Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosim pomoč – ujeta v mreži narcisa

Prosim pomoč – ujeta v mreži narcisa

Ljubljena oseba po dveh mesecih?

Hecas se, a ne?

Pojdi k psihiatru. Izbiraš take zaradi nečesa v svoji podzavesti in to rabiš ozvestiti. Velikokrat je to slab vzor zakona staršev, kjer toksične veze postanejo “domače” in bse kar imaš. Edina pot ven, drgače jih boš vedno izbirala.

Odgovor na objavo uporabnika
obupana615, 28.12.2023 ob 18:52

Kamal, 28.12.2023 ob 18:34

Mene pa zanima kolk si stara, da dejansko zvem, kdo se lahko v to ujame. Kaj te pa pritegne nazaj – denar, tič ali kaj drugega. Ker če si želiš spoštovanje in ljubljenost, kako potem drugo prevlada.

Sprva me je pri njem pritegnila njegova ZAIGRANA prijaznost, vljudnost, spoštljivost, skromnost, sramežljivost, iskrenost, modrost,kavalirstvo, nevsiljivost, edinstven način osvajanja. Ne potegne me nazaj denar ali tič, ampak njegova zaigrana ranljivost, ki me zaradi moje empatije do sočloveka vedno omehča in najde izgovor, da ni narcis in da takšnega ubožca, ki ga vedno zaigra, ko se mu postavim po robu ob kakšni žaljivki in želim z njim zaključit in ki se ti zasmili v dno duše, ni nihče sposoben zaigrat in da verjetno ne zna drugače komunicirati z ljubljeno osebo, ker se počuti ranljivega, ker ponovno ljubi in da je to njegov oklep, da ga spet katera ne prizadene. Vem, da je to brezvezen izgovor.

“Sprva me je pri njem pritegnila njegova ZAIGRANA prijaznost, vljudnost, spoštljivost, skromnost, sramežljivost, iskrenost, modrost,kavalirstvo, nevsiljivost, edinstven način osvajanja.”

Kakšen je pa bil to ta “edinstven način osvajanja”, k tle po 7.000 letih osvajanja žensk ni glih lahko bit izviren in edinstven, kaj točno je bilo tok posebno?

In kako to sploh funkcionira, da te tip dva meseca “osvaja”, a ni bila že takoj vsaj neka kemija, ki potem preraste v zacopanost, a res lahko tip z vztrajnostjo prepriča žensko, ki sploh ni zacopana v njega? Mogoče lahko, ampak nisem zihr je najboljša podlaga za resno zvezo, da se je ženska pustila prepričat.

Preberi knjigo ” v opoju narcisa”. Veliko nasvetov boš tam prebrala kako se izvleči in kako doseči da se to več ne ponovi. Prekiniti moraš za vedno stike. Na totalni ignor

obupana615, 28.12.2023 ob 18:35

Anonimno 10247, 28.12.2023 ob 18:22

Ni vrhunski igralec, samo ti si vrhunska naivnica, ki rabi dramo.

Verjetno sem res vrhunska naivnica. Ne potrebujem drame in nikoli nisem imela želje biti v središču pozornosti. Precej časa sem bila samska in uživala v tem. Mislila sem, da sem večino  lekcij manipulacije iz strani narcisa predelala, da sem s težkimi preizkušnjami pridobila na modrosti in da sem pripravljena ponovno na  zvezo, ki bo polna harmonije in sprva je kazalo, da je to to. Zame je imel vrhunsko in edinstveno tehniko osvajanja in eto, padla sem kako sem dolga in široka in to v pičlih dveh mesecih, jao.

Ljudje so tu pametni kako si ti naivna. Nihče si ne predstavlja kako ima ljudje z narcistično motnjo izdelan profil . To so vrhunski igralci. Zanj je ženska njegova kraljica v fazi dvorjenja. narcis pozna le črno beli svet , ali ljubi ali sovraži.

Grrr, 28.12.2023 ob 22:19

Ljudje so tu pametni kako si ti naivna. Nihče si ne predstavlja kako ima ljudje z narcistično motnjo izdelan profil . To so vrhunski igralci. Zanj je ženska njegova kraljica v fazi dvorjenja. narcis pozna le črno beli svet , ali ljubi ali sovraži.

Drži. Ko ni več bel je črn in takrat odide, te izbriše iz svojega življenja.

Odidi od njega.

To so vrhunski igralci.

obupana615, 28.12.2023 ob 18:05

Samo 2 meseca je potreboval, da sem se ujela.  Prva faza osvajanja je mimo. Je že stekla 2.faza -žaljivke letijo iz njegove strani, da sem tako šokirana, da si mislim, da to sanjam in da ni možno, da je človek zmožen ljubljeni osebi kaj takšnega izreči. Poskusila sem že 2x zaključit, pa me vedno potegne nazaj na karto moje empatičnosti. Bože mili kakšno nedolžnost je sposoben zaigrat, da bi se še ga kamen usmilil. Nič ne pomaga , da se opominjam kaj vse je izrekel v tem zadnjem mesecu, kolikokrat pokazal z dejanji kdo vse je na lestvici njegovih prioritet pred mano.

Enega narcisa sem se uspela rešit po dolgoletni vezi in bila precej časa samska ter prepričana, da bom v bodoče izbrala bolj modro. Nimam pojma kako sem se lahko med vsemi osvajalci odločila spet  za narcisa. Kljub temu, da sem kar hitro prepoznala znake, sem spet ponovno ujeta in ne morem ven, čeprav vem kako se bo stopnjevalo, če ne zaključim nemudoma. Priznam svojo šibkost, nimam dovolj moči pri odločnosti, da ko zaključim, da pri tem vztrajam. Vedno znova me potegne nazaj v svoj krog manipulacije. Res je vrhunski igralec.

Zakaj privlačiš takšne ljudi, kot jih? Pa dajva malo na grobo. Pozabi, da si ti napisala uvodni zapis za trenutek ali dva. Preberi ga. Počasi in temeljito. Potem pa odgovori na preprosto vprašanje: na kaj se osredotoča ta zapis?

Hm. Zanimivo. Za narcise pravijo, da naj bi imeli znatne težave z empatijo. Zdaj, če izpeljem sklep… ne gre zato, da bi narcis ali ljubil ali sovražil, temveč zato, da nekateri kot ljubezen dojemamo neke stvari, ki z ljubeznijo nimajo nobene zveze. Ne gre za to, da bi narcos bil vrhunski. Gre zato, da ima žrtev tako zmotno prepričanje, da verjame.

Cnbd, 28.12.2023 ob 22:15

Preberi knjigo ” v opoju narcisa”. Veliko nasvetov boš tam prebrala kako se izvleči in kako doseči da se to več ne ponovi. Prekiniti moraš za vedno stike. Na totalni ignor

Po ločitvi od narcisa sem prebrala ogromno literature na temo kako se obnašajo, s čim se hranijo, kako jim postati nezanimiv oz.nekoristen, posledice žrtve, kako se pobrati po takšni zvezi, kako jih prepoznati,… Tudi predelala ogromno  življenskih lekcij z narcisom in se pobrala ter bila prepričana, da bom sedaj takšne ljudi takoj prepoznala, pa sem kljub temu še enkrat nasedla narcističnemu osebku, ker sem ignorirala prvi opozorilni alarm pri osvajanju, da je vse prelepo, da bi lahko bilo res in sebe prepričevala, da je to sreča, ki si jo končno zaslužim, ampak da sem verjetno samo nezaupljiva zaradi pretekle slabe izkušnje in da se je kao zato prižgal v meni alarm. Se je pa  kar hitro pokazalo, da človek ni iskren in da je prekleto dobro vse zaigral in po načrtu izpeljal.

Damice,

Vidim da vam ne gre. Lahko vas naučim vsega in odgovorim na vsa vprašanja. Če bi katera rada poizkusila malo testirati in se naučiti sem na voljo. Lahko tudi različne faze: lovebombing ali discard. Po želji.

Mogoče je to moj bivši.. Noro. Daj zberi pogum.

Anonimna27654, 29.12.2023 ob 06:57

Mogoče je to moj bivši.. Noro. Daj zberi pogum.

Lahko  napišeš 1.črko imena in priimka, prosim.

Izgovore iščeš. Ne moreš? Fajn, pa prenašaj potem to. Samo ne igraj žrtve. Nisi žrtev. Si si izbrara prostor točno tam kjer ga imaš. Nihče te ne sili. Nihče te ni privezal tja. Sama si se. On je mogoče narcis, ti si pa večna žrtev. Vedno boš iskala zakaj nisi srečna. Vedno bodo vzrok drugi ljudje. Ki jih sama izbereš. Ker ne znaš biti srečna. Misliš da nisi vredna tega. Ne maraš sama sebe, zato iščeš moške, ki govorijo kako si čudovita. Padeš na besede. Ker si jih sama sebi nisi zmožna reči. Misliš da se boš počutila ljubljeno in vredno če boš imela ob sebi nekega nakladača, ki po dveh mesecih globoko ljubezen izpoveduje. Ne razumeš da ni ljubezni tam. Ne razumeš, ker ne veš kako ljubezen izgleda. Kako prideš do nje. Ker je nimaš. Ti si problem. Problem ki ga očitno ne želiš rešiti.

Mogoce bi blo pa fajn pustit na fb in instagramu na novo odkrite besede kot so narcis, ker nisi solan terapevt, da bi bila sposobna sploh koga analizirat. Temu se rece gnoj od tipa, po domace prasec in gres naprej iskat normalnega. Ni tle nobene hude znanosti no

Ne išči izgovorov, raje pusti tipa in se imej rada. Če je po dveh mesecih tak, kaj bo čez leto,dve…če si že bila v takšni situaciji in veš kak je bilo težko….kak ti lahko pade na pamet da se vztrajaš z enim takim? Imej se rada. Bedaka lahko najdeš na vsakem vogalu, prvo prijazne besede, pol pa batine…

Ključ uspeha izhodne strategije iz toksičnega odnosa ni v partnerjevem vedenju, ampak predvsem v načinu, kako mi nanj reagiramo. To, da počasi odkrijemo, da je naša lastna empatija, način postavljanja meja in samozavest tisto, kar potrebujemo okrepiti. To nam bo počasi odprlo oči o pomembnosti osebnih meja in kako se naučiti reči ‘ne’, ko je to potrebno. Za naše duševno zdravje in zdrave odnose potrebujemo umakniti fokus iz drugega in ga usmeriti nase in svojo dobrobit. Razviti potrebujemo zavedanje, da nas še vedno krmilijo mehanizmi, ki so nam sicer dobro služili, ko smo bili še otroci, a nam sedaj, ko smo odrasli in smo zmožni sami piskrbeti za svoje čustvene potrebe, ne skužijo več.

obupana715, 29.12.2023 ob 10:02

Lahko  napišeš 1.črko imena in priimka, prosim.

Avtorica.

Je možno da je ime V. ? Je možno? Poznam točno enega takega, kot ga ti opisuješ.

A si ti čist sprana..komentiramo, nismo v mali šoli. Haloo a lahko napišeš prvo črko imena…mislm haloo!

Prva crka je

Tudi jaz imam tazga  a če bi imela kam bi šla raje včeraj kod danes čim prej ga pusti da te ne bo požrl vse živce

MORAŠ stran. In to takoj. Zberi moč! Predvsem pa ne poslušaj nasvetov tistih, ki o tej stvari nič ne vedo. Ne morejo vedeti… ker je stvar res kompleksna. Narcisoidnost ni bolezen, je pa huda osebnostna motnja/vedenjski vzorec, za katero ni zdravila. Ne bo se spremenil, le še huje bo. Ti v tem primeru ne moreš nič pomagati, če ostaneš, lahko pa na dolgi rok popolnoma izgubiš sebe. Na YouTubu poišči vsebine dr. Ramani ali preberi knjigo V opoju narcisa (Loti Palmer) in dobila boš vse odgovore za svojo ranjeno dušo. Pokrij si ušesa, zapri oči, da te njegova igra mask ne zmede, zapisi na list papirja vse, kar ti je bilo slabega rečeno ali storjeno in odidi. Čim prej. Seveda boš kdaj kasneje podvomila v svojo odločitev, a takrat preberi napisano in se ne vračaj nazaj v past. Želim ti vso srečo. Lahko ti uspe, le stran moraš čim prej.

Če te to kaj tolaži, ti povem, da nisi edina vrhunska naivnica. Takšnih je ogromno, ki padajo na sluzave besede, lepe obljube in šele čez par mesecev ugotovijo, kako so se spet ujeli v past.

Ravno iz tega razloga, ker je takšnih ljudi ogromno, kot si sama, nam vladajo narcisi, psihopati….Naivneži jih izberejo in to vedno znova novega narcisa z novim obrazom, ker se ljudje nikoli ničesar ne naučijo in raje pljuvajo po tistih, ki govorijo resnico, kot da bi se zazrli vase in duhovno zrasli.

Blokiraj in se ga izogibaj, nisi neumna take narcisi nimajo radi, oni imajo radi močno osebnost, da jim je večji užitek uničit samozavest, v komunikaciji bodi brez čustev, jeza je tudi čustvo, hladnokrvno,ravnodušnost, nič mu zaupat osebnih stvari, ker bo imel orožje, da te dobi, kjer te boli, pljuval bo po tebi v družbi, nič zato, ignoriraj, pa živi svoj lajf, upam da nimata otroka skupaj, pol je bolj zakomplicirano, pol se rajši posvetuj s psihoterapevtko, srečno, nikoli se ne bo spremenil in ne moreš ga rešit, ker uživa v tem da je sebi center sveta pa narcisi patološko lažejo, varajo

Jaz sem se izvlekla..je pa kratica imena tudi na V

Ne vem zakaj obsojate avtorico. Ok naivna, padla na lepe besede. Ampak je prepoznala vzorec, prepoznala vedenjsko narcisoidno motnjo, po 2 mesecih. Ne po 20 letih !! Poznam ženske ki so s takimi poročene, imajo otroke in se ne zavedajo, da živijo v bolnih odnosih. Vztrajajo, ene ne morejo zaradi premoženja, druge nočejo iti ven.  Imam sodelavko pri 50 ih ki je 9 let ločena, spoznava v večini čudne moške,ker je tudi ona taka da ni poglobljena, da ne ve kaj bi, razmišlja zelo enostavno, dober evro, lepe obleke, lepo govori, idealen je. Pretvarjata se oba, on da je popolno, ona da je mlada.  Sploh ne dojame s kom s zaplete, itak je veze konec po letu, dveh, ko se jo naveličajo in jo odvržejo kot rabljen kondom. In ona naprej išče, ona se ne da, pravi. Išče romantiko ki je ni.

New Report

Close