PROSIM pomoč s Termostatom Cronomax CM95
Ali mi lahko kdo pomaga?
Kaj naj naredim s sobnim termostatom, ki nam uravnava našo plinsko peč v kopalnici, da bo spet delal.
Zmanjkalo je baterij in sem zamenjala z novimi, sedaj se pa termostat noče več prižgati, da bi se lahko temperatura uravnavala.
Katerekoli gumbe pritiskam, ni nič.
Sem gledala za kakšni gumb za reset, pa nisem nič našla….
[/quote]
Sem že kar nekaj termostatov sprogramiral, pa še nisem opazil, da bi katerega moral posebej vklopiti, da bi začel delovati in kazati temperaturo, ko si zamenjal baterije.
Daj še enkrat baterije ven in pusti par minut brez baterij ter potem nazaj.
Če ne bo deloval, pa je verjetno crknil in bo treba novega, ki pa ga dobiš že za 20 evrov.
[/quote]
Sem že kar nekaj termostatov sprogramiral, pa še nisem opazil, da bi katerega moral posebej vklopiti, da bi začel delovati in kazati temperaturo, ko si zamenjal baterije.
Če ne bo deloval, pa je verjetno crknil in bo treba novega, ki pa ga dobiš že za 20 evrov.[/quote]
VERJETNO RES. ALI JE KOMPLICIRANO NOVEGA PRIKLOPITI, RABIM MOJSTRA, ALI LAHKO SAMA?
HVALA ZA VSE ODGOVORE.
Če ne bo deloval, pa je verjetno crknil in bo treba novega, ki pa ga dobiš že za 20 evrov.[/quote]
VERJETNO RES. ALI JE KOMPLICIRANO NOVEGA PRIKLOPITI, RABIM MOJSTRA, ALI LAHKO SAMA?
HVALA ZA VSE ODGOVORE.[/quote]
Komplicirano ni.
Najprej moraš izklopiti varovalko ali pa kar FID, če ne veš katera je za peč, da te ne bo streslo.
Potem vzameš dol ta termostat, odklopiš tisti dve žički in po navodilih zmontiraš in priklopiš nov termostat.
Verjetno bo treba narediti še kakšno dodatno luknjo v steno, ker nov termostat ne bo isti.
To lahko narediš kar z manjšim izvijačem po katerem udariš s kladivom, da lahko v tisto luknjo spraviš plastični zidni vložek, ki je ponavadi priložen pri novem termostatu.
Termostati imajo običajno tri priključke, ker je odvisno ali vklapljaš peč ali pa klimo.
Ti uporabiš seveda le dva, katera dva, pa piše v navodilih.
Če priklopiš narobe, ne bo sicer nič narobe, le peč bo delovala kontra. Kar pomeni, da bo delovala takrat, ko je termostat izklopljen. Če se ti to zgodi, pa potem samo kabel priključi na drugi kontakt.
Če ne bo kaj jasno, pa odpri novo temo in vprašaj.
Pozdravljeni, ima mogoče kdo navodila res za ta termostat?
Ali pa ve, kako spremeniti temperaturo. Smo se na novo vselili in je ta termostat, navodil ni na spletu, probali smo vse možne gumbe, da smo le prišli do programa KDAJ naj bi grel za različne dni, ampak temperature pa ne znamo nastaviti.
RES bi prosila za pomoč