Najdi forum

Prosim pomoč!

Zdravo!

Ravnokar sem preskenirala računalnik in imam cel kup virusov gor… Sem bila na straneh F-secure in nortona (Symantec), pa sem bolj malo našla, pa sem tut bolj leva za računalniške scene…

Posim, če ima kdo konkretne naslove za downloadanje fix-up tools za naslednje viruse, naj jih napiše:

I-Worm.Plexus.a
Backdoor.Rbot.gen
Backdoor.Padodor.v
W32/Korgo.U

Worm.Win32.Padobot.j
.p
.v
.n
.gen

ah daj še enkrat napiši točno katere viruse imaš na računalu, drugače
pa po mojem poizkusi

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Sem si inštalirala AntiVir, ki je našel 25 okužb, vendar pa se ti virusi, ki jih je našel ta program imenujejo popolnoma drugače kot tisti, ki jih je našel prejšnji antivirusni program. Je torej možno, da je še kakšen virus kje “skrit”?

Ali imam lahko na računalniku in antivirusni program in program za spyware? Kater spyware program najbolj priporočate?

LP

Hja, isti virus ima lahko res več imen, saj mu ime ponavadi ne da tisti, ki ga je napisal, ampak tisti ki ga odkrijejo. Potem je pa čisto odvisno od domišlije, eden mu bo rekel Pepe, drugi pa Lojze.

Tako je naprimer od tvojih, ki jih imaš v lasti Backdoor.Padodor znan tudi pod imenom TrojanSpy.Win32.Qukart , Win32.Worm.Plexus pa pod Win32.HLLW.Expletus itd.

Pomoje je Antiviru kar za zaupat in se ni za bat, d bi se še kje kak skrival. Saj inetrnet update si pa naredila, kajneda?

Antivirusni in antispy program imaš lahko skupaj, meni je trenutno najboljši SpyBot S&D, dobiš ga pa tulele

Svetujem ti, da račinalnik zaženeš v varnem načinu (ko ga ugasneš pritiskaš F8) potem pa ga pregledaš z antivirusnim. Večina antivirusnih namreš ob normalnem zagonu vseh virusov, ki so že v računalniku ne more najti oziroma ostraniti, ker so ti skriti v kakšnih datotekah, ki jih uporablja operacijski sisitem. V varnem načinu sisitem uproablja zgolj nekaj osnovih datotek, tako, da lahko antivirusni skenira tudi tiste, ki jih v normalnem načinu ne more.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close