Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prosim pomoč – ujeta v mreži narcisa

Prosim pomoč – ujeta v mreži narcisa

Loti Palmer “V opoju narcisa”, analizira in svetuje ….

Izbira…ne privlači.

Očitno dobre lastnosti pretehtajo slabe.

Ce ne poisces pomoci in se ne zaves svoje potrebe po takem odnosu, se bos vedno znova vracala v enake odnose.

Ti izbiras.

Srecno.

Mimo je….hvala bogu. Ostala sem le opečena in z izgubo sluha.

Damice,

ne bo vam pomagalo. Tudi narciski se adaptirano, najdemo nove in nove naivnice. Tista ki ni poizkusila ne bo nikoli verjela da to ni ljubezen. Lovebomb je nekaj kar se nihče ne more upreti. Sprejemam vprašanja 😘😘😘 ponujam odgovore. Tisti ki nimate tega mehanizma prosim da nehate soliti pamet. Sploh Desi, ker sam dobro ve da mu je odnos propadel z ženo. Ne bo šlo. Vsaka tetka potrebuje tak cikel. Samo skozi simbolno nasilno smrt v odnosu lahko resnično zaživite.

Odgovor na objavo uporabnika
Narcissus, 31.12.2023 ob 11:16

Damice,

ne bo vam pomagalo. Tudi narciski se adaptirano, najdemo nove in nove naivnice. Tista ki ni poizkusila ne bo nikoli verjela da to ni ljubezen. Lovebomb je nekaj kar se nihče ne more upreti. Sprejemam vprašanja 😘😘😘 ponujam odgovore. Tisti ki nimate tega mehanizma prosim da nehate soliti pamet. Sploh Desi, ker sam dobro ve da mu je odnos propadel z ženo. Ne bo šlo. Vsaka tetka potrebuje tak cikel. Samo skozi simbolno nasilno smrt v odnosu lahko resnično zaživite.

Ti nisi narcis, ampak en navaden bukselj.

Si pa res ena brezglava kokoš.
    Se mi prav nič ne smiliš.

Zakaj te najdejo narcisi in zakaj ti najdeš narcise, saj je privlačnost vedno obojestranska.

https://sensa.metropolitan.si/osebna-rast/katere-lastnosti-iscejo-narcisi/#Echobox=1704016684

Uit

30.12.2023 ob 13:56

Ne vem zakaj obsojate avtorico. Ok naivna, padla na lepe besede. Ampak je prepoznala vzorec, prepoznala vedenjsko narcisoidno motnjo, po 2 mesecih. Ne po 20 letih !!

Če bi bil tip res narcisist, se njej po dveh mesecih o tem ne bi biti sanjalo.

Tip je samo navaden bukselj. Avtorica pa pač koza, ki želi biti žrtveno jagnje.

Pozdravljena,

vem, kako je s tem. Čim prej stran od njega, dokler se še niste preveč čustveno povezali. Vsakič znova  vas bo poskušal dobiti nazaj in vsakič znova boste še v slabšem položaju. Imam bivšega prijatelja, ki mi je zaupal vse svoje taktike. Celo tako daleč je šel, da je uničeval zakone drugih, da je prišel do želene ženske, ki jo je potem pustil, si našel drugo in ker mu ni bila več všeč, se je vrnil nazaj k prvi. In to je trajalo 2 leti, dokler ga ni postudirala. Njemu ni problem iti iz ene veze v drugo, brez težav v 1 uri pozabi, da ste bila njegova velika ljubezen (tako je govoril, vemo pa, da so ga samo besede). Tudi prepir zna biti razlog, da vas pusti same doma in se gre potožil in potešit k drugi naivnici.  Večkrat sedijo na dveh stolih, pa sploh ne boste vedeli. So zelo dobri manipulanti,  igralci brez primere. Z drugimi se družijo zaradi koristi, ko te ne rabijo, te hitro pozabijo in ko te sreča, se obnaša, kot da te ne pozna oziroma se skriva pred vami. Nimajo prav veliko prijateljev….in se nekaj – ženska vedno pade, ko jo nekdo hvali, ko reče, da sta sorodni duši, se strinja z vsem in jo občuduje. To je razlog, zakaj pademo na take tipe…ko zasveti prva rdeča lučka, je čas za prekinitev in pobeg in sicer na način, da se ga dobesedno blokira na vseh koncih- sms, klici, socialna omrežja…in srečno, ne bo lahko, bo pa odrešujoče…

Julija244, 03.01.2024 ob 21:52

Pozdravljena,

vem, kako je s tem. Čim prej stran od njega, dokler se še niste preveč čustveno povezali. Vsakič znova  vas bo poskušal dobiti nazaj in vsakič znova boste še v slabšem položaju. Imam bivšega prijatelja, ki mi je zaupal vse svoje taktike. Celo tako daleč je šel, da je uničeval zakone drugih, da je prišel do želene ženske, ki jo je potem pustil, si našel drugo in ker mu ni bila več všeč, se je vrnil nazaj k prvi. In to je trajalo 2 leti, dokler ga ni postudirala. Njemu ni problem iti iz ene veze v drugo, brez težav v 1 uri pozabi, da ste bila njegova velika ljubezen (tako je govoril, vemo pa, da so ga samo besede). Tudi prepir zna biti razlog, da vas pusti same doma in se gre potožil in potešit k drugi naivnici.  Večkrat sedijo na dveh stolih, pa sploh ne boste vedeli. So zelo dobri manipulanti,  igralci brez primere. Z drugimi se družijo zaradi koristi, ko te ne rabijo, te hitro pozabijo in ko te sreča, se obnaša, kot da te ne pozna oziroma se skriva pred vami. Nimajo prav veliko prijateljev….in se nekaj – ženska vedno pade, ko jo nekdo hvali, ko reče, da sta sorodni duši, se strinja z vsem in jo občuduje. To je razlog, zakaj pademo na take tipe…ko zasveti prva rdeča lučka, je čas za prekinitev in pobeg in sicer na način, da se ga dobesedno blokira na vseh koncih- sms, klici, socialna omrežja…in srečno, ne bo lahko, bo pa odrešujoče…

Točno takšni so. Še sreča, da sem ušla pravočasno, da sem večmilionsko dediščino dobila po tem, ko me je zapustil! Tak zdaj se pa naj pokriva s krediti. idiot

Pojdi stran

Ne javljaj se, pa če se v solzah utopi. Ker, če se boš, ne jamraj več tu. Preberi nujno knjigo Ne stopajte vec po prstih Mejno motene osebe so manipulatorji. Kralji na belem konju, dokler ga ne spoznaš v vsej njegovi podlosti. Na policijo sem šla, ker sem se ga bala. Sedaj ga ima druga. Ne sme v sluzbo, nima prijateljev, je gluhonema in rojeva otroke. Ubogo bitje se mi smili. Upam, da ne daje skoz, kar sem jaz, ker če, najbrz ne zmore in ne zna poiskat pomoči. V zlati kletki. Pffff

Nimaš kaj faze analizirat. Piči ven iz razmerja, še preden pride do otrok.

obupana615, 28.12.2023 ob 18:05

Samo 2 meseca je potreboval, da sem se ujela.  Prva faza osvajanja je mimo. Je že stekla 2.faza -žaljivke letijo iz njegove strani, da sem tako šokirana, da si mislim, da to sanjam in da ni možno, da je človek zmožen ljubljeni osebi kaj takšnega izreči. Poskusila sem že 2x zaključit, pa me vedno potegne nazaj na karto moje empatičnosti. Bože mili kakšno nedolžnost je sposoben zaigrat, da bi se še ga kamen usmilil. Nič ne pomaga , da se opominjam kaj vse je izrekel v tem zadnjem mesecu, kolikokrat pokazal z dejanji kdo vse je na lestvici njegovih prioritet pred mano.

Enega narcisa sem se uspela rešit po dolgoletni vezi in bila precej časa samska ter prepričana, da bom v bodoče izbrala bolj modro. Nimam pojma kako sem se lahko med vsemi osvajalci odločila spet  za narcisa. Kljub temu, da sem kar hitro prepoznala znake, sem spet ponovno ujeta in ne morem ven, čeprav vem kako se bo stopnjevalo, če ne zaključim nemudoma. Priznam svojo šibkost, nimam dovolj moči pri odločnosti, da ko zaključim, da pri tem vztrajam. Vedno znova me potegne nazaj v svoj krog manipulacije. Res je vrhunski igralec.

ČImprej steči od njega 300 na uro če treba treba

Popolnoma te razumem in nikar ne poslušaj tistih,ki ti pravijo,da si naivna ali pa da celo uživaš v tem.Tudi jaz sem na istem.S prvim narcisom(ga je sodna izvedenka tako opredelila,da ne boste skakali v luft)imam otroka.Zdaj od drugega sem se končno opogumila,da grem.Ne pametujte,če niste bili v tem..Če želiš se lahko slišiva po mailu

ja, čim prej od tega kmetavzarja AA

Si magnet za terce verjetno si se mlada se nimas dovolj izkusen.

Sem nekje do četrt snega odkidala. Menim, da sta si zelo podobna.

obupana615, 28.12.2023 ob 18:35

Anonimno 10247, 28.12.2023 ob 18:22

Ni vrhunski igralec, samo ti si vrhunska naivnica, ki rabi dramo.

Verjetno sem res vrhunska naivnica. Ne potrebujem drame in nikoli nisem imela želje biti v središču pozornosti. Precej časa sem bila samska in uživala v tem. Mislila sem, da sem večino  lekcij manipulacije iz strani narcisa predelala, da sem s težkimi preizkušnjami pridobila na modrosti in da sem pripravljena ponovno na  zvezo, ki bo polna harmonije in sprva je kazalo, da je to to. Zame je imel vrhunsko in edinstveno tehniko osvajanja in eto, padla sem kako sem dolga in široka in to v pičlih dveh mesecih, jao.

Evo jaz sem narcis pa sem osvojil lepo privlačno žensko v nekaj dneh….

Je popolnoma nora na mene….že dve leti

Sedaj ji pa serviram kaj ni uredi in kako mora biti…..

Govorim ji naj me pusti ker želim od nje tisto kar je delala in kar dela narobe….noče se spremeniti….

Vedno dobi serviramo nazaj…

Nikakor me noče pusti na miru….

Sama si je kriva…

Avtorica z vami je nekaj narobe, da vas že pri prejšnjem ni izučilo in, da ne zmorete prekiniti strupenih vezi. Poiščite si pomoč psihoterapevta, če sami v sebi ne najdete moči, da končate to zvezo. Res ne razumem, da se tako malo cenite, da takšno ravnanje dovoljujete, da ne greste takoj stran.

New Report

Close