Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prosim za ideje – nujno!!

prosim za ideje – nujno!!

Z možem jutri praznujeva okroglo obletnico in bova povabila nekaj prijateljev. Ker bi bila rada izvirna s postrežbo, vas prosim, da podate nekaj idej, s čim postreči?? Nekaj gostov pa bo tudi vegetarijancev, zato narezki s pršutom itd. ne pridejo v poštev…

Najlepša hvala že vnaprej!
J.

prepečenec in namazi, biftek, ribji, skutni, paštetke ali pa tortilje in mehiske omake

lahko pa imas zvitke skutne in jabolcne in gibanice, je hkrati sladica, ampak tudi proti lakoti ok,

ce je manjsa druzba se lahko ukvarjas tudi s fondijem

sicer pa, jaz jih ne bi nic vabila, privoscila bi si praznovanje v dvoje :))

Predlagam, da spečeš pitulice. Kadar jih spečem, jih ne morejo pehvaliti in vsem moram talat recepte.
http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=29217&t=28937
http://med.over.net/galerija/index.php?action=pregled&sid=4

Za več pa postavi vprašanje na forum prehrana. So bolj specializirane, kot smo me tukaj.

Sirov (in mesni) fondue, zraven različne vrste kruha, narezane na koščke.
Priloge razne vrste omak: npr. jogurt z drobnjakom, gorčična, hrenova, …; razne vrste rezane zveže zelenjave in solat…
Pozdrav!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Jaz tudi svetujem pitulice.
Potem so mi pohvalili ene obložene kruhke malo drugače: zmešaš šunko (drobno narezano), nariban sir, kislo smetano, mogoče malo origana in daš na kruhove rezine in malo popečeš v pečici – da se sir stopi… Lahko kombiniraš tudi kaj s tuno (za vegetarijance) namesto šunke…

Pa piroški so fajn, sicer je spet mesno, ampak: prepražiš čebulo, dodaš mleto meso, začiniš – sol, poper peteršilj ipd in dobro (skoraj do konca) spražiš. Razvaljaš listnato testo (do 5mm), izrežeš kroge, žličko mesa, zapreš v polkrog in robove stisneš z vilicami, pečeđ v pečici do zlatorumene barve.

Lepo praznovanje!

Mi smo na letošnjem rednem praznovanju moževega RD (je glih en tak datum, da vsem paše en dober sedeči žur) imeli degustacijo sirov. Pa ne tistih klasičnih slovenskih, ampak veliko takih, ki jih družba še ni nikoli probala. Seveda je bila zraven tudi skuta in nekaj zeliščnih namazov za podlago. Takrat je na nas zaslužil L’eclerc. Zraven obvezno pašejo različna vina, namesto kruha si lahko omisliš prepečence, krekerje, … Na koncu pa ne gre brez sladice, pa naj bo to torta, biskvit ali karkoli drugega.

Ob prihodu je vsak gost dobil aperitiv, pred odhodom pa celo kakšen viski (z izjemo šoferjev), za poplaknit.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

New Report

Close