Prosena kaša
Ker ste tukaj same krasne kuharice bi vas prosila za kakšen uporaben recept za proseno kašo.
Poznam tistega ki so mu dodane suhe slive in tisti narastek z zelenjavo, pol se pa na kulinariki konča.
Rada bi nekaj kar bi jedli tudi mali otroci. A se lahko uporablja tudi kot priloga k zrezkom v omaki?
Upam, da dobim kakšen recept.
sladki proseni narastek
15 dag pros.kaše
6 dl mleka
1 van.sladkor
lim.lupina
6 dag masla
4 jajca
10 dag piškotnih drobtin
sladkor za sneg in za model
oprano kašo damo v kozico z mlekom, osolimo in dodamo van.sladkor in lim.lupino. Kuhaš 25 min.
ohladiš in dodaš maslo,rumenjake in piškotne drobtine
ko se masa popolnoma ohladi, dodaš sneg s sladkorjem
lahko pečeš v vodni kopeli 180C 20 minut ali pa v razgreti pečici na 180 c 30 min
Naša dva to jesta
Bujta repa. Če nimaš odjemalcev za svinjske kosti, jih komot lahko preskočiš. Daš namesto kosti na dno lonca tanko plast pražene čebule, pa je.
Ali pa skuhaš kašo v slanem kropu in imaš za prilogo k čemurkoli. Kot namesto kuskusa, recimo.
Pa dobra je za v zelenjavne juhe, imaš potem v bistvu samostojen obrok.
Verjetno bi se dal tudi narastek narediti na slano, pa solata zraven; ampak tega še nisem poskusila.