prometni zakon iz leta 2004
Ah si naiven. Policaji imajo normo, in toliko morajo pobrati, kot določi vlada ko sprejema plan proračuna. Če ne bodo dovolj pobrali pri omejitvi 80, bodo pa postavili tablo 50. Ali pa bodo zvišali kazni. In točno to počnejo. Ali pa bodo goljufali. Za slednje ti govorim iz lastnih izkušenj.
Po cesti MIMO Šenčurja je bila še lani tabla 60. (izven naselja). In ko je zmanjkalo tistih, ki so vozili hitreje so jo popravili na 50, pa še v naselju, da bo tarifa višja.[/quote]
Table ne postavljajo policisti. To upam, da ti je jasno. Postavijo ga cestno ali komunalno podjetje po navodilih pristojnih organov kar pa policija ni, je pa lahko predladatelj cestne ureditve.
Pa še odgovor za zgoraj zapisano. Res je da je že dolgo časa od takrat ko sem hodil v avto šolo vendar se to kar sem zapisal do sedaj še ni spremenilo. Od mesta postavitve znaka veljajo njegova navodila.[/quote]
Državni zbor je spejel zakon, (kazni previsoke) vlada je sprejela plan, koliko morajo policaji pobrat, cestarji so table postavili tako, da se vozniki ujamejo v past, (omejitve so pretirane), kar policaji ne izterjajo, pa izterja sodstvo.
To je cel državni sistem usmerjen k kasiranju denarja in krpanje lukenj v proračunu, za našo varnost pa državi ni mar.
Veš kaj se je spremenilo od takrat, ko si ti hodil v avtošolo?
Table za začetek naselja ne stojijo več na istih mestih, četudi ni nobena hiša v naselju nanovo zrasla. Mi znaš pojasnit zakaj? Konkretno, zakaj cesta mino Šenčurja lani ni spadala v naselje, letos pa spada. In stanovanjskih hiš ob tej cesti NI.
Pa tudi omejitve hitrosti v naselju niso več enake kot včasih.
Da so table postavljene v nasprotju z zakonom o cestah policaji dobro vedo, ampak kršiteljev ne kaznujejo, pa bi jih morali. Raje goljufajo in tam neupravičeno pobirajo kazni.
Težko nalogo si dal bodočim katoliškim šolam.[/quote]
Misliš obstoječim ? Nekaj jih imamo že enih 10 let.
Jaz mislim, da je to težka naloga _vseh_ šol, ne le privatnih. Bi pa bilo zelo koristno, da se secira tematike kot so smrtna kazen in prisilno delo, pravna država, svobodna gospodarska pobuda, delitev cerkve in države, itd. Izjemno pomembne teme, ki jih bi moral vsak posameznik čimbolj preučiti.
Sicer pa smo tematiko privatnih šol že nekajkrat obdelali. Dokler se izvaja javno veljavni program na privat šolah, je v interesu (socialne) države, da s sofinanciranjem omogoči na takih šolah udeležbo tudi revnim prebivalcem. Saj ne, da bi mi bilo to po godu (kakor mi še marsikateri del naše sociale ni), ampak če smo socialna država (2. člen ustave), se moramo tako tudi obnašati.
Jaz vidim težave (glede ločitve države in katoliške cerkve) bolj na drugih področjih kot na šolskem.
ja saj, najbolj grozno ane delitev cerkve od države in to RK, pozabljaš da je v Sloveniji še veliko ver.
če želi imeri RKC svoje šole z veljavnim programom, potem naj tisti mali delček plača sama, saj hodijo v njene šole le njeni pripadniki, ki želijo svoje otroke krščansko vzgajati, torej jim naj pomaga cerkev, TO NI MOJ PROBLEM niti problem 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} državljanov, za katere so dobre državne šole, niti problem sociale.
hm, res me zanima kje so tista področja, ki tebe skrbijo???
a res, lažem, no pa mi ti povej kateri otroci hodijo v krščanske šole, morda otroci staršev ateistov, ali muslimanske vere ali budistov, pravoslavcev itd. no daj podkrepi tole svojo trditev o mojem umazanem delu.
veš kaj, poleg mene neposredno, imam vrtec RKC in kateri otroci ga obiskujejo, kaj praviš, pa še dobro da so starši resnično verni in se da z njimi prav lepo pokremljati.
kje je že tista tema o nesramnosti in nestrpnosti nekaterih in potem še nekoga zbode, če napišeš “ali je morda kdo pomislil, da so si sami krivi.
če se bo odprla privatna šola, ki bo imela program, podoben mojemu razmišljanju, bom svoje otroke (seveda če bodo želeli, so že malo preveliki in znajo že razmišljati s svojo glavo) vpisala tja in rade volje doplačala razliko, seveda če bo potrbno.
z ozirom na to, da smo, kar se nesreč s smrtnimi izidi tiče, prvi v vrsti, čemu ne bi bili prvi tudi
kar se kazni tiče.
Še premajhne so.
Pred kratkim sem se peljala v koloni vozil ko se
nekemu vozniku sfuzla in gre, v tisti koloni, prehitevati tovornjak. Sama sreča, da sem vozila
po vseh pravilih sicer bi prišlo do čelnega trčenja.
V primeru, da se na cesti obnašaš kot idiot je prav, da tudi plačuješ kot idiot oz. po mnenju nekaterih, previsoke kazni.
Še enkrat: kazni so prenizke.
Srečno!
Potrebno bo malce stopiti izven Slovenije, npr. na Nizozemsko. Tam se denimo privat “verske” šole štejejo za boljše in vanje svoje otroke vpisujejo tudi _mnogi_ neverni starši. Ali pa. če si brala lansko leto eno izdajo Financ, kjer je pisalo o Novi Zelandiji – tam se privat šole financira s 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} državnim vložkom.
Tako da JA, v mnogih državah ateistični starši dajejo otroke v verske šole, ker imajo običajno večji renome kot javne. In izkaže se nekaj nepojmljivega :-). Otroci iz takih šol so popolnoma konkurenčni tistim iz javnih.
Ker, ne boš verjela, otroke pripravljajo na višje stopnje (srednje šole, univerze) in se zato morajo učiti približno iste vsebine kot na javnih šolah. Saj drugače ne more biti, če želijo imeti dobro statistiko uspešnosti svojih učencev v nadaljevanju šolanja.
Ja, ninej, hodijo različni otroci, otroci verujočih in ne verujočih staršev. Pa ti še to povem, vzemi kakšen njihov almanah v roke, pa boš videla kako liberalna šola (v mislih imam gimnazije) kjer so izpovedi dijakov.
Zato, ninej te zaprošam, da si prizaneslivejša do te vrste ustanov.
Sicer je pa tako, kot mi je oče dijaka, ki obiskuje to gimanzijo rekel: “Naj kar blatijo te šole in gimnazije, bo za moje otroke še več prostora in časa za podajanje snovi”.
Le kaj boš storila, če se bo tvoj otrok želel vpisati v tako gimnazijo? Mu boš branila? Zarečenega kruha se največ poje. Pa lep pozdrav.
kje sem jih pa blatila, gre se za doplačilo in ne blatenje, vsak vzgaja kakor želi, tako kot jaz tudi ti, ane.
če bo moj otrok želel na krščansko gimnazijo, bo tudi šel, tako kot je eden že odšel na študij v tujino.
no ko smo pa že pri tem, mi pa prosim povej procente otrok, ki obiskujejo krščanske šole, pa niso kristjani, bilo bi zanimivo slišati.
demokrat
če se privatne šola financura z 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} državnim vložkom ne moremo reči da je privatna, ja.
preden pišeš o Nizozemski in njenih privatnih šolah se poglobi najprej v sistem šolstva v tej državi, potem pa jo primerjaj z našo.
Samo toliko, na Nizozemskem imajo tudi v javnih šolah predmet o religijah, kjer se otroci samostojno odločajo, kateri religiji se bodo pridružili, če se sploh bodo, hja tak sistem tudi mene ne bi motil, vprašanje pa je koliko bi motiv vas.
ti pa postavljam ponovno vprešanje, katera področja te boj skrbijo?
pa ti to resno?[/quote]
Država to popolnoma resno. Vsi prometni zakoni v zadnjih 15-tih letih, in tudi ta, ki ga bodo sprejeli v kratkem so namenjeni izključno polnenju proračuna. Če zadnje povišanje kazni ni prineslo manj nesreč, jih tud sedanje zvišanje ne bo. Saj nobenega ne poznam, ki bi se ubil zato, ker so kaznji prenizke.
Državo zanima samo denar. Kazen lahko plačaš samo z denarjem, čeprav bi drugačne oblike kaznovanja bolj zalegle. (opomin, javna dela, zapor….) Poleg tega policaji najraje pobirajo kazni za povsem nepomembne prekrške, ki ne vplivajo na prometno varnost, (malenkostno prekoračitev hitrosti….) table za naselje so prestavili daleč preden se naselje začne in na teh mestih neupravičeno kasirajo….
Dokler bo država dobro služila na račun prekrškov in prometnih nesreč, tud ne bo zainteresirana, da se število nesreč in prekrškov zmanjša.
Vse obljube o večji varnosti ob sprejetju novega zakona so pesek v oči v resnici gre samo za polnjenje državne blagajne, kar je dokazal tud zadnji prometni zakon.
Policaji bodo za isti denar delali manj, ali pa bodo isto delo pokasirali 2x toliko kot prej, oziroma 4x toliko kot pred štirimi leti.
Vera ni pogoj za vpis. Je pa pogoj, da šolo narediš.
Če se bo vpisal musliman, in pred poukom namesto očenaša molil alahu, trdil da Jezus ni Bog… potem se od mature lahko takoj poslovi.
Če pa bo musliman prisiljen molit očenaš in govorit “hvaljen Jezus”, da bi šolo izdelal, potem pa gre za nasilno pokristjanjevanje.
Oboje pa ni v redu.
Vera ni pogoj za vpis. Je pa pogoj, da šolo narediš.
Če se bo vpisal musliman, in pred poukom namesto očenaša molil alahu, trdil da Jezus ni Bog… potem se od mature lahko takoj poslovi.
Če pa bo musliman prisiljen molit očenaš in govorit “hvaljen Jezus”, da bi šolo izdelal, potem pa gre za nasilno pokristjanjevanje.
Oboje pa ni v redu.[/quote]
In kaj ima to zveze z prometnim zakonom???