prosim
En problem….že več kot 14 dni me srbi glava in ni nič opazit.
Sedaj pa se že en teden praskataoba otroka.
Večkrat sem jima pregledala lasišče in nisem nič opazila.
Danes pa sem jima oprala lase z šamponom od Eucerina,proti srbenju.
Pri starejši še vedno ni nič opazit (ima pa dolge goste lase) pri mlajšemu pa sem opazila nekaj res drobnih belih pikic. So to uši,gnide?
Nismo še imeli,tako da ne vem.
Tašča pravi da so gnide bele in nato se izležejo uši sivkaste?!
Kater šampon res pomaga?
Ali bo škodilo če tudi hčerki operem lase s šamponom kljub temu da ni nič opazit,se pa fajn praska?
HVALA VAM
Poskušaj počesati in če je prhljaj, bo odpadel, če je gnida, ne in jo lahko le z nohtom odstraniš. Če je prhljaj, je tudi suho lasišče, ki lahko srbi.
Če so prisotne uši, šampon kaj dosti ne bo pomagal. Stopi do kakšne dežurne lekarne.
http://www.zzv-kr.si/ambulanta/naglavne-usi
http://www.ivz.si/?ni=149&pi=5&_5_Filename=1773.pdf&_5_MediaId=1773&_5_AutoResize=false&pl=149-5.3.
Zdravo.
Prnam so tudi bili problemi lani v šoli. So otroci uši pokasirali.
Če je po glavi belo je verjetno prhljaj. Gnide se držijo ob korenu lasu. Čisto pr glavi. In jih je treba na roke dat stran. Noben šampon ne pomaga. Gnide je treba na roke pobrat dol.
V lekarni poleg šampona pride en tak fini glavniček, ki je ful gost. Pa si še s tistim pomagaš.
Za uške, ki se izležejo, pa je treba nad njim9i s šamponom. Samo ta iz lekrane ni kaj velik pomagal. Pomga bolj šampon za pranje dlake kužkov (nič bati, da je kaj strupeno; ful so nežni ti šamponi; pa mehki lasi bodo po pranju s tem šamponu; samo ne govorit, da boste z njim otroku lase prali).
Ta šampon za pse je najbolj pomagal.
Pa nič v čope spenjal las, ker so se noter v čopih uške zbrale.
Ma je bla cela katastrofa to prnas (pr bratovih otrocih to drugače).
cel proces česanja las, pobiranje in podenje ušk ter gnid, pranje las, … je vzelo po eno uro pa pol za otroka.
Drugače pomaga tudi, če s kisom glavo opereš. Samo če so kaj že grizle uške po glavi, bo zapeklo. je treba sprati z vodo. Lasje bodo smrdeli malce po kisu. Ampak uškam ne bo pogodu. Pa jo bo kšna popihala.
Potem pomaga tudi, če imaš za lase ravnat likalnik, da greš s tem čez lase. Ker vročina uškam ne dene dobro.
Sicer pa pojdi v lekarno, pa povejte; pa bodo oni tam povedal al vam prodajao šampon proti prhljaju in srbečeiči; ali pa vam dajo to za uške podit.
Upam, da nimate nadležnih uk …