Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Prosim, svetujte ženske, ki imate vedno dolge, naravne, zdrave, močne nohte? Kako do njih?

Prosim, svetujte ženske, ki imate vedno dolge, naravne, zdrave, močne nohte? Kako do njih?

Meni je nohte popravil Fidibiotin. Ste že poskusile?

Tudi jaz imam kar srečo, saj imam močne nohte (večkrat nalakirane), ki hitro rastejo (še prehitro – enako tudi lasje). Pa sem jih v otroštvu grizla do krvi.
Se pa zgodi enkrat letno, da se mi začnejo lomit in cepit in takrat jih moram kar orenk postrič. Takrat jih pustim popolnoma pri miru, nobenih lakov, ničesar.
Enkrat sem poskusila tisti lak za utrjevanje, pa so nohti potem rabili precej dlje časa, da so si opomogli in utrdili. Tako da sedaj pač preživim tisto obdobje s kratkimi nohti.
Pa nikoli ne delam z rokavicami, na manikiri še v življenju nisem bila, obnohtno kožico pustim pri miru. Tako da je res očitno odvisno od genov, ali kaj.

Zivjo!
Trik za nohte: rabis limono. Najprej si naredis limonado brez sladkorja, spijes nato pa uporabis lupino in das vse prste v scep in jih vtres v lupino 🤩 Upam da si ne grizes obnohtne kozice, ker drugace te bo peklo. Si umijes roke in to naredis vsaj 2x tedensko.

Kar se pa tice las, redki in lomljivi so zaradi slabe prekrvavitve lasisca, to je pogosto zaradi stresa, ker je telo napeto in tako je tudi lasisce napeto in lasje zacnejo odpadati in se bolj pocasi obnavljajo.

Trik: veckrat tedensko se usedi na rob kavca, stola ali postelje in nakloni glavo navzdol in si masiraj lasisce in se dobro predihaj.
Zjutraj in zvecer se pocesi, da odstranis odmrle delce in pospesis cirkulacijo.

Lasisce oz. konice las si namazi s kokosovim oljem in lase umij naslednji dan.

Ko sem prvis izvedela za ta trik s sklonjeno glavo, sem videla in cutila kako mi lasje pokonci stojijo in da je lasisce dobesedno omrtviceno.
Tako da to ze nekaj let prakticiram, posebno ko si umijem lase in jih posusim. Tako da sprostim sebe in svojo glavo 😄
Lase imam skoraj do riti, goste in zdrave.

Lp.

New Report

Close