Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prosim – kje stanovanjski kredit 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gotovina??

prosim – kje stanovanjski kredit 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gotovina??

Živjo!

Zanima me, kje se dobi stanovanjski kredit v gotovini.Vzel bi manjši znesek (8000 EUR) za 5 let.Ima kdo podoben kredit, ki ga je dobil na roko oz. mu ga kje niso dali vsega v gotovini?

Hvala!

Kolikor jaz vem, stanovanjskih kreditov ne izplačujejo v gotovini, ampak denar nakažejo direktno na TRR prodajalca, tako da ti s tem nimaš nič.
Itak gre pa za tako majhen znesek in za kratkoročen kredit, tako da komot vzameš potrošniškega – tega pa dobiš v kešu in ga lahko porabiš kakor hočeš. Res pa je, da so pri potrošniških kreditih višje obresti.

Ja sej obresti me matrajo.Zakaj bi plačeval več, če ni treba in resnično rabim za hišo.Lahko dobim predračun recimo za izdelavo ometov, za potrebo postopka najema kredita, plačal pa bi izvajalcu s kešom brez računa, ker je logično ceneje.Vem pa, da se je govorilo, da se dobi tudi stanovanjski kredit v gotovini?

To ni res, mi smo lani dobili 80.000 € direktno na račun. Smo pa morali predložiti predračun.

Se pa strinjam, da se za 8000 € verjetno ne splača jemati stanovanjskega kredita, ker so stroški odobritve precej višji kot pri potrošniških, tako da ti ne pokrijejo višjih stroškov odobritve.
Kako pa misliš kredit zavarovati?

Zavaroval bi preko zavarovalnice.Hmm, nisem pa sploh gledal potrošniškega in to – o višini stroškov o odobritvi.Grem na hypo, k majo vse variante testnih izračunov, samo po moje bodo pa obresti višje…

Samo računaj, da se stroški odobritve stanovanjskega posojila gibljejo od 300 € navzgor. Potrošniški so precej cenejši.
300 € pri tako majhnem znesku je ogromno, toliko da ti ga višja obrestna mera potrošniškega posojila nikakor ne pokrije, sploh ne v 5 letih.

Hm, kakor sem potem gledal info izračun pri hypo banki so stroški pri taki vsoti skoraj enaki.Stanovanjski je celo za 37eur cenejši pri stroških odobritve in zavarovanju.Ja kje pa je potem potrošniški cenejši?

Če si komitent NLB dobiš 8000 EUR gotovinskega kredita brez zavarovanja, stroški odobritve so cca.42 EUR. Poceni. In to takoj, v pol ure.

No, mi smo dobili na NKBM zelo visok znesek na račun, tako da tisto, da nakažejo le izvajalcu ni nujno. Je pa mož dober pogajalec, za kredit se je šel pogovarjat k direktorju, ne na bančnem okencu. Obresti temu primerno ugodne.

parušula – to ni pogajanje, ampak izsiljevanje, če greš k direktorju

Verjemi mi, da ni tako. Da se lepo kulturno pogovoriti, in bodi prepričan/a, da ga direktor ne bi sprejel, ali zavrnil pogovor, če bi to bilo tako nenavadno ali celo izsiljevalsko.

New Report

Close