Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosena kaša

Prosena kaša

Ker ste tukaj same krasne kuharice bi vas prosila za kakšen uporaben recept za proseno kašo.

Poznam tistega ki so mu dodane suhe slive in tisti narastek z zelenjavo, pol se pa na kulinariki konča.
Rada bi nekaj kar bi jedli tudi mali otroci. A se lahko uporablja tudi kot priloga k zrezkom v omaki?

Upam, da dobim kakšen recept.

One so kuhale mlečno kašo, podobno kot mlečni gres ali riž. Kaša se malo dalj kuha in tudi nakuha (lonček kuhaj !).

jaz jo mešam z meltim mesom – delam polpete
kuhano dajem v zelenjavne juhe
odlična je z gobami
z jabolčnim sokom pečena v pečici – kot sladica
za zajtrk z jogurtom, lešniki, jabolki, medom, limono
ali pa poletna kot sataraš…. in še in še

sladki proseni narastek

15 dag pros.kaše
6 dl mleka
1 van.sladkor
lim.lupina
6 dag masla
4 jajca
10 dag piškotnih drobtin
sladkor za sneg in za model
oprano kašo damo v kozico z mlekom, osolimo in dodamo van.sladkor in lim.lupino. Kuhaš 25 min.
ohladiš in dodaš maslo,rumenjake in piškotne drobtine
ko se masa popolnoma ohladi, dodaš sneg s sladkorjem
lahko pečeš v vodni kopeli 180C 20 minut ali pa v razgreti pečici na 180 c 30 min

Naša dva to jesta

Jaz naredim enako kot rižev narastek, samo, da daš kašo, vmes naribam še plast jabolk s cimetom, lahko pa daš tudi skuto z rozinami.

Jaz jo naredim na mleku, moja otroka imata to zelo rada že od nekdaj. Posujeta pa si jo s kakavom:)
Jaz si dam pa med gor, ali pa nič.

Hvala, krasne ste!! Jutri bomo imeli nekaj od tega zagotovo za kosilo!

lp

Ima katera mogoče recept za kaj posebnega iz prosene kaše, samo da je slano? Hvala.

Na hitro; izdolbeš bučko, maso premešaš s proseno kašo ( kuhano), po želji lahko dodaš še kakšno drugo zelenjavo ( grah, korenje,..), tamar, skuto,…, napolniš izdolbene bučke, posuješ s sirom in popečeš.

Hvala! Bom takoj danes poskusila tole :-)))

Bujta repa. Če nimaš odjemalcev za svinjske kosti, jih komot lahko preskočiš. Daš namesto kosti na dno lonca tanko plast pražene čebule, pa je.

Ali pa skuhaš kašo v slanem kropu in imaš za prilogo k čemurkoli. Kot namesto kuskusa, recimo.

Pa dobra je za v zelenjavne juhe, imaš potem v bistvu samostojen obrok.

Verjetno bi se dal tudi narastek narediti na slano, pa solata zraven; ampak tega še nisem poskusila.

Hvala tudi tebi 🙂
Sem pa že poskusila polnjeno bučko, za pokušino sem napolnila še jajčevec. Dodala sem še korenček, zeleno, grah, čičeriko, pa po vrhu nariban sir in zapekla v pečici.
Njami 🙂

New Report

Close