Prosim svetujte
Nujno potrebujem nasvet kako iz te situacije, ki je izredno obremenjujoča.
Preveliki dolgovi za nazaj, ki jih ne morem niti začet odplačevat, zmanjka mi denarja za osnovno preživetje (hrano), kupujem si nobenih niti oblek, obutve kaj šele kozmetike itd..
ne vem, kolikšno je stanje mojih dolgov, ker me ja groza sploh vse to seštevat, ne upam si več niti sposojat od nikogar. Preveč obremenjujoče. Toda kako naj potem sploh preživim? Plača je vprašljiva, če jo bom sploh dobila ta mesec, že prejšnji je bilo vprašljivo in tudi manj. Vem, da sem lahko hvaležna za vsak tolar, toda s tem stresom ali sploh bo, je tudi težko živet.
Posledica vseh stresov in neredne nepravilne prehrane se pozna na mojem zdravju, zato tudi nisem sposobna celega delavnika kja šele dodatnega dela.
Res sem v veliki stiski, zato lepo prosim vse, ki mi lahko pomagate, svetujte mi, kako naj splezam iz tega ven? Dolga leta nisem imela nobenih kartic več, zdaj jo imam, vendar jo ne morem koristit, ker je limit porabljen.
Izdatkov ne morem krčit, ker itak lahko nabavim samo hrano, pa še to ne za ves mesec in tudi za položnce nimam dovolj. Prosim svetujte mi, kaj naj naredim. Zavedam se, da sem si sama skreirala to situacijo in da bo potreben čas, vendar me to tako obremenjuje, da ne najdem nobene pametne rešitve.
Pozdraljeni!
Ker ste pod stresom, vam peša tudi zdravje. Rešitev, ki jo vidim je, da nehate tarnati nad situacijo in jo začnete reševati. Brez, da povečate prihodke bo bolj težko. Prihodke pa lahko povečate, če si poiščete še kako dodatno delo.
Zavedati se morate, da edino delo vas razbremeni dolgov in če si poiščete delo, ki vas veseli, se bo tudi zdravje izboljšalo. Na prehrano dajte veliko pozonost, ker če ne bo pravilna prehrana, se bo zdravstevno stanje poslabševalo, slabšala se bo delovna sposobnost…
Ne vem, če je za vas to dober nasvet, je pa moje mnenje in če boste gledli pozitivno bo za vas toliko lažje. Na podlagi napisanega sem mnenja, da najprej potrebujete oddih tako, da spremenite okolico in odklopite skrbi, zelo vam lahko koristi kaka športna aktivnost in nato zamagam na proti.
Lep dan želim!