Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti prosim pomoč – trener psihično uničuje otroka

prosim pomoč – trener psihično uničuje otroka

Pozdravljeni,

Otrok trenira ekipni šport, ki ga iz dna srca obožuje.
Pred kratkim je prišlo do nesoglasja med mano in trenerjem, želela sem pač samo razčistiti določene stvari, ki so se dogajale nad mojim otrokom.

A stvar se je samo poslabšala. Trenerju sem dokazala, da imam prav, ker drugače ne more ščitit sebe, se je sedaj spravil nad otroka. Otroka sedaj dobesedno psihično uničuje. Otrok ne je, ne spi, zbolel je, enostavno je totalno na tleh. Doma se z možem poizkušava pogovarjati, reševati stvari, ampak iz treninga na trening so stvari samo še slabše, ali ga trener totalno ignorira, ali ga zmerja z žaljivkami, s katerimi še jaz osebno ne vem, če bi jih lahko prenesla.

Sedaj me pa zanima, pravno gledano, ali lahko tega trenerja osebno tožimo zaradi psihičnega nasilja nad otrokom. Jamrajo tudi drugi starši, nekateri so že popolnoma obupani, nekateri pa se vedejo kot pav,…dajo glavo v pesek, in se obnašajo, da je vse o.k.

Otroka od včeraj naprej, ko je spet doživel ploh žaljivk, zmerljivk in psovk, ko sva ga z možem doma mirila skoraj dve uri, da je prišel malce k sebi, ne bova več dovolila, da hodi na treninge. Sedaj pač iščemo športno alternativo, ampak to bomo že rešili.

Zanima me, kako naj tega trenerja ustavimo, da bo dal mir. Kakšen je postopek tožbe zaradi psihične zlorabe nad mojim otrokom?

Prosim nasvet,

hvala lepa

Ena mami, ki si želi samo mir, a očitno so ljudje, ki ne razumejo, kako je treba delat z otroki. Da več dosežeš s pohvalo in pravo motivacijo, kot pa z zmerjanjem, psovanjem, z žaljivkami, in da mu praviš ničvrednež.

Pozdravljeni,
ker zadeva ni enostavna, tudi ni enoznačnega odgovora. Najprej je treba natančno preučiti zadevo in ugotoviti, ali vsebuje trenerjevo ravnanje nemara elemente kaznivega dejanja. Glede na to se sprejmejo nadaljnji ukrepi ter bodisi sproži kazenski postopek bodisi vloži civilna tožba. V primeru, da se odločite za ta korak, vam vsekakor svetujem odvetniško pomoč.

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close