Prosim predloge za res dobro ležišče/posteljo
Z možem bi po 10 letih menjala posteljo in tokrat bi dala malo več, ne bi sicer pretiravala, ampak sva pripravljena dati za vzmetnico tudi tisoč eurov, če bo treba. Oba imava namreč težave s hrbtenico in se mi zdi, da je res pomembno, kakšno posteljo imamo.
Je pa problem, da bolj kot gledava, bolj sva v temi. Dormeo, slovenska postelja, Jysk, Ikea, xy…?
Včeraj sva recimo gledala na spletu slovenska postelja, sva dobila na mail cenik in so cene kar hude, recimo da si lahko privoščiva njihovega najcnejšega, ki s popustom pride nekje jurja. Potem pa nama prijatelja pravita, da imata jogi od Ikee in je za 500 eur čist ok… pa spet eni pravijo, da je v Jysku dobi solidno ležišče za dober denar… Samo kaj je zdaj dobro ležišče in koliko tukaj cena sploh igra vloge? Kako naj bom sigurna, da bova res dobro spala na tem ležišču naslednjih recimo 10 let? Slovenska postelja ima recimo jogije z veliko naravnega materiala, ampak za 1 cm plasti neke konoplje recimo stane potem jogi 3 jurje namesto jurja. Potem so pa kao edini, ki so pogruntali neke kroglice, tega je vsega skupaj komaj 4 cm plasti (ostalo pa klasičen material, kot v ostalih) in jogi za zakonsko posteljo pride čez 3 jurje. Mislim, je res toliko boljši, koliko je dražji ali so to naredili za bedake s preveč keša? Ker mož gleda sestavine in koliko {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} je česa, pa pravi, da po tem sodeč zelo pretiravajo s cenami.
Potem je tukaj Dormeo, s katerim imajo eni dobre izkušnje, ampak spet – kateri je najboljši, a če vzamem najdražjega, je to to ali kako?
Problem je namreč, da meni to, da se v trgovini malo vležem, nič ne pomeni. Jaz tam ne znam presoditi, na katerem bom dobro spala. Niti ne vem, ali rabim bolj trdega, mehkejšega…
Kakršne koliko informacije, predlogi, izkušnje in smernice bodo zelo dobrodošli. HVALA!
Midva sva ga kupila na rusniku. Dala sva okoli 700.
Bistvo je, da ima kokosova vlakna notri, cim vec unih vzmetenj in da je cim debelejsi.
Predno sva scolala sem na njem lezala 4 ure. Kar podplate sem Cutila kako mi pocivajo.
Je pa res, da sem vsela eno sttan trdo, deugo pol trdo – da se ne zeznem. Zdej ze 5 let in sva se vedno prezadovoljna.
Nikakor ne kupuj dormeo ali penaste jogije. To se vse vgrezne in potem ostane vgreznjeno. Da ne govorim o tem kolk na njem svicas. Potem se pa ta svic lepo na tebi susi, ce se slucajno ne zbudis za problect. Nikoli vec dormeo!
Pri taki svari, kot je vzmetnica in takem denarju, bi jaz zahtevala garancijo 5 let in možnost vrnitve v 14 dneh, če mi ne bi odgovarjal.
Midva tudi zdaj razmišljava o menjavi postelje po 21ih letih, vmes sva menjala le jogije, zdaj bi pa king size visoko posteljo, računam 1,5-2k in tudi razmišljam o garanciji in možnosti vrnitve.
Prva jogija sta bila 10 let, potem sva kupila neka penasta ležišča, ki sta bila čisto brez veze, zdaj imava pa poceni Hoferjeva jogija, mož 7-8 let, jaz 4, nista slaba, a se že vidi, da popušča in predvsem bi višjo posteljo.
Mi smo imeli meblo jogi in po nekje 10 letih smo ponovno kupili meblo jogi perla hard. Pred meblo jogijem vedno prisotna bbolecina v krizu ali kolkih. Sedaj pa teh tezav nimam vec… sem zelo zadovoljna. Kaksna 2 meseca nazaj smo tudi sinu kupili 120×200 in je bil okoli 650 eur. Vsi smo zadovoljni. Sin je imel tudi od rojstva meblo jogi 70×140.
Glej da ima zepkasto vzmetenje.
Ko gremo na dopust vsi komaj cakamo da pridemo domov spat….
Midva sva po par letih matranja na nekem trdem lateks Dormeotu investirala v ležišče od Slovenske postelje. In ne vem, zakaj nisva že prej tega naredila..jaz sem imela prej že kar redne bolečine v križu-po par letih dvigovanja dveh otrok pač ni več vse na svojem mestu tako da mi je zdravnica svetovala menjavo ležišča in dejansko se je že po par dneh poznala razlika. Spiva ko kralja! Plačala sva nekaj čez jurja, imena modela žal več ne vem, ima pa žepkaste vzmeti in neke penaste piramidice not..meni ni žal, da sva investirala v to. Res pa niso poceni..
Leta 2006 sem zaradi večletnih zdravstvenih težav menjal jogi in nabavil takratni Ikein najdražji model iz lateksa. Stal je nekje okoli 350€ (90×200).
Vrhunsko ležišče, na katerem tudi po 10+ letih še vedno spim tako dobro kot prvi dan, težave s križem so pa relativno kmalu po nakupu nehale in jih od takrat nimam več. Če bi danes kupoval, bi še enkrat kupil enakega.
Midva tokrat kupujeva za sina, 3 lete starega. Ne vem, kateri jogi ste gledali, a midva sva zase kupila Prestige plus, najdražji prestižne linije in sva dala cca 1.400€ za oba. Razen fedrov sami naravni materiali. A za sina sva po mailu dobila ponudbo za nek model nina z latexom, zopet za otoka višji rang in sicer 360€. Otrok je naš in nama je tudi pomembno na čem spimo. Plastični materiali nas ne zanimajo. Najprej zdravje in udobje.
Mene so najbolj prepričali v Slovenski postelji po kvaliteti in strokovnosti. Cene se pa vrtijo kar visoko. je pa tudi res, da je velika razlika v materialih pri njih in drugje. Ugotavljava, da če doplačava 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dobiva kvalitetno ležišče pri njih. Pa tudi po letih mu lahko spreminjajo trdoto in ne vem kaj je še rekla. Seveda z doplačilom, ki ni hudo drago. Kaj pa vem…Po moje če malo stisneva, mama kvalitetni jogi. Meblo so preveč nakladali o tradiciji, pomembnosti izdelave v Sloveniji, JYSK -te nihče ne pogleda, Harvey silijo neke ameriški look visoki jogi, Dormeo sam pene nič natur…tako da ja. verjetno Slovenska postelja
Midva imava od Mebla talasso … super zadovoljna.
http://www.meblojogi.si/izdelki/meblojogi-talasso/
Mi smo vzeli od serte (harvey norman). Tak visok, ameriski. Prisu ene 2000e za zakonsko lezisce. Prej bolecine v vratu, glavoboli, slabosti. Zdaj nic od tega, ceprav sportam se manj kot prej in sem cele dneve v prisilni drzi. Pri jyisku meni vse pohistvo prevec smrdi se dolgo po tem, ko ga prineses domov; ne, hvala.
Midva sva 2 leti nazaj kupila lineaflex zepkaste vzmeti in ga ne zamenjam za nič na svetu. Bil je okoli 700 EUR 160×200. Prej sva imela nek jogi iz dipota in se je posedel 3x po enem letu, vsakič zamenjali potem pa niso več hotli. Toplo priporočam, tudi midva sva vse sestavine preučila in ugotovila da Dormeo preplačaš , slovensko posteljo zelo pohvalijo, vendar se nama je zdelo predrago, za Meblo sva imela dva para prijateljev ki so jamrali da se jim je posedel po parih letih, ga pa zamenjajo brez problema vendar se potem zato nisva odločila, tega ki ga imava zdaj ima 7 let garancije prav na to in glede na to, da sem prav njihovega imela kot najstnica ene 10 let pa se ni posedel dvomim da se bo zdaj.
Midva sva 2 leti nazaj kupila lineaflex zepkaste vzmeti in ga ne zamenjam za nič na svetu. Bil je okoli 700 EUR 160×200. Prej sva imela nek jogi iz dipota in se je posedel 3x po enem letu, vsakič zamenjali potem pa niso več hotli. Toplo priporočam, tudi midva sva vse sestavine preučila in ugotovila da Dormeo preplačaš , slovensko posteljo zelo pohvalijo, vendar se nama je zdelo predrago, za Meblo sva imela dva para prijateljev ki so jamrali da se jim je posedel po parih letih, ga pa zamenjajo brez problema vendar se potem zato nisva odločila, tega ki ga imava zdaj ima 7 let garancije prav na to in glede na to, da sem prav njihovega imela kot najstnica ene 10 let pa se ni posedel dvomim da se bo zdaj.
Jaz sem bila v Meblu, Leticiji,Slovenski postelji, Marsen. Vzela sem si čas in dala na stran cene in se osredotočila na kvaliteto materialov in udobju. Ker ja, imam spodoben avto in imela bom spodobno posteljo, ker si zaslužim. Po res temeljitem raziskovanju, sem se odločila za Slovensko posteljo. Samo zaradi kvalitete, ki mi je pomembna. Nastal je problem. Z možem sva obiskala salon v Ljubljani. Naletela sva na arogantno trgovko, ki naju je maksimalno odbila. Kaj takega. Vzvišano zdolgočasena, arogantna starejša gospa. Naveličana življenja? Ker sva vseeno hotela kvalitetno posteljo, sva šla v drug njihov salon v Ljubljani. Tam sva naletela na zaprto trgovino. Deljen delovni čas. Resno? To v današnjem času leta 2019, z današnjim tempom življenja še obstaja? Torej še eno razočaranje pri njih. Odločila sva se poklicati sedež firme Zapuže na Gorenjskem. Po urniku bi morali delati, a se po 4 ih klicih nihče ni javil niti nikoli poklicali nazaj. Sedaj poglejmo kje smo. V tako cenjeni firmi z najvišjimi ocenami ne moreš kupiti jogi. Ali je trgovka arogantna, vzvišana, ali naletiš na zaprto trgivino ali se nihče celo na sedežu nihče ne javlja. Torej jih moramo prositi, če lahko kupimo jogi pri njih? Midva sva ogorčena. Za njih žal zaradi neprofesionalnega odnosa nočemo slišati več!