveste kaksne so moje moznosti?
Hvala ze v naprej. Lp

Te zastopim in ti verjamm …. Vendar žal , ni opcije povrniti izpita …. na novo boš morala delati
Žal imamo tako slabo vlado in sistem da te nič ne more rešiti ….

Ste odgovorili?ne vem, ce samo jaz ne vidim odgovora?

Pozdravljeni, najprej napišite ugovor na očitek, da ste hotela pobegniti iz kraja nesreče. Vozniško dovoljenje (v.d.) lahko “rešimo” pogojno. To pomeni, da se čim prej prijavite na kontrolni zdravniški pregled v kraju bivanja oz. pri najbližjem izvajalcu. Dobili boste sklep o začasno odvzetem vozniškem dovoljenju na katerega lahko vlagamo predlog za vrnitev, če opravite navedeni pregled. Brez tega ne bo šlo. In če vam sodišče vrne v.d. se boste lahko vozili do zaključka postopka o odločanje glede prenehanja veljavnosti v.d. Sledilo bo zaslišanje pred sodnikom in nato sodba v imenu ljudstva, ki vam naložila min. 1200€ kazni in izrek 18 kazenskih točk. Ko bo sodba postala pravnomočna boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na ta sklep lahko vlagamo predloga za t.i. pogojno obdržanje v.d. Če sodišče ugodi predlogu vam bodo naložili od 6mes. do 24mes. pogojne dobe v kateri se boste lahko vozili ne boste pa smeli storiti hujšega prometnega prekrška ali več prekrška v skupnem znesku min. 700€. Predlagam, da me kontaktirate na mail. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Koliko casa imam priblizno za zdravniski pregled?

Pozdravljeni, če želite dobiti začasno odvzeto v.d. nazaj je potrebno priložiti kont. zdr. pregled. Pri predlogu za odložitev prenehanja veljavnosti pa lahko dodamo potrdilo, da čakate na pregled. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

New Report

Close