Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosim nasvet – voden izpuščaj

Prosim nasvet – voden izpuščaj

Pri moji 2-letnici sem opazila en izpuščaj na nadlahti – je kar precej dvignjen (kake 2 mm) in kot bi bil notri voden. Vročine nima, razpoložena je dobro, v vrtcu trenutno ni nikogar z noricami. A se kateri sanja, kaj bi to bilo? Hvala.

žulj? od nahrbtnika? sorry mogoče je mal čudna pripomba ampak mi je samo to na misel prišlo ker si rekla da noric nima nihče 🙂

Hvala, da si se potrudila:-) Ampak ni žulj, ker ne nosi nahrbtnika in nič podobnega. Izgleda pa malo podobno žulju, to pa res, samo da je manjši.

Pa bodo verjetno vseeno norice. Če je kdo kužen v njeni okolici se lahko še pokaže. Boš videla jutri jih bo verjetno že kaj več.

Naša punca je znoricami začela s samo dvema vodenima izpuščajema in to je trajalo dva dneva, tako da splohnismo pomislili na norice. no nato pa se je začelo zares…. Tako da bodi pozorna. Sicer pa norice je lahko pokasirala tudi v kakšni trgovini, knjižnici, ni nujno da je glih v vrtcu, ker so norice kar precej nalezljive in še to so najbolj nalezljive ravno preden pri osebi izbruhnejo izpuščaji, tako da ne moreš vedet….

aja pa še to, ni nujno da dobi vročino. Tudi počutje je lahko popolnoma nespremenjeno, ker nekateri otroci norice zeleo na easy prebolijo. Vsaj pri nas je bilo tako.

Sori, ker se mešam vmes.
Mene p zanima, če res ostanejo brazgotine, če si norico spraskaš?
Imam 5 mesečnega sina, ki jih je dobil in njemu pač ne morem z nobeno finto dopovedat, da se ne sme praskat. Sedaj so se že posušile in si je v bistvu spraskal tri kraste.

Za ***katko*** pa:
Počutje je lahko zelo uredu (kot je bilo pri našem) in zato sploh ne pomisliš na norice. Lahko jih dobiš že s tem, če si v istem prostoru kot je oseba, ki je okužena in seveda lahko da ta oseba sploh še nima pik, ker je vsak kužen že dva dneva prej kot jih dobi.
Torej skoraj verjetno so (bodo) norice. Najbolje, da počakaš do jutri.

LP

Mislim, da so kar norice.
Ko jih je imel moj otrok, jih ni imel nihče poznan v bližnji in daljni okolici. Tako, da je čisto mogoče. So zelo kužne, okužuješ pa že pred pojavom izpuščajev.
Eni otroci prenesejo bolj mimogrede, se pravi, brez hujših težav, drugi imajo vročino, bolečine, grozno srbenje. Se zadeva nekaj dni stopnjuje.
Boš že jutri videla, pa naj čimbolj na lahko mine.

Hvala punce, zlate ste.

Danes sem opazila še nekaj rdečih flekcev. Verjetno bodo res norice. Sem jo že naročila k pediatru.

norice so to, vodene koze, k zdravniku pojdita!!

Katka v vrtcu Otona Zupančiča so norice.. preverjeno, ker jih je večji prebolel in včeraj zvečer dobil tamali. (Skupina mucke.. )Jaz ne grem k pediatru, Jih bodo že kasneje vpisali, ker ti tako nič ne dajo razen Claritine sirup, tega pa imam tako še od starejšega;)
lp

New Report

Close