Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Prosim za mnenje

Prosim za mnenje

Pred dobrim letom sem spoznala moškega. Recimo, da imava vezo na daljavo. Ko utegneva sva skupaj. Drugače je vse super, le ena stvar me moti. Vedno, ko sva skupaj, mu zelo pogosto cinglja telefon, opozorilni zvok za sporočila, elektronsko pošto… To se dogaja med tednom in vikendom. O tem sva se že pogovorila, pravi, da prejema maile iz službe, reklame… V redu, tudi sama prejemam maile, reklame… Do ene mere vse razumem. Žal mi pri njemu nekaj ne gre skupaj, ker je tega preveč. Ne vem, mogoče se motim, zato vas prosim za mnenje.

Vsekakor je možno, da je vmes tudi kakšno drugačno sporočilo kot le “reklama”. Ali pa on pač pravi, da so reklame, službeni maili….

Daj, ne verjemi. Veza na daljavo, on pa samo reklame? Pa malo opazuj, kam se skrije, ko se pogovarja po telefonu? V avto? Drug prostor? Gre iz stanovanja? Ima pač naročeno, da se mu pošiljajo SMS in da on kliče, ko pač lahko. No, če bo kakšna korajžna, pa ga bo klicala opolnoči, ker bo mislila, da je edina, potem je znak za alarm. Napni ušesa in oči in čim prej bejž. Če frajer ničesar ne skriva, potem si upa govoriti po telefonu pred teboj. In če upa telefon pustiti, da ga lahko vidiš, potem ni nič resnega. Če ga pa skriva, zaklepa s prstnim odtisom, potem nekaj ne štima. Išči drugega frajerja tako na tajno, kot on frajerke.

Odvisno kakšno službo ima in kakšno ima organizacijo dela. Eni so control freaki in želijo biti povsod vpleteni in o vsem obveščeni, drugim se enostavno ne da odjaviti iz reklam (pa samo dva klika sta za odjavo), tretji so deloholiki, četrti ne znajo uporabljati funkcij pametnega telefona v svojo korist, peti..pa seveda tudi varajo.
Pri vezi na daljavo boš težko ugotovila varanje, razen če ga direktno z drugo dobiš.

Imam prijateljice in prijatelje s katerimi preko raznih app redno debatiramo: od težav z otroki, slabega dneva v službi, fotke hudih čevljev v izložbi do luštnih živalic in vicev in dobrega obroka, koncerta…. Maili in sporočila prihajajo 24/7 ob vseh možnih urah. To je predonost pametnega telefona.
Vsak si sam nastavi, kako želi biti obveščen in koliko motenj v določeni situaciji dovoli.

Pri zaklepu telefona pa: poznata se dobro leto, imata vezo na daljavo…ni variante, da imaš dostop do mojega telefona. In ja, je zaklenjen s prstnim odtisom in tudi notificationsi nimajo vklopljenega predogleda, telefon se pa avtomatično zaklene po 10sec neuporabe. Glede na to kaj vse imamo na telefonih in kaj vse upravljamo z njimi, je to minimalen korak za varnost.

Če te sitacija moti, se prijazno pogovorita in se ne spremeni oz ne poda tebi zadovoljive razlage, pa razmisli, če imata sploh skupno prihodnost. Zakaj bi bila z nekom, kateremu nisi prva?

Ne motiš se, vsak ima svoja občutja in meje, ne definiraj svojih po večini ali po njegovih, to je bolno.
Na tvojem mestu bi mu povedal še enkrat.

Če ti ne more nameniti časa brez motilcev, potem vem, kaj lahko pričakujem, če začnem živeti z njim.
Vprašanje je ali to hočem?

[i]What you most want to find will be found where you least want to look.[/i]

Zveze na daljave ni…v resnici so le koraki k skupnim interesom ali pa konec…vse mora biti jasno v dobrih treh mesecih. Daj ga na hladno.

Mi zveni znano. Če ti je vse skupaj sumljivo, se spomni, kako sta se spoznala…verjetno preko zmenkarskih portalov, kjer je on sigurno še vedno aktiven…

Moja izkušnja: imela neko podobno zvezo kot ti, našla sva se na portalu in vedno mu je nekaj piskal telefon, pa vem, da niso bili vedno maili. Nekega večera, ko nisem mogla poklepetati z njim kot običajno vsak večer, je nič hudega sluteč pisal neki ženski na zmenkarski portal, ker seveda ni vedel, da je ta ženska moja prijateljica.

Sporočilo je bilo: “Pozdrav. Si za klepet?” Ko sem kmalu po tem vprašala, ali ve, da je pisal moji prijateljici (ki je seveda ni poznal) in zakaj to počne, je rekel, da je točno vedel komu piše ter da se je le hecal…Sem vprašala, kateri del sporočila je bil hec. In je odgovoril: “Kaj pa sem napisal?” 😀

Vse jasno, ne? Sigurno moja prijateljica ni bila edina, ki ji je pisal…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close