Prosim pomoč – ujeta v mreži narcisa
Samo 2 meseca je potreboval, da sem se ujela. Prva faza osvajanja je mimo. Je že stekla 2.faza -žaljivke letijo iz njegove strani, da sem tako šokirana, da si mislim, da to sanjam in da ni možno, da je človek zmožen ljubljeni osebi kaj takšnega izreči. Poskusila sem že 2x zaključit, pa me vedno potegne nazaj na karto moje empatičnosti. Bože mili kakšno nedolžnost je sposoben zaigrat, da bi se še ga kamen usmilil. Nič ne pomaga , da se opominjam kaj vse je izrekel v tem zadnjem mesecu, kolikokrat pokazal z dejanji kdo vse je na lestvici njegovih prioritet pred mano.
Enega narcisa sem se uspela rešit po dolgoletni vezi in bila precej časa samska ter prepričana, da bom v bodoče izbrala bolj modro. Nimam pojma kako sem se lahko med vsemi osvajalci odločila spet za narcisa. Kljub temu, da sem kar hitro prepoznala znake, sem spet ponovno ujeta in ne morem ven, čeprav vem kako se bo stopnjevalo, če ne zaključim nemudoma. Priznam svojo šibkost, nimam dovolj moči pri odločnosti, da ko zaključim, da pri tem vztrajam. Vedno znova me potegne nazaj v svoj krog manipulacije. Res je vrhunski igralec.
ni vrhunski igrlec, ti si umska bolnica. če grem jaz kupit nek avto, ko vem da je sfukan, da je zdrkan, pa ga grem zavedno vseeno kupit, pol ni kriv nihče drug kot jaz. ti si sama kriva. v tebi je problem. težava ,da padaš na lepe besede. pač neka fora je ki ti je manjkala kot otroku, da padeš na te fore.
V teoriji veš in se zavedaš,ne znaš ali zmoreš rešit pa konflikta v sebi ,da prekineš tak odnos.Kaj je v tebi oz.tvoji notranjosti,da se povežeš z takim tipom človeka,ki poseduje take osebne lastnosti?.Najprej moraš delat na sebi in svoji samozavesti ,ker si očitno šibka .Ni to nekaj slabega,le sebe lahko spoznaš saj je partner tvoje ogledalo v tem smislu,da pogledaš vase .Najprej se nauči imet rada sebe ,se cenit in ne iskat ali zapolnjevat tvoje praznine pri drugih . Vem,da ni to enostavno je pa nujno,da zmoreš pravočasno ustavit vso zadevo in empatijo uporabit zase .Svetujem ti,da prekineš tak odnos ,ker boš le še senca sama sebe .Odloči se zase in bodi prijazna do sebe.Za tak tip ljudi je treba bit vešč in frozen ,ne se ozirat na njihove travme in vedenje saj imajo oni velik problem sami sabo,posledično pa rabijo osebo,ki je žrtev .Gre za soodvisen odnos ,ki nima zdravih temeljev .Takoj poberi šila in kopita dokler si še pri sebi ,ker bo potem vedno težje dokler se ne boš ti zlomila .
Anonimno 10247, 28.12.2023 ob 18:22
Ni vrhunski igralec, samo ti si vrhunska naivnica, ki rabi dramo.
Verjetno sem res vrhunska naivnica. Ne potrebujem drame in nikoli nisem imela želje biti v središču pozornosti. Precej časa sem bila samska in uživala v tem. Mislila sem, da sem večino lekcij manipulacije iz strani narcisa predelala, da sem s težkimi preizkušnjami pridobila na modrosti in da sem pripravljena ponovno na zvezo, ki bo polna harmonije in sprva je kazalo, da je to to. Zame je imel vrhunsko in edinstveno tehniko osvajanja in eto, padla sem kako sem dolga in široka in to v pičlih dveh mesecih, jao.
yep, neka labilnost, lej- zberi vso moč, ki jo premoreš in čao. nič razlagat, nič kontaktirat, kot, da se odseliš v tujino. to mora biti – hitri rez – / sam na kratko- ga ne ljubiš, ni ljubezni, ni ničesar/ ne dovolit, da si te lasti, upravlja , manipulira in komandira…srečno. če bo kaj poskušal- potem- pa prijavit in prepoved približevanja…počakaj z naslednjo zvezo- bolje samska kot s takimi norci…dandanes kvalitetnega moškega imet je že znanstvena fantastika očitno. in kdo vzgaja take deviacije , se je tud za vprašat…
Kamal, 28.12.2023 ob 18:34
Mene pa zanima kolk si stara, da dejansko zvem, kdo se lahko v to ujame. Kaj te pa pritegne nazaj – denar, tič ali kaj drugega. Ker če si želiš spoštovanje in ljubljenost, kako potem drugo prevlada.
Sprva me je pri njem pritegnila njegova ZAIGRANA prijaznost, vljudnost, spoštljivost, skromnost, sramežljivost, iskrenost, modrost,kavalirstvo, nevsiljivost, edinstven način osvajanja. Ne potegne me nazaj denar ali tič, ampak njegova zaigrana ranljivost, ki me zaradi moje empatije do sočloveka vedno omehča in najde izgovor, da ni narcis in da takšnega ubožca, ki ga vedno zaigra, ko se mu postavim po robu ob kakšni žaljivki in želim z njim zaključit in ki se ti zasmili v dno duše, ni nihče sposoben zaigrat in da verjetno ne zna drugače komunicirati z ljubljeno osebo, ker se počuti ranljivega, ker ponovno ljubi in da je to njegov oklep, da ga spet katera ne prizadene. Vem, da je to brezvezen izgovor.
Jaz pa toliko berem opise in opredelitve narcisov, pa nikakor ne morem tega prilepiti na kakšnega od ljudi, ki jih poznam. Kakšna lastnost se že prekriva, ampak diagnoze si pa kot laik ne drznem postaviti. Tudi sem enkrat brala, da ljudje kar preveč radi in vsepovprek pripisujejo to opredelitev. Dajmo prepustiti takšne diagnoze strokovnjakom.
Iz odnosa, kjer se na polno manipulira ali pa se v njem ne pocutimo dobro, je pa seveda treba izstopiti. Tega, avtorica, pa nihče ne bo naredil namesto tebe.
obupana615, 28.12.2023 ob 18:05
Samo 2 meseca je potreboval, da sem se ujela. Prva faza osvajanja je mimo. Je že stekla 2.faza -žaljivke letijo iz njegove strani, da sem tako šokirana, da si mislim, da to sanjam in da ni možno, da je človek zmožen ljubljeni osebi kaj takšnega izreči. Poskusila sem že 2x zaključit, pa me vedno potegne nazaj na karto moje empatičnosti. Bože mili kakšno nedolžnost je sposoben zaigrat, da bi se še ga kamen usmilil. Nič ne pomaga , da se opominjam kaj vse je izrekel v tem zadnjem mesecu, kolikokrat pokazal z dejanji kdo vse je na lestvici njegovih prioritet pred mano.
Enega narcisa sem se uspela rešit po dolgoletni vezi in bila precej časa samska ter prepričana, da bom v bodoče izbrala bolj modro. Nimam pojma kako sem se lahko med vsemi osvajalci odločila spet za narcisa. Kljub temu, da sem kar hitro prepoznala znake, sem spet ponovno ujeta in ne morem ven, čeprav vem kako se bo stopnjevalo, če ne zaključim nemudoma. Priznam svojo šibkost, nimam dovolj moči pri odločnosti, da ko zaključim, da pri tem vztrajam. Vedno znova me potegne nazaj v svoj krog manipulacije. Res je vrhunski igralec.
pri meni je enako, s tem, da je ona narciska, ne morem se je rešit.
obupana615, 28.12.2023 ob 18:52
Sprva me je pri njem pritegnila njegova ZAIGRANA prijaznost, vljudnost, spoštljivost, skromnost, sramežljivost, iskrenost, modrost,kavalirstvo, nevsiljivost, edinstven način osvajanja. Ne potegne me nazaj denar ali tič, ampak njegova zaigrana ranljivost, ki me zaradi moje empatije do sočloveka vedno omehča in najde izgovor, da ni narcis in da takšnega ubožca, ki ga vedno zaigra, ko se mu postavim po robu ob kakšni žaljivki in želim z njim zaključit in ki se ti zasmili v dno duše, ni nihče sposoben zaigrat in da verjetno ne zna drugače komunicirati z ljubljeno osebo, ker se počuti ranljivega, ker ponovno ljubi in da je to njegov oklep, da ga spet katera ne prizadene. Vem, da je to brezvezen izgovor.
Hahah, to je pa dober obrambni refleks. Prideš nazaj k njemu, ker si “empatična oseba”, ma nemoj, pa koga ti slepiš? Prideš nazaj, ker rabiš to v svojem življenju, rabiš to dramo s tipom, rabiš da te odpika in spet nazaj pritegne češ odslej bo drugače. Pa nikoli ni in to veš. Ne vzameš ga nazaj, ker si empatična, saj veš, da blefira, torej se ti v resnici ne more smilit. Vzameš ga nazaj, ker nujno rabiš adrenalin in čakanje na novo dozo pizdarij.
Ali pa si tudi ti polna pizdarij, čeprav se zdaj tu prikazuješ kot mati Tereza, vsa dobra in prijazna, pripravljena se darovati nevrednemu. Čisto možno, da sta se našla dva podobna, ki rabita drug drugega, da jima fura njuna toksična zveza. Eni brez nje ne morejo, normalna zveza jim je dolgočasna, tako da iz vsake naredijo toksično. To jim daje smisel, da vztrajajo.
555555, 28.12.2023 ob 19:02
Ženske ste pač čudna bitja … Partner vas lahko pretepe ko psa, pa mu boste še vedno po nekaj časa ritko nastavile.
drži. Kolegico je možakar pretepel na Pohorju za silvesterski večer, vsa krvava je stala v mrazu, ko so drugi nazdravljali novemu letu, ona pa izjavi; če pa ga ljubim ne morem brez njega?
Pol pa mu drži betico.
Ali pa je moški papak, ki ne more iz cone udobja, ker je levičar.